ПРОТИВНИЦИМА ВЕРОНАУКЕ!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malo kasnije, pijem kahvu trenutno.
5877kahva6ut.jpg

Evo jedan rahatluk za uz kahvu

@eremita ali i ostali :arrow: žalosno je da ovaj moj post nitko nije komentirao
očito da mnogi zatvaraju oči kao to se meni ili mojoj djeci ne može dogoditi...

a tragični brojevi i podaci govore sasvim drukčije a vrijede samo za cijeli naš region a ne samo za Hrvatsku:
iako je u Hrvatskoj već par godina pokrenut program "Škola mjesto tolerancije" sve je veći broj djece koja se sve agresivnije ponašaju, konzumacija alkohola u nižim razredima kao i droge u višim razredima osnovne škole sve je zastupljenija, tuče među srednjoškolcima sve su brutalnije sa brutalnijim posljedicama, a motivi su od onih banalnih pa do bizarnih, video snimci sexa gdje nerjetko budu snimane djevočice od 15-16 godina distribuiraju se mobitelima i internetom, a znamo kome su one lak plijen za ispoljavanju svojih bolesnih seksualnih iživljavanja, ....itd...ja srećom nisam roditelj, al mnogi od vas forumaša pretpostavljam da jesu..
moje pitanje: zar vas ovakve pojave nimalo ne plaše, a pogotovo da se o ovome toliko ne govori u javnosti?

nedavno me je frapirao podatak od jedne medicinske sestre koja mi je rekla, da se u bolnici (nije bitno koja) u mjestu od 30 000 žitelja dnevno obave 2-3 pobačaja a žrtve su od curica 14, 15, 16 godina pa do onih poodmaklim godinama (doduše kod ovih drugih u veoma malom procentu) to znaći da ih samo u toj bolnici izvrše preko 700 godišnje, a gdje je u svemu tome što te djevojčice moraju sve kasnije u životu proživljavati sa takvim križem, a da ne pričamo o bolestima spolno prenosivim....

kad će naša javnost više shvatiti ozbiljnost vremena u kojem živimo?

@tema

veći bi se učinak za poboljšanje društva u ovoj našoj balkanskoj žabokrečini postiglo
da se uvedu dva nova predmeta:

1) Časovi Međureligijske i međunacionalne tolerancije (da upoznamo malo bolje svoju religiju ali religiju i narodne običaje kao i kulturu drugih naroda u okruženju, te time odgajamo našu djecu u duhu da više nikad nikome ne padne na pamet da ratuje na ovim prostorima)

2) Časove Seksologije (s obzirom da sve više mladih stupa u seksualne odnose a da nerjetko nije upoznata sa posljedicama ako ne koriste kondom -trudnoća koja često biva prekinuta abortusom zato jer se radi o djevočici od 14,15 ili 16 godina, a s druge strane u zemljama u razvoju i nerazvijenim zemljama u posljednjih 10 godina pokazatelji govore o zabrinjavajućem porastu HIV pozitivnih osoba kao i vellik broj mladih zaraženih drugim spolnoprenosivim bolestima)

---------------
toliko od mene za ovu temu

Dragi borci za istinu, ako su komuništi izbacili religiju pa se vi sad trudite da je vratite umesto popova, zašto se ne potrudite da vratite Njegovo Visočanstvo već mu se ismevate kao komunjare?

ZAHVALAN NA ODGOVORU!
Што се тиче Његовог Височанства и ту може да се распише неки референдум па да одлучимо шта хоћемо - слобода избора као и ово са веронауком.
У томе је разлика између комунистичке секте за време СФРЈ и веронауке и грађанског васпитања.
Црвени су укинули веронауку, а увели марксизам као обавезан предмет, док данас свако може да се определи.

opet si irone omashio u korenu :( tis bre ko onaj pesimista koji se obratio bogu za olakshanje a bog mu reche nesh u stilu...ocesh da ti povratim nadu i vedrinu? ...ovaj se nesh zamislio pa reche, jok, hocu da stvorish neshto shto bi opravdalo posedovanje tih osobina :).... jbg, neko pesimista neko bog, pa kad sve stvori svet i sve oko nas i ljudi se raduovashe ko bebe kad im dash zvecke prevideshe samo jednu stvar u celoj prichi...smrtnost optimiste :)

Што се тиче Његовог Височанства и ту може да се распише неки референдум па да одлучимо шта хоћемо - слобода избора као и ово са веронауком.
У томе је разлика између комунистичке секте за време СФРЈ и веронауке и грађанског васпитања.
Црвени су укинули веронауку, а увели марксизам као обавезан предмет, док данас свако може да се определи.

