@eremita ali i ostali
žalosno je da ovaj moj post nitko nije komentirao
očito da mnogi zatvaraju oči kao to se meni ili mojoj djeci ne može dogoditi...
a tragični brojevi i podaci govore sasvim drukčije a vrijede samo za cijeli naš region a ne samo za Hrvatsku:
iako je u Hrvatskoj već par godina pokrenut program "Škola mjesto tolerancije" sve je veći broj djece koja se sve agresivnije ponašaju, konzumacija alkohola u nižim razredima kao i droge u višim razredima osnovne škole sve je zastupljenija, tuče među srednjoškolcima sve su brutalnije sa brutalnijim posljedicama, a motivi su od onih banalnih pa do bizarnih, video snimci sexa gdje nerjetko budu snimane djevočice od 15-16 godina distribuiraju se mobitelima i internetom, a znamo kome su one lak plijen za ispoljavanju svojih bolesnih seksualnih iživljavanja, ....itd...ja srećom nisam roditelj, al mnogi od vas forumaša pretpostavljam da jesu..
moje pitanje: zar vas ovakve pojave nimalo ne plaše, a pogotovo da se o ovome toliko ne govori u javnosti?
nedavno me je frapirao podatak od jedne medicinske sestre koja mi je rekla, da se u bolnici (nije bitno koja) u mjestu od 30 000 žitelja dnevno obave 2-3 pobačaja a žrtve su od curica 14, 15, 16 godina pa do onih poodmaklim godinama (doduše kod ovih drugih u veoma malom procentu) to znaći da ih samo u toj bolnici izvrše preko 700 godišnje, a gdje je u svemu tome što te djevojčice moraju sve kasnije u životu proživljavati sa takvim križem, a da ne pričamo o bolestima spolno prenosivim....
kad će naša javnost više shvatiti ozbiljnost vremena u kojem živimo?
Цитат:
Оригинал поставио
tokyo
@tema
veći bi se učinak za poboljšanje društva u ovoj našoj balkanskoj žabokrečini postiglo
da se uvedu dva nova predmeta:
1) Časovi Međureligijske i međunacionalne tolerancije (da upoznamo malo bolje svoju religiju ali religiju i narodne običaje kao i kulturu drugih naroda u okruženju, te time odgajamo našu djecu u duhu da više nikad nikome ne padne na pamet da ratuje na ovim prostorima)
2) Časove Seksologije (s obzirom da sve više mladih stupa u seksualne odnose a da nerjetko nije upoznata sa posljedicama ako ne koriste kondom -trudnoća koja često biva prekinuta abortusom zato jer se radi o djevočici od 14,15 ili 16 godina, a s druge strane u zemljama u razvoju i nerazvijenim zemljama u posljednjih 10 godina pokazatelji govore o zabrinjavajućem porastu HIV pozitivnih osoba kao i vellik broj mladih zaraženih drugim spolnoprenosivim bolestima)
---------------
toliko od mene za ovu temu