Bogart
Poznat
- Poruka
- 9.747
Da, odabere se jedan od ta dva, ali ne ulaze u prosek, već su informativni.
Да, уопште не улазе у просек.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da, odabere se jedan od ta dva, ali ne ulaze u prosek, već su informativni.
Па шта и како да ти одговорим а да те не извређам? Како ти као комуњара можеш да предлажеш предмет: Časovi Međureligijske i međunacionalne tolerancije а не предлажеш Веронауку као предмет, то је више него ступидно. Пре свега Православље НИГДЕ не проповеда нетолеранцију али је бесмислено да помислиш да би било ко требало да подучава децу како је супер то што Ислам проповеда ДА СВЕ НЕВЕРНИКЕ ТРЕБА или ПОКРСТИТИ или УНИШТИТИ исто као и КАТОЛИЧАНСТВО.......
kao drugo vjeronauku nije mjesto u školi nego u crkvi najprije iz praktičnog razloga, a onda i po svim drugim obrascima odgoja djece koja dolaze iz različitih sredina, različitih svetonazora, kultura i religija.
žao mi je samo djece čiji roditelji razmišljaju tako ograničeno ko ti![]()

Onaj o deki.
Ti bi radije da se u skolama kao izborni predmet uvede Ateizam, a?
Vidis, Jomini, i ostali protivnici Veronauke kao IZBORNOG predmeta (jednog od dva)Veronauka moze da pomogne jacanju s nacije (bilo koje nacije u kojoj se izucava vera) Veronauka moze kulturno i duhovno da uzdigne coveka, zato se i uvodi u skole.
Tesko je to da se poveze sa obicnom naukom u kojoj se traze konkretne premise...i da ne sirim, ali, namece se pitanje -koliko DRZAVA ima pravo da se mesa u vaspitanje, odnosno licni izbor ucenika?!
Jedina dobra stvar je, sto i ne moze, jer se 8O odsto dece odlucjuje za Veronauku.
Ne treba ateizam, već cirkus u školovanju treba izbegavati.Ti bi radije da se u skolama kao izborni predmet uvede Ateizam, a?
Vidis, Jomini, i ostali protivnici Veronauke kao IZBORNOG predmeta (jednog od dva)Veronauka moze da pomogne jacanju s nacije (bilo koje nacije u kojoj se izucava vera) Veronauka moze kulturno i duhovno da uzdigne coveka, zato se i uvodi u skole.
Tesko je to da se poveze sa obicnom naukom u kojoj se traze konkretne premise...i da ne sirim, ali, namece se pitanje -koliko DRZAVA ima pravo da se mesa u vaspitanje, odnosno licni izbor ucenika?!
Jedina dobra stvar je, sto i ne moze, jer se 8O odsto dece odlucjuje za Veronauku.
Bravo medo... Lepo, korektno i pametno kao i uvek.![]()

Besmisleno je tvrditi da je dotični neradnik ali i da se zalagao za radničku klasu.
Sam je bio kapitalista i nije primenjivao svoje knjige na svoje radnike.
Ne treba ateizam, već cirkus u školovanju treba izbegavati.
To kulturno uzdizanje je samo prividno. Znači manipulacija.
Država ne treba da se meša, ali meša se čim uslovljava ovo ili ono. A lični izbor... Deca od 7 godina nemaju prava na izbor, bar ne u bukvalnom smislu. Nemaju dovoljno svesti da bi pravili izbore tog tipa. Doduše nemaju ni neki matoriji, pa šopaju naokolo i vade ke na kvantitet i neka stara, prosta vremena.
Besmisleno je tvrditi da je dotični neradnik ali i da se zalagao za radničku klasu.
Sam je bio kapitalista i nije primenjivao svoje knjige na svoje radnike.
JOs nesto, da se ja nesto pitam, ja bih u svaku skolu kao obavezan predmet uvela ETIKU, a ne nekakvo gradjansko vaspitanje.
ha,ha,haZamisli sad tu situaciju! Tri dobra drugara a idu na različite časove!
I onda se dosete sledeće: da se svi obrežu i da subotom idu u pravoslavnu crkvu
JOs nesto, da se ja nesto pitam, ja bih u svaku skolu kao obavezan predmet uvela ETIKU, a ne nekakvo gradjansko vaspitanje.
)Ne znam, po meni veronauka treba da se organizuje pri crkvi, a ne u školi.
A klincima još jedan predmet koji moraju da uče + nisam sigurna koliko je pametno praviti takve podele među decom (ta dva predmeta su u startu postavljena kao suprotstavljena).
Sta kaze tzv. Gradjanska inicijativa za tzv.Gradjanko vaspitanje:
Sadržaji građanskog vaspitanja koje smo razvijali su koncipirani tako da se učenicima omoguće: sloboda izražavanja mišljenja i stavova, unapređenja veština komunikacije, razvijanje sposobnosti kritičkog mišljenja, argumentovanja i zalaganja za sopstvene stavove, odgovornog odlučivanja i delanja. Realizacija programskih sadržaja se zasniva na korišćenju interaktivnih i istraživačkih metoda rada.
Sacuvaj Boze, ako to nemaju samim pravo postojanja, ja ne znam ko treba da ih tome uce?
Tzv. Gradjanksa inicijativa?
Koji je to drzavni "organ" ili NVO?!
Sledece, dete mora da ima pre svega DOMACE vaspitanje iz kojeg proisticu sva druga. Nesto slicno izvoru, ali, svoja vera je nesto sasvim drugo. I to dete ponese (ili ne ponese od kuce) kroz zivot, a ja zalim svako kome roditelji negiraju veru a time i naciju!
Besmisleno je opterećivati maloletnu decu sa nečim što niko nije uspeo da demistifikuje.