Psiha i sredstva za smirenje

Meni je najlepša Bambi, nekadašnja Banat crna čokolada. Nisu loše ni Najlepše želje, ima raznih ukusa ( menta, kafa..) i u malim su gramažama. Sad ima po Maxiju i belgijskih čokolada mada malo nižeg kvaliteta nego na zapadu,ali prilagođeno našem džepu.

Kad smo već kod toga šta smiruje, ja volim da skuvam pravi kakao. Trenutno imam neki što sam kupila u Grčkoj,jer kod nas nema kvalitetnog kakaa .Na njemu mora da piše 100% kakao. Imala sam pre par godina Mozart kakao, to je fantazija. Posle sam ga tražila i u Budimpešti u njihovoj radnji,ali nisam našla.

Kakao kuvam isključivo sa vodom, a ako neko voli da ga zasladi preporučujem med, a ne šećer. Meni je najbolji gorak.

i jos da zacinis malo vecom dozom muskantnog oraha i bog da te vidi :lol:

http://en.wikipedia.org/wiki/Myristicin

:lol: :ok:
..vidi se ko je bio teen devedesetih.. :lol:

..chitam neshto uvodni post..hronichni stres..menadzerska bolest..sve NASA programeri i kardo-hirurzi na temi..
..kompenzacija prolongiranom stresu je satisfakcija postignuca..
..ukoliko nema vajde. izbor je laza ili smajenje dozivljaja sopstvene velichine..

Zar to nije stresno.....rad oslobađa, ali ne bre uvek...i dokolica zna da umiri, opet ni u tome ne bi trebalo preterivati.....

Valjda zavisi od osobe.

Postoje ljudi koje umiruje kad rade nešto precizno- prave neke makete, neke male umetničke stvari ili vezu,pletu dok mene npr.tako nešto izludi. Čim treba da radim nešto što zahteva strpljenje i preciznost ja se sva unervozim i od tog posla nema ništa.

Zato mogu satima da hodam, trčim ..volim da plivam . I da bazam po prodavnicama :lol: Samo nek je neka aktivnost. Evo, danas sam ceo dan u kući i osećam se kao lav u kavezu.Sutra idem negde pa makar bila oluja.

Back