ПРОТИВНИЦИМА ВЕРОНАУКЕ!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Чему толика фрка око веронауке, држава треба да омогући ОБРАЗОВАЊЕ, значи - ко хоће да му деца буду образована по питању религије држава му то омогућава, без да неког присиљава на то.
Све је ствар личног избора - за то смо се борили, зар не?

Apsolutno se slazem. Vjeronauka NIJE OBAVEZAN PREDMET i ko zeli moze da izabere versku nastavu, a ko zeli moze gradjansko vaspitanje. Jedini problem u cijeloj prici moze biti to sto su djeca dodatno opterecena jednim casom vise

JOk, nego cu da ga saljem na veronauku, da ga popovi....

Да га шта? Да га јeбу?

Па хоће то. Јел знаш ти, бре, да је највећи проценат манијака, педофила и силоватељима међу особама које заврше теолошки факултет, па се запосле у просвети? То је интересантан податак, сад сам га скоро прочитао, у принципу више од 50% српске деце која похађају наставу веронауке досад је претрпело неки вид сексуалног злостављања, од трпљења додиривања по полним органима, до међусобне масурбације и силовања. Чуди ме како људи то не знају? Један професор је био тако једном упао на час веронауке, и затекао их све на "гомили", а деца плачу. Ужас један...

Pogrešni ljudi radili ispravnu stvar. A pogrešni su jer su pored te dobre, radili gomilu loših stvari.

ДаклеМ ви безбожници сте неповратно непоправљиви - па човече ја ти лепо наведем које ЈЕВРОПСКЕ ЗЕМЉЕ имају као изборни предмет веронауку а свима вама је ЗИНУЛО ДУПЕ за ту Јевропу - а ти удараш контру? Стварно невероватно!:roll::roll::roll:

ДаклеМ ви безбожници сте неповратно непоправљиви - па човече ја ти лепо наведем које ЈЕВРОПСКЕ ЗЕМЉЕ имају као изборни предмет веронауку а свима вама је ЗИНУЛО ДУПЕ за ту Јевропу - а ти удараш контру? Стварно невероватно!:roll::roll::roll:

Skojevci su to, to je ludo sve...

Zbog ovakvih (ne)vernika zaista poželim da se u Srbiji rodi jedan Ataturk.

Kako ljudi ne mogu da shvate da je vera individualna stvar svakog od nas, da se time ne maše po forumima, da se u Boga jednostavno veruje i da svaki pravi vernik, bez mnogo pompe, jednostavno živi po Božjim načelima, bez ikakve potrebe da bilo koga ubedjuje u ispravnost svojih stavova.

Za razliku od svih ostalih ateisti zaista veruju u nikog i u ništa
D. Radović

Није ми баш најјасније шта смерају са том јадном децом...
У првом разреду основне деца су подељена у три групе. Неки прате грађанско, неки веронауку а неки исламску веронауку, а истовремено их уче и да су сви једнаки...:confused:

Dobiješ pametno dete na kraju dodje kući i kaže: Bog je stvorio majmuna a od majmuna je nastao čovek.

Чему толика фрка око веронауке, држава треба да омогући ОБРАЗОВАЊЕ, значи - ко хоће да му деца буду образована по питању религије држава му то омогућава, без да неког присиљава на то.
Све је ствар личног избора - за то смо се борили, зар не?

Glavna ZAJEBANCIJA je U REČIMA I ZNAČENJU ISTIH.
Isto kao da imaš "Fakultet političkih nauka" pa izučavaš samo jednu političku opciju.
DA LI JE TO OBRAZOVANJE ILI ISPIRANJE?

To radi religija i nacionalizam... Deli ljude... :D

FOLK je narod
TURBO je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u motor sa unutrašnjim sagorevanjem

TURBO FOLK je gorenje naroda

R. Amadeus

Шалу на страну, умоболно је и форсирање антирелигијске идеологије верујућим људима. И муслимани, и хришћани, и јудаисти плаћају порез овој држави из којег се финансира школство, и ако жели да му дете у школи стекне основна знања о сопственој вери, и нема времена или не жели да га шаље по неким алтернативним институцијама, или по црквама, џамијама и синагогама, умоболно је забрањивати му тако нешто. Заборавља се да веронаука није наметнута, него је ваљда на нечији захтев враћена, а ко не жели да иде на њене часове, ни не мора. Као што православац не мора да слуша католичку веронауку, или муслиман јеврејску, тако и атеиста не мора да слуша ниједну од понуђених, не видим у чему је проблем.

