Pub "Tinejdžeri" vol 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Otključaše mu temu.

Postoji kod Bukovskog jedan divan osvrt na tu problematiku...
Da ne opsujem detalje scene, ali Kinaski je bez problema došao u priliku da uspostavi "kontakt" sa ženom čiji se muž ubio zbog nesklada u ljubavi.
I onda sledi sjajan komentar:
"kad pomisliš da se neko ubio zbog toga".

Koji je ovaj akuta/som. Gde da ga prijavim ebem ti rčma glupi? Da kažem: lik pod tim username-om je na forumu krstarice pretio da će da se ubije :rotf: stvarno živiš u nekom retardiranom svetu

Nego, predvideo sam ovaj čitav ebeni sneg.

Sanjam kako je napadao, i ja se nađem u dvorištu do kuće moje babe, u selu. I sad, bizarna situacija- napada me džinovski zec :hahaha: Borim se sa njim jedno hiljadu godina kako mi se činilo, i na kraju ga ubijem ali i on mene rani, kao da vidim da mi je rasporio glavu od vrata pa do iza uha. Padam pored njega i umirem, odnosno budim se :mrgreen:

ebote
džinovski zec :eek:

Koji je ovaj akuta/som. Gde da ga prijavim ebem ti rčma glupi? Da kažem: lik pod tim username-om je na forumu krstarice pretio da će da se ubije :rotf: stvarno živiš u nekom retardiranom svetu

Nego, predvideo sam ovaj čitav ebeni sneg.

Sanjam kako je napadao, i ja se nađem u dvorištu do kuće moje babe, u selu. I sad, bizarna situacija- napada me džinovski zec :hahaha: Borim se sa njim jedno hiljadu godina kako mi se činilo, i na kraju ga ubijem ali i on mene rani, kao da vidim da mi je rasporio glavu od vrata pa do iza uha. Padam pored njega i umirem, odnosno budim se :mrgreen:

ebote
džinovski zec :eek:

Imaju oni nacin da ga nadju ;) Som ili ne, samo ti kazem sta nam je gradjanska i zakonska duznost. Msm nisam ga ni ja prijavio, ali ako bude pisalo u novinama "Decko tvrdio da ce da se ubije na forumu, niko nije prijavio" znacu da je ovaj u pitanju i bice mi ga zao. A s druge strane smatram da svako ima pravo da se ubije ako to pozeli i kad to pozeli te nmg da ga prijavim.

I dok je kod vas sneg ovde nanjugu suncano.

tumblr_m8pm55V2fx1rroxb4o1_500.gif

"Decko tvrdio da ce da se ubije na forumu, niko nije prijavio".

A što lupetaš keve ti? Kad si video sličan naslov u novinama? Drugo je fejs gde se zna ko je ko pa to mogu objaviti, ovo je forum gde su uglavnom svi anonimci

Drugo, svaki čovek za sebe- to što ti želiš da ga prijaviš je kršenje njegove slobode. Zašto? Zato što svako ima pravo da odlučuje šta će da radi. Opširnije pisano u Sasovoj knjizi "Mentalna bolest kao mit", gde zatvaranje suicidnih pacijenata može da se smatra narušavanjem lične slobode.
Zato sam ja odavno rekao da je samoubistvo akt svoje volje. Sam odlučuješ kad ćeš da okončaš život, pošto već tu odluku nisi imao pri rođenju.

A što lupetaš keve ti? Kad si video sličan naslov u novinama? Drugo je fejs gde se zna ko je ko pa to mogu objaviti, ovo je forum gde su uglavnom svi anonimci

Drugo, svaki čovek za sebe- to što ti želiš da ga prijaviš je kršenje njegove slobode. Zašto? Zato što svako ima pravo da odlučuje šta će da radi. Opširnije pisano u Sasovoj knjizi "Mentalna bolest kao mit", gde zatvaranje suicidnih pacijenata može da se smatra narušavanjem lične slobode.
Zato sam ja odavno rekao da je samoubistvo akt svoje volje. Sam odlučuješ kad ćeš da okončaš život, pošto već tu odluku nisi imao pri rođenju.

Nisam jos video, kazem za svaki slucaj.

A mislio sam da si skapirao da se slazem s tobom sto se tice ovoga, samo smatram i da mu ne treba pomagati da to uradi, a i ne treba mu se smejati xD

Što ne treba? Jer nije moralno? Moral je opet ograničenje koje tera ljude da iracionalno delaju ili misle/govore. Ako mi je do smeha smejaću se, ako je njemu do samoubistva roknuće se, i moj smeh ili reči utehe ne mou da mu promene mišljenje ako već ima formirano

Što ne treba? Jer nije moralno? Moral je opet ograničenje koje tera ljude da iracionalno delaju ili misle/govore. Ako mi je do smeha smejaću se, ako je njemu do samoubistva roknuće se, i moj smeh ili reči utehe ne mou da mu promene mišljenje ako već ima formirano

Nema mnogo veze s moralom. Ja cu osecati krivicu, tako da je pre iz sebicnih razloga. Naravno pod uslovom da ga ja sad na neki nacin podstaknem da to uradi. To sto drugi smatraju da nije u redu, to mene ne interesuje.

Kad smo već kod te teme, ja sam se uvek pitao zašto se Hemingvej ubio.
Ono, imao je i žena, prošao je kroz rat, imao je hrabrosti, uspeha, priznanja...
Sve u svemu, uzbudljiv, ispunjen, vredan život.
I onda završi onako kako je završio.
I onda sam skoro pročitao jednu njegovu priču, "Indijanski kamp".
Tu je on suicid jednog indijanca opisao ovim rečima:
"možda on jednostavno dalje nije mogao dalje da izdrži".
I onda mi je sve postalo jasno. :)

Kad smo već kod te teme, ja sam se uvek pitao zašto se Hemingvej ubio.
Ono, imao je i žena, prošao je kroz rat, imao je hrabrosti, uspeha, priznanja...
Sve u svemu, uzbudljiv, ispunjen, vredan život.
I onda završi onako kako je završio.
I onda sam skoro pročitao jednu njegovu priču, "Indijanski kamp".
Tu je on suicid jednog indijanca opisao ovim rečima:
"možda on jednostavno dalje nije mogao dalje da izdrži".
I onda mi je sve postalo jasno. :)

A mozda je hteo da bude kao njegov matori :P

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back