SINDROM ISTOČNE NEMAČKE

Možda je to tako kako kažete ali ljudi nisu roboti pa da pritisneš ovo ili ono dugme pa čas trčiš, čas recituješ...

Dve generacije su odrasle u takvom sistemu. Dve generacije sa takvim odnosom prema radnom mestu, porodici i rezervisanom mestu u autobusu.

A mi smo najmladja generacija koju lome ove dve starije.

Pa da, sad je kasno. Treba to od malih nogu da se objasni deci. Kao ja što radim.

Па наравно. Али свако својој деци, а не туђој. Иначе нема разлике од оних који би и децу атеиста против воље родитеља индоктринирали вером.

Мада и то нема везе, јер се родитељима увек враћа. Они који подижу децу као убеђене атеисте, на крају добију црквењаке, а они који их подижу под хришћанским јармом, атеисте и невернике. Не заборавити да је читава генерација партизана и комуниста након рата учила веронауку у школи. И Стаљин је завршио богословију на наговор родитеља, а Стево Жигон подизао ћерку у стаљинистичком духу... Не може се дететом тако лако манипулисати.

Па наравно. Али свако својој деци, а не туђој. Иначе нема разлике од оних који би и децу атеиста против воље родитеља индоктринирали вером.

Мада и то нема везе, јер се родитељима увек враћа. Они који подижу децу као убеђене атеисте, на крају добију црквењаке, а они који их подижу под хришћанским јармом, атеисте и невернике. Не заборавити да је читава генерација партизана и комуниста након рата учила веронауку у школи. И Стаљин је завршио богословију на наговор родитеља, а Стево Жигон подизао ћерку у стаљинистичком духу... Не може се дететом тако лако манипулисати.

Lepo rečeno. Meni je ostavljeno da biram pa mi nisu prilikom rodjenja stavili obavezu ni krivom ni dužnom da moram nešto.

Možda je za sve kriva knjiga "1000 zašto - 1000 zato" jer "druga strana" na mojih 1000 zašto ima samo 1 zato.

@eremita ali i ostali :arrow: žalosno je da ovaj moj post nitko nije komentirao
očito da mnogi zatvaraju oči kao to se meni ili mojoj djeci ne može dogoditi...

a tragični brojevi i podaci govore sasvim drukčije a vrijede samo za cijeli naš region a ne samo za Hrvatsku:
iako je u Hrvatskoj već par godina pokrenut program "Škola mjesto tolerancije" sve je veći broj djece koja se sve agresivnije ponašaju, konzumacija alkohola u nižim razredima kao i droge u višim razredima osnovne škole sve je zastupljenija, tuče među srednjoškolcima sve su brutalnije sa brutalnijim posljedicama, a motivi su od onih banalnih pa do bizarnih, video snimci sexa gdje nerjetko budu snimane djevočice od 15-16 godina distribuiraju se mobitelima i internetom, a znamo kome su one lak plijen za ispoljavanju svojih bolesnih seksualnih iživljavanja, ....itd...ja srećom nisam roditelj, al mnogi od vas forumaša pretpostavljam da jesu..
moje pitanje: zar vas ovakve pojave nimalo ne plaše, a pogotovo da se o ovome toliko ne govori u javnosti?

nedavno me je frapirao podatak od jedne medicinske sestre koja mi je rekla, da se u bolnici (nije bitno koja) u mjestu od 30 000 žitelja dnevno obave 2-3 pobačaja a žrtve su od curica 14, 15, 16 godina pa do onih poodmaklim godinama (doduše kod ovih drugih u veoma malom procentu) to znaći da ih samo u toj bolnici izvrše preko 700 godišnje, a gdje je u svemu tome što te djevojčice moraju sve kasnije u životu proživljavati sa takvim križem, a da ne pričamo o bolestima spolno prenosivim....

kad će naša javnost više shvatiti ozbiljnost vremena u kojem živimo?

Цитат:
Оригинал поставио tokyo
@tema

veći bi se učinak za poboljšanje društva u ovoj našoj balkanskoj žabokrečini postiglo
da se uvedu dva nova predmeta:

1) Časovi Međureligijske i međunacionalne tolerancije (da upoznamo malo bolje svoju religiju ali religiju i narodne običaje kao i kulturu drugih naroda u okruženju, te time odgajamo našu djecu u duhu da više nikad nikome ne padne na pamet da ratuje na ovim prostorima)

2) Časove Seksologije (s obzirom da sve više mladih stupa u seksualne odnose a da nerjetko nije upoznata sa posljedicama ako ne koriste kondom -trudnoća koja često biva prekinuta abortusom zato jer se radi o djevočici od 14,15 ili 16 godina, a s druge strane u zemljama u razvoju i nerazvijenim zemljama u posljednjih 10 godina pokazatelji govore o zabrinjavajućem porastu HIV pozitivnih osoba kao i vellik broj mladih zaraženih drugim spolnoprenosivim bolestima)

---------------
toliko od mene za ovu temu

Па шта и како да ти одговорим а да те не извређам? Како ти као комуњара можеш да предлажеш предмет: Časovi Međureligijske i međunacionalne tolerancije а не предлажеш Веронауку као предмет, то је више него ступидно. Пре свега Православље НИГДЕ не проповеда нетолеранцију али је бесмислено да помислиш да би било ко требало да подучава децу како је супер то што Ислам проповеда ДА СВЕ НЕВЕРНИКЕ ТРЕБА или ПОКРСТИТИ или УНИШТИТИ исто као и КАТОЛИЧАНСТВО.......

@Irone

ono šta sam napisao vjerujem sjevnut će svakom ta poruka kroz mozak...
...ako se nađe u toj ili tome sličnoj poziciji

nije to da želim da se nekome desi

al ljudi zatvaraju oči pred takvim stvarima, dok im surova realnost jednog dana ne pokuca na vrata

umjesto da o takvim stvarima naša društva više brinu, ona razbijaju glavu na vjeronauku :roll:

Па шта и како да ти одговорим а да те не извређам? Како ти као комуњара можеш да предлажеш предмет: Časovi Međureligijske i međunacionalne tolerancije а не предлажеш Веронауку као предмет, то је више него ступидно. Пре свега Православље НИГДЕ не проповеда нетолеранцију али је бесмислено да помислиш да би било ко требало да подучава децу како је супер то што Ислам проповеда ДА СВЕ НЕВЕРНИКЕ ТРЕБА или ПОКРСТИТИ или УНИШТИТИ исто као и КАТОЛИЧАНСТВО.......

EVO MALOG EKSPERIMENTA!

TEST No.1
ATEISTI

PITANJA:
1) Zašto Mita ne voli Tokija?
2) Zašto se Marlon i Iron prepucavaju?
3) Zašto se Iron prepucava sa jednom te istom grupom?

ODGOVOR:
1) Zato što su i jedan i drugi nacionalisti.
2) Zato što je Marlon krenuo prvi još pre više od godinu dana, nisko, podmuklo i sve ostalo kako to njemu pasuje.
3) Zato što je popasao suspenziju jer je hteo malo kulturnije rasprave a oni simulirali ugroženost pred administratorom. Sad priča sa njima na ravnoj nozi.

TEST No.2
VERNICI

PITANJA:
1) Zašto Mita ne voli Tokija?
2) Zašto se Marlon i Iron prepucavaju?
3) Zašto se Iron prepucava sa jednom te istom grupom?

ODGOVOR:
BOG JE TAKO HTEO! AMIN!

Možda je za sve kriva knjiga "1000 zašto - 1000 zato" jer "druga strana" na mojih 1000 zašto ima samo 1 zato.

То је и мени била омиљена књига у основној. У принципу, да се на часовима веронауке врши нека индоктринација, ја бих први био против тога, али млађег брата ми је у средњој качила веронаука, и знам шта су на тим часовима радили, тако да ту не видим ништа лоше. У принципу, наставник (није био поп) им је говорио како се крсти и зашто, како се понаша у цркви и чему то служи, која је разлика између цркве и манастира, како се славе Божић, слава, Ускрс, како се рецитује Оченаш и неке основне ствари из Библије, о Исусовом животу, и понешто око Мојсија. (Православна веронаука је у питању). У принципу, нека општа православна култура у чему (засад) не видим ништа лоше. Не знам како људи иначе то замишљају, да им долази љутити поп и да их тера да се моле и исповедају, да их плаши паклом ако уче биологију и природне науке, да им намеће комплексе кривице, говори да је смртни грех имати детиње симпатије, или да је Бог толико моћан да може да дели нулом и да броји до бесконачно.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back