Davidusa
Početnik
- Poruka
- 37
To je onda dobro da su prestali sa onim glupostima neznam tacno od koje verzije je bilo mislim 3+ da nisi mogao stavis ikonice na desktop, pa nemas na prozorima za mimimalizaciju prozori i tako. Tako da sam presao na XFCE jer je imao funkcionalnost koja meni treba. Mada Gnome ima dosta dobrih alata koje koristim u XFCE. Vidim na slici koju si postirao da imas samo terninal otvoren a zauzece RAM 1600MB. XFCE na ovom laptopu je 4.12 i na slici mozes da vidis resurse(imam otvoreno Opera i Google Chrome sa po jednim tab i Double Commander:Debian 9 је престао давно за подршком. Ја сам скоро прешао са 12 на 13. Углавном ако користиш Debian као десктоп мораш сваке 2 године да извршиш надоградњу, с тим што имаш фору 1 године. За сервере је друго... Људи просто не разумеју да Линукс мораш да надограђујеш, значи ти САМ ОДРЖАВАШ СВОЈ СИСТЕМ и нема корпорације иза да те помогне већ ти је све "у се и у своје кљусе".
Да ли си некад чуо за gnome extensions?
Izgleda da je dosta uradjeno na optimalizaciji u Gnome 48. Ako mozes kada budes imao vremena bilo bi lepo da otvoris Google Chrome i Operu ako imas pa da uporedimo mada ti imas dosta jaku graficku....