PROFESIONALNA ORJENTACIJA I NATAL

Da, inace nijesam dobra u prirodnim naukama :) Jako sam talentovana za violinu, srednja muzicka, ali imam neki problem pa ne mogu da nastavim. Sad me zanima gluma, ali ne znam da li da se pojavim na prijemnom jer ne zelim da gubim vrijeme, jer je mala vjerovatnoca da prodjem, jer sam kasno pocela, mislim, super mi ide, ali ne vjerujem da bih mogla upisati akademiju, malo ljudi primaju.

U NS-probaj, mislim da imas mogucnosti, mada ti si 92 jel, pa imas jos vremena jel tako, ove godine upisuje 91-il sam se ja zabrojala, u svako slucaju probaj, sad ne znam jel tipujes na NS, BG, mislim da u NS ima manje protekcije, i da zaista hoce da prime talente.No nije ovo teme o tome tako da necu siriti...A da imas talenta-imas bar po karti...

U NS-probaj, mislim da imas mogucnosti, mada ti si 92 jel, pa imas jos vremena jel tako, ove godine upisuje 91-il sam se ja zabrojala, u svako slucaju probaj, sad ne znam jel tipujes na NS, BG, mislim da u NS ima manje protekcije, i da zaista hoce da prime talente.No nije ovo teme o tome tako da necu siriti...A da imas talenta-imas bar po karti...

U pravu si, 91-vo upisuje ove godine, ali cu ja pokusati ranije, posto i to moze :cool:
Hvala ti na tumacenju, a ipak sam mislila na Ct da probam :)

MalaSaJupitera je genije. :o
flowertt0.gif

Evo mog natala...Idem u srednju skolu drugi sam razred prirodno matematicki mser...Za fax se zustro dvoumim izmedju dve nauke pa mi vi kazite po vasem misljenju sta je najblolje!Inace vec sam cuo jedno misljenje rado bi me zanimalo jos necije!

Prilozi

• astro_w2gw_04_s_s_hp.81873.18480.jpg
    astro_w2gw_04_s_s_hp.81873.18480.jpg
    62,6 KB · Pregleda: 22
Ciao svima!
Ja posle visegodinje paue zavrsvam psihologiju (koju sam i sa zakasnjenjem upisala), imam jos par ispita do kraja. U medjuvremenu sam radila (i radim) kao prevodilac.
Hoce li neko da mi kaze ima li sanse da ikada radim u struci (ili sta vezano za humanitarije), ili da pod stare dane upisem jezike...?
Hvala!

Ciao svima!
Ja posle visegodinje paue zavrsvam psihologiju (koju sam i sa zakasnjenjem upisala), imam jos par ispita do kraja. U medjuvremenu sam radila (i radim) kao prevodilac.
Hoce li neko da mi kaze ima li sanse da ikada radim u struci (ili sta vezano za humanitarije), ili da pod stare dane upisem jezike...?
Hvala!

Ocigledno je da te psihologija interesuje ,sa ovakvim mesecom si osetljiva i osecas ljude ali mesec je u inkonjukciji sa saturnom pa ti ne vidis kakav bi bila psiholog i da li bi se nasla u toj prici.Vise mi lici da si u potrazi za samom sobom i pokusavas dokuciti sta to svet misli o tebi i da li ces uspeti da odrzis sliku koju zelis u javnosti.
Postoji li neka prica vezana za tvog oca

na sta mislis, "prica vezana za oca"? Otac je univeritetski profesor.
Ja ipak mislim da bi bila solidan psiholog, zato sto mi se jako puno ljudi otvara i poverava, i svi kazu da im je veoma lako da razgovaraju, cak i kada se jedva poznajemo. Cak imam ljude koji mi pisu povrmeno a koje sam upoznala preko neta, koji i nemaju pojma da studiram psihologiju. Mislim da jako dobro razumem ljude i gotovo nikad nikog ne osudjujem.
Medjutim, ono sto moze da mi "otezava" stvari jeste da se cesto potpuno predam i unesem u neciju pricu pa se na kraju osecam kao iscedjeni limun, korpa za otpadke,narocito posle nekih manipulatora koji maximalno se trude da iscrpu energiju...
Zoka57, a sto si me pitala ovo za oca??

