Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 37.734
Rastka Nemanjića - Svetog Save, Slavene.
("Samo da mu vidiš tamošnje poruke - svi su mu Hrvati sem Rastka.")
("Samo da mu vidiš tamošnje poruke - svi su mu Hrvati sem Rastka.")
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

a ja imam pitanje....kako se u to vreme znalo,ko je koji narod...kada niko nicega nije bio svestan,jer su ti banovi vidim,uzimali i proglasavali se svojevoljno,cime je ko mislio da vlada,naravno,na papiru
sad,neka mi neko kaze,ili vi ili ovaj ujka hrobi
kako bi neki,stanovnik zahumlja ili hima,znao sta je on tacno po nacionalnosti...ako mu provinxcija pripada bosni...on je srbin,a katolicke je vere,jer ih je prvi obradio papski misionar
ili pak obratno...zivi pod hrvatskim banom,bosanac je....bogumil,a primi grcko istocnu.tj pravoslavnu veru
mislim,smuseno mi to nesto kod vas braco....kako ko zna u kom timu igra,kad su vam mesani dresovi nekako...ko ono klinci nekad,u moje vreme na fizickom,kad smo svi nosili bele atlet majce,sangajke i crne soeceve...pa sad ti igraj fudbal![]()
pa prvenstveno po jezicima.

Hroboatos: kakav će hrvatski jezik u jednoj od svojih inačica biti, u njime se tiskati knjige
Prije nabrajanja starih stvari, navest ću primjere iz Laszla Bulcsua, kakav će hrvatski jezik u jednoj od svojih inačica- vjerojatno ne i najupotrjebaljavanijoj- biti, u njime se tiskati knjige i označavati računala. U budućnost prjeko prošlosti:
Poveznica je:
...
Iz daleko prošlosti, Laszlova uoblika jezika, vežuća se na 1000 godina hrvatskoga,
nudi nješto novo. Koliko će biti prihvaćeno, vidjet će se. Malo. No i to malo je više no dostatno.
A sad u dosadnu "pravu prošlost" ....
Čověče, vi imate i Mađare i Jevreje i Němce koji su hrvatski nacionalisti. Daj se zapitaj malo zašto je tako.

Frenki, ne kapiraš. To je još jedan u nizu argumenata koji idu u prilog poznatoj mojoj tvrdnji da ideja hrvatstva na Balkanu nije autohtona, već je instruirana spolja.
Pa ti si Klingonac
dugo nisam video pravog HrvataNa ovome slijedu bilo bi poželjno stavljati prijeslike izvornih dokumenata u raznim dobirma jezika.
Trena izbjeći njeke zamke i jasno odrediti gabarite:

a kako ti u bosni,po jeziku razlikujes ko je ko???
ili srbiji,ili hrvatskoj![]()
U srbiji nije bilo mnogo hrvata u srednjem veku. U Spskom kraljevstvu su ziveli srbi albanci, vlasi, latini, grci i bugari. Dobro razlike izmedju srba i bugara su male. Pa tu moze se reci nije ocigledno.
U hrvatskoj nije bilo srba u tom vremenu. Ako mi nesmatramo juznu dalmaciju i kasnije Vukovar i okolinu kao deo hrvatske. Jesu sad deo hrvatske ali nisu bili pre.
Sta se tice bosne. Tu je vec komplikovano. I jos jedno bosanska crkva je bila mesevina svega i svacega a ne samo bogumilskih elementa.
Ali ako verujemo grckim piscima onda se radi o ljudima istocno o vrbasu o srbima. I nema dokaza protiv doga. I do one minute gde nema valjan izvor koji tvrdi suprotno mozemo da pricamo o stanovnistvu bosne kao o srbima.
A nakon Vrbasa to su ti hrvati. Ali su ti ljudi pricali ranu variantu cakavskog.
Ali ako verujemo grckim piscima onda se radi o ljudima istocno o vrbasu o srbima. I nema dokaza protiv doga. I do one minute gde nema valjan izvor koji tvrdi suprotno mozemo da pricamo o stanovnistvu bosne kao o srbima.
A nakon Vrbasa to su ti hrvati. Ali su ti ljudi pricali ranu variantu cakavskog.
Prosvijetli me poput zvijezde repatice, koji bizantski izvor uopće govori o etnikumu Bosne kao Srbima?
S druge strane, hrvatski etnos/utjecaj ne ide do Vrbasa kao što ti to stavljaš, već do donjeg toka Bosne, pa prema Vlašiću/Lašvi, pa na zapad dole prema Neretvi. To je dio do kuda se definitivno može pratiti hrvatski etnikum, jugoistočnije definitivno ne bih išao, niti ide ijedan (neopterećeni) hrvatski povijesničar.
Kad govorimo o Bosni, govorimo o prcoljku, ficleku od zemlje negdje uz gornji tok Bosne prema Drini. Dio današnje Bosne i Hercegovine nije povijesno niti bila Bosna, već Srbija.
Gde iskopa Vrbas života ti? preko Vrbasa i danas živi dobar deo srpskog stanovništva RS, a to je kraj koji je najviše stradao od Ustaša, istrebljen u WW2. Kakav čakavski? Da li si ti ikada čuo narečje tog dela Bosne? Tu se govori najčistiji istočnohercegovački štokavski sa starosrpskim ikavskim, kod starijeg stanovništva koje nije došlo seobama Srba već je autohtono . Petar Kočić se u grobu prevrće.
Čakavski se govorio i govori samo u zapadnoj Hrvatskoj i ostrvima.
Čakavski je dijalekt od
Da ti to ponovim. Slaven je dao vec stotina puta te izvore a vi se pravite ludi. I ti osporavas moju tezu ti prvo daj dokaz pa onda ja. Vazi tako radu istoricari. Ja sam dao tezu. Ti si na redu da dajes neki izvor koji tvrdi drugacije.
Povjesno je pitanje. Za koje vreme ti tvrdis. Povjesno nista nije. Ni Srbija, ni hrvatska, ni bosna nemaju povjesne granice. Jer toga nema granice se menjaju konstatno.
Bosna kao administrativna jedinica postoji vec pre 1 milenijuma. Bosna je imala jednom vise jednom manje teretorije. Za sam pocetak srednjek veka se zna da srbija ide od Vrbasa do
A hrvatski istoricari su kao i srpski ima dobrih i postenih i ima i budale koji hrvate odnosno srbe vide svugda.
Može ali se ti ne snalaziš ni u jednom, lepo ti kažem da nema ni pomena od čakavskog.Ljudi moji mozeli neko da prica o srednjem veku, a ne o danasnjem dobu.
Hvala.