Problemi iz matematike, fizike, hemije ...

• Začetnik teme Začetnik teme dragana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li neko moze da mi pomogne oko ovog zadatka - Koliko grama sircetne kiseline je potrebno za potpunu neutralizaciju 3 puta 10 na 23 atoma olovo(II)hidroksida???

Prvo, nemoz' nikako da bude atoma olovo II hidroksida....
Drugo,
Najpre trebas ove molekule pretvoriti u grame(ukoliko ne baratas dobro jedinicama) dakle, 1mol svake supstance ima 6*10[SUP]23[/SUP] molekula(dakle brojnost cestica) te supstance=Relativna molejulska masa grama te supstance sto ce reci da 6*10[SUP]23[/SUP] molekula Pb(OH)[SUB]2[/SUB] ima 241.2grama
Iz proporcije x:3*10[SUP]23[/SUP]=241.2*6*10[SUP]23[/SUP] racunamo koliko zapravo grama olovo II hidroksida ima u datoj kolicini(dakle kolicini koju su oni naveli u zadatku a ona iznosi 3*10[SUP]23[/SUP] molekula)
Sto ce dalje reci da je to x=120.6grama Pb(OH)[SUB]2[/SUB]
Zavrsni deo je lak postavljas obicnu proporciju ako M[SUB]CH[SUB]3[/SUB]COOH[/SUB] neutralise M[SUB]Pb(OH)[SUB]2[/SUB][/SUB] koliko ce kiseline neutralisati 120.6g baze.
Iz te proporcije dobijas resenje koje se tebi trazi!
Pozz

A jel smeju da se postavljaju zadaci onako proizvoljno bilo da znam ili ne znam da uradim, cisto da diskutujemo onako....
Evo ja imam jedan mada je na Engleskom ali verujem da nasim krstasima Engleski nije problem mi smo svi poliglote!Ovaj konkretno mene muci:

The energy of any one-electron species in the nth state(n-principal quantum number) is given by E=-BZ[SUP]2[/SUP]/n[SUP]2[/SUP], where Z is the charge on the nucleus and B is constant equal 2.18*10[SUP]-18[/SUP]J.Find the ionization energy of the Li[SUP]2+[/SUP] ion in its first excited state in kilojoules per mole.

Verujem da se nece mnogo odazvati na ovu moju diskusiju ali bih bas voleo da cujem svacije misljenje za resavanje zadatka jer meni moja ideja bas nesti i ne ide, vrlo je konfuzna!:mrgreen:

Ljudi raspust je, opustite se malo :D ;) dosta je bilo svega....

Kada je hemija u pitanju nikad nije dosta!
Uvek spreman da cituckam hemiju ne da bdim nad knjigom i ponavljam, ono motoricki.Nego iscitavas i bitnije stvari formule zapisujes da bi posle mogao da se pomazes u grupi zadataka iz oblasti koju si ucio i na kraju oduzmes papir i radis sve sam...Bas je zanimljivo....
Nekom je zadovoljstvo igrati fudbal nekom Counter Stike a meni je zadovoljstvo uciti hemiju!

Ovo nije Arsenijevic:)
A zasto svi kazu da nije tezak, nisam ga jos poceo....A jel barem sadrzajan, mislim jel se podkoves teorijom dobre posle naucene te knjiga, tacnije tih knjiga!?

Znam da nije Arsenijevic, rekao si da je strana knjiga. :P

Pa, gledaj, ja sam ti tek sad zavrsila srednju, tako da ne mogu da ti kazem bas neko strucno misljenje. Knjige su ok. Imam i opstu i neorganski i organsku, i svidjaju mi se. Mislim, u poredjenju sa onim sto mi radimo u srednjoj. Ali, ne moze da se poredi sa Lipanovicem i Filipovicem. Samo sto su one skupe, i ne znam da li ih uopste ima kod nas. :(

Kada je hemija u pitanju nikad nije dosta!
Uvek spreman da cituckam hemiju ne da bdim nad knjigom i ponavljam, ono motoricki.Nego iscitavas i bitnije stvari formule zapisujes da bi posle mogao da se pomazes u grupi zadataka iz oblasti koju si ucio i na kraju oduzmes papir i radis sve sam...Bas je zanimljivo....
Nekom je zadovoljstvo igrati fudbal nekom Counter Stike a meni je zadovoljstvo uciti hemiju!

Tako je! Drago mi je sto to cujem! Mada, ako hoces da radis zadatke, uzmi Sladica. ;)

Koja si ti godina?

Znam da nije Arsenijevic, rekao si da je strana knjiga. :P

Pa, gledaj, ja sam ti tek sad zavrsila srednju, tako da ne mogu da ti kazem bas neko strucno misljenje. Knjige su ok. Imam i opstu i neorganski i organsku, i svidjaju mi se. Mislim, u poredjenju sa onim sto mi radimo u srednjoj. Ali, ne moze da se poredi sa Lipanovicem i Filipovicem. Samo sto su one skupe, i ne znam da li ih uopste ima kod nas. :(

E imam ja lipanovica ili kako se zove ivan valjda autor ali samo prvi deo, cini mi se onaj opsti u pdf formatu ali nigde da nadjem drugi onaj sa jedinjenjima i onaj zezancije...
A jel Arsenijevica imas u pdf formatu ili knjigu kao knjigu?!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back