Zoka 57, donekle kontam zasto pitas (nadam se); otac jete bio strog, patrijahalan i ogranicavajuci, a ja kao teenager prava katastrofa, ali smo se nenako nasli. u medjuvremenu ja sam se jako pomenila a i on je usvojio neka nova shvatanja i stavove, jednostavno je smeksao i sad smo super, nikad nolje. Inace nije imao nikakav uticaj na odabir moje profesije, samo zeli da nesto (pa makar i brzinom kornjace) zavrsim :-)

Otac (nije zato sto je moj) je jako posten i do krajnih granica rigidan kada su neki moralni standardi u pitanju. ! Jeste da ume da bude tezak i nepopustljiv, niti kod njega moze da se urgira, ali za neke stvari mu svaka cast! Dok je bio dekan ja sam obnovila godinu (ne na njegovom fakultetu) a i bas sam se rastegla... Dakle, cast je na mestu.
Uzgred, sa kevom ima sasvim solidan brak.

Dakle, imali sane da ikada raidm u struci? Ne mora to biti klasican posao psihologa, 1 na 1, kancelarija i sl. Moze i skola, neka humanitarna organizacija, ili bilo sta vezano za pruzanje pomoci? Ovo sto trenutno radim je u nedostatku boljeg a i dobro je placeno. Rado bih napustila i za manje placen posao, samo da je u struci. (ok, pod uslovom da diplomiram)
Mada da budemo realni, obzirom na situaciju sve vise ljudi ce raditi po principu daj sta das, a studiranje ce ispasti hobi, tek radi licne satisfakcije... Na kraju si srecan da imas bilo kakav posao!

Sa ovako jakim marsom i nisi ti za klasicnu kancalariju ,dok razumes razumes kad ne ide slozila bi se sa onom pricom asovom po turu.
Ti si preduzimac i u potrazi si za zaradom kao sto i kazes ali bi mogla pokrenuti nekakav biznis i tu bi bila efikasna ,ne znam kako se to radi ali mislim da su to popularni projekti recimo za zastitu kisnih glista ,salim se ali na tu foru otprilike.

Psihologija spada u domen XII polja, a vladar u tvom slucaju je SA koji je u inkonjukciji sa ovim tvojim MO u Ribama - aspekt sam po sebi nije bas najbolji, verujem da bi se ti previse vezala za pacijente i prilazila bi im previse subjektivno; sa druge strane, mislim da bi tebi, za tvoj licni razvoj, mnogo pomoglo bavljenje psihologijom. MO u Ribama jeste sazaljiv na sve zivo, ali ako se pravilno koristi (posto je MO u Ribama dobar, a i SA u VII polju) daje izvrsne psihologe, verovatno ces instiktivno osetiti kako treba da pridjes kome, a ne na osnovu onoga sto si ucila na fakultetu. MC ti je u Skorpiji, sto je isto polozaj dobar za bavljenje "ljudskom dusom" uopste, izmedju ostalog i za psihologe, ali i za kriminalistiku - pokusaj kao recimo psiholog u policiji (imas neku visu skolu u S. Mitrovici sa smerom bas za to, raspitaj se, verovatno ce ti priznati diplomu, pa ako imas par ispita razlike da das ne budi lenja ;) ), neki strucnjak za izradu psiho profila i tako to...

Zahvaljujem Cassiopeia! Psihologija mi dodje kao hobi, naravno da pomaze licnom razvoju sto meni u zivotu i jeste cilj. I Pl (kao drugi vladar MC-a) u VIII, a i SO u IV su povoljni za psihologiju. Ne postoji dilema da li mi ta grana lezi ili ne, i da li se time baviti, jer zelje su jedno a stvarnost drugo. Naime, ja vec godinama radim kao prevodilac! Pitam se, da li da upisem jezike (Engleski) pod stare dane, ili ne, i da jednostavno cekam i nadam se jednog lepog dana poslu u strucI. Ovo sto radim je fino placeno, ali bilo bi bolje da imam diplomu ( a i ja bi se lepse osecala!) . Kapiras. :cmok:

Back