Prihvati! Otpusti!

Ako iskljucis karakter, iskljucis moral, iskljucis mozak, ukljucis oportunizam, ukljucis pomodarstvo , onda ima da ti sve tece samo tako.....
Koga zaebes ili ne stigne na vreme da se okoristi , taj ce da se ljuti , ali to nije tvoja stvar....kazi mu da primeni ovu temu...

U praksi to moze do u beskonacno , ali se smanjuje broj pravih prijatelja i povecava broj followera....nesto kao u selu....

Ali si sam ustvari, jer si oportunista, pa moras da placas ponesto i u porezu na budale da bi ti budale bili svita, tj oni koji su ti prijatelji ne iz koristi...

Ako mozes da varis tu sirovu sustinu onda mozes da pravis takav svet...

Ja mogu lako da prihvatim sve svoje mane...bas lako , i da ne osudjujem druge, takodje vrlo lako....Ali cu onda da postavim pitanje kuda da usmerim to sve?

Na izgradjivanje morala, ups, pa zar ga nisam odbacio cim sam prihvatio druge lako i bez osude..
Na izgradjivanje sebe, to radim , ali to ne umanjuje potrebu da kao konacni rezultat izaberen neku svoju aktivnost koja mi ne pravi komplikacije..
Dakle dolazim do toga da treba da izaberem nesto sto je korisno po mene, oportuno jer mi jaca ove osobine uskladjenosti sto su tema..

Dakle nizvodno je skoro pa sinonim za oportunizam...mozda nema poltronstva a mozda i njega ima..

Dakle psihologija coveka tera da ako ne zeli sukob i ne zeli moralisanje i ne zeli opterecivanje odnosa sa ljudima, radi oportuno...

Očekivanja su najčešći uzrok razočarenja.
Očekivanje da se taj i taj ponaša kako mi mislimo da treba i da zaslužujemo - ćorsokak! I to čisti.
Meni su zaista godine trebale da shvatim ovo i da prihvatim. Dvije osobe koje su mi izuzetno značile su me jako iznevjerile. Počele su me uzimati zdravo za gotovo i koristiti moju dobrotu. Prvobitni šok uzrokovan njihovim ponašanjem, bol, samoispitivanje gdje sam pogriješila jer sam dosta samokritična. Što sam se ja trudila da budem što bolja, oni su bili sve gori. Nije to nikakva težnja da sam za moju dobrotu očekivala orden i da mi bude uzvraćeno kako zaslužujem, ali bilo mi je krivo jer mi je na neki način bilo i prirodno da će voljeni umjeti cijeniti. Trebao mi je dosta vremena da pojmim i prihvatim, da zalud moja nastojanja i da im nije više stalo do mene.

Rješenje mi se nametnulo samo od sebe. Prosto sam se umorila, nisam imala više energije da se borim i stala sam. Shvatila da ne mogu trčati maraton svo vrijeme, da koliko god se trudila da ne mogu ispraviti krive Drine. Okrenula se sebi i to moje ništa je donijelo rezultate.

Ispravljam neke svoje mane, ne radi drugih već zbog sebe. Druge svakako promjeniti ne mogu. U svim odnosima poslovnim prijateljskim ili ljubavnim prilazim i dalje otvorenog srca, činim sve što je do mene da to funkcioniše. Trošim energiju na one stvari na koje mogu uticati, na koje ne mogu ni ne pokušavam-jer svakako nije do mene.

Kada neko nastoji da me prevari ili me povrijedi samo si kažem nisi glupa, samo si toj osobi vjerovala više nego što zaslužuje. Kad pređe moje granice tolerancije, može da radi šta god hoće, ne zanima me, ja se okrenem pametnijim stvarima i nastavim dalje svojim putem.

Naravno da za neke stvari imam očekivanja kao i svi, dešava mi se i da se u tome zanesem, ali nastojim da se mislima obuzdam. Da mi očekivanja budu manja, jer samim tim i razočarenje je manje.

Ja ljude ne otpuštam. Dam im mogućnost da izaberu da li žele da me imaju u svