Psiha i sredstva za smirenje

A sto se tice tih rituala, to je mislim mnogo kompleksnije, iako mnogi ljudi tim ritualima i jesu zapali u nesto mnogo strasnije, ali mislim da je to samo zato sto je radjeno iz ko zna kakvih pobuda ... Izvorno - rituali ne vjerujem da su losi, jer neki su uz to rodjeni (uzmimo samo samane koji ne samo da padaju u transeve nego i vidike sire pomocu halucinogenih supstanci) i pojmovi hriscanstva i sl. im nisu poznati, zasto da oni budu prokleti (i opsjednuti) jer za drugo ne znaju, a kako da se drugom i priklone kada su ih ti isti u ime Bozje masakrirali i ubijali ...
A da bi se zaslo u to okultno covjek treba da je nacisto sa ovim svijetom, da je izgradio karakter, dobro srce itd.
Tako da mislim ako se do neceg ide putem koji ima srce, ne moze to biti pogresno ...

A sto se tice tih rituala, to je mislim mnogo kompleksnije, iako mnogi ljudi tim ritualima i jesu zapali u nesto mnogo strasnije, ali mislim da je to samo zato sto je radjeno iz ko zna kakvih pobuda ... Izvorno - rituali ne vjerujem da su losi, jer neki su uz to rodjeni (uzmimo samo samane koji ne samo da padaju u transeve nego i vidike sire pomocu halucinogenih supstanci) i pojmovi hriscanstva i sl. im nisu poznati, zasto da oni budu prokleti (i opsjednuti) jer za drugo ne znaju, a kako da se drugom i priklone kada su ih ti isti u ime Bozje masakrirali i ubijali ...
A da bi se zaslo u to okultno covjek treba da je nacisto sa ovim svijetom, da je izgradio karakter, dobro srce itd.
Tako da mislim ako se do neceg ide putem koji ima srce, ne moze to biti pogresno ...
Okultno je lose jer dovodi coveka u kontakt sa demonima
takodje ako neko priziva demone onda oni imaju pravo na njega i njegovu dusu
i gubi Bozju zastitu, tj sam sebe lisava Bozje zastite
a zivot nam zavisi od Boga..
problem je kompleksniji nego sto deluje

Tako da mnogi rituali su okultni ne kazem sada svi...
i stetni po ljudsku dusu i psihu..
Jer nekome demoni mogu trenutno dati moc ili mir
a vode coveka u duhovnu tamu...
zbog cega on propada pre ili kasnije...

a i sam znas daubijanje u ime icega i ma koga je zlo...

Covek kada cini zlo postaje zao... ili obratno
kada postane zao cini zlo...
Onda n emoze imati mir...

Samo kada je covek dobar u srcu moze imati mir....
pravi mir
jer je mir u ljubavi
u zlu je nemir i propadanje

Poslednja izmena:
kapiram ja tvoj stav i poznajem ga vrlo dobro, ali uzmi u razmatranje i ovo. put u okiltizam je dodir sa nesvjesnim (nasuprot molitava i sl. koje su iskljucivo racionalne - to je ono alfa beta rezim mozga) i kao sto znamo u ovom 'svjesnom' svijetu postoji dobro i lose, da li bi bila malo losa prognoza da je svaki put u nesvjesno los i da je citavo nase nesvjesno lose (sta bi onda sa snovima). Ja, pak mislim da i tu ima i dobrih i losih sila. Zato i kazem da okultizam sam po sebi ne moze biti los, samo iz razloga sto mnogi koju su tamo putovali zavrsili lose, to je samo iz razloga sto nisu ocistili svoje srce i sl. (kao sto ni politika sama po sebi to nije, a pogledaj sta cini od planete). To je samo stanje koje zalazi u metafiziku i mnogima je nepotrebno, zato ja tebi nemam sta prigovoriti, ti si se ustabilila, ali ipak sta da rade samani za kojih put u nesvjesno nije sudar sa demonima nego sa duhovima prirode i kojima oni prilaze iz moralnih pobuda.
A normalno da je glupo samohipnotisati se i mantrati samo zato sto si u depresiji jer te ostavila djevojka i samo na osnovu toga ti da krocis u nepoznato ... ma :roll:

Back