Решење сигурно није у ономе као у наше време, када су учитељице терале девојчице да скидају крстиће са ланчића, када би се слало у ћошак када би се неко прекрстио, када је на часовима српског када се проучавала Библија по програму морало да се дискутује како је то бесмислено, и када су се обарале оцене на писменом ако би неко реч "Бог" написао великим почетним словом.

Mi normalni, želimo i od Evrope i od Amerike i od svih ostalih da uzmemo dobre stvari. Tome težimo Druže Eremita. Ako smo za Evropu, ne znači da hoćemo sve isto kao oni, kapiraš? Ili ne?

pa u redu je da postoji kao izborni predmet kao i do sada i gotovo ,onaj ko hoce da mu deca uce to neka ih salje ,mada treb kontrolisati i plan i program tog predmeta kao i svih ostalih jer ne sme da se dozvoli da se u drzavnim skolama predaje nesto sto je protivno ustavu i zakonu.

Ма, фала Богу. Ко неће то да слуша, ни не мора, и крај приче. Да није прописано грађанско као обавезна алтернатива, читава прича би пала у воду, јер би деца и ђаци морали да бирају између веронауке и празног часа, а ту није нимало тешко претпоставити шта би одабрали.

Pa da, sad je kasno. Treba to od malih nogu da se objasni deci. Kao ja što radim.

E bas me zanima sta ti to radis i kako to radis, pa ako nije problem podeli sa nama svoje iskustvo. Ucis dete da ne veruje ni u sta, da se ne nada nicemu osim prostog materijalnog bivstvovanja, da ukrade kad je siguran da nece biti otkriven, da slaze kad je siguran da nece biti uhvacen....? Jesam li na dobrom putu? Daj dopuni molim te, bas me interesuje kako ateista gradi i na osnovu cega jedan moralni sistem i kako ga prezentuje nekome...

Ма, фала Богу. Ко неће то да слуша, ни не мора, и крај приче. Да није прописано грађанско као обавезна алтернатива, читава прича би пала у воду, јер би деца и ђаци морали да бирају између веронауке и празног часа, а ту није нимало тешко претпоставити шта би одабрали.

Mišljenja sam da decu treba pustiti u dvorište da se igraju.

wtf, o cemu ti to? Jel ti uopste pratis o cemu se ovde diskutje?

Standardna rasprava izmedju istih forumaša.
Ili si vernik koji psuje, vredja i preti ili si bezbožnik, utvara, ateista koji se brani od ovih što seju ljubav.

Pogledaj koliko ratova po svetu iz te ljubavi.
Ovo je još i benigno. Ljudi se ubijaju zbog vere.
Ljudi, kreacija onog odozgo, a iz naše latitude gore-levo.

pa ja mislim da gradjansko nije obavezno vec je i to na dobrovoljnoj bazi

E bas me zanima sta ti to radis i kako to radis, pa ako nije problem podeli sa nama svoje iskustvo. Ucis dete da ne veruje ni u sta, da se ne nada nicemu osim prostog materijalnog bivstvovanja, da ukrade kad je siguran da nece biti otkriven, da slaze kad je siguran da nece biti uhvacen....? Jesam li na dobrom putu? Daj dopuni molim te, bas me interesuje kako ateista gradi i na osnovu cega jedan moralni sistem i kako ga prezentuje nekome...

Malo kasnije, pijem kahvu trenutno.

Mi normalni, želimo i od Evrope i od Amerike i od svih ostalih da uzmemo dobre stvari. Tome težimo Druže Eremita. Ako smo za Evropu, ne znači da hoćemo sve isto kao oni, kapiraš? Ili ne?

Ахахаааааа....... а "добре ствари" су ти оне што ти је испрала мозак и испеглала вијуге СКЈ чији си члан очигледно и био и остао. Како не разумеш човече да без доброг познавања СВЕТОГ ПИСМА ни један човек не може бити добар интелектуалац, не може разумети ни једну уметност, нити стваралаштво... не може разумети ама баш ништа! Ја не кажем да човек треба или још горе да мора да буде верник - то је ствар избора након пунолетства, али да мора ЗНАТИ то је неопходно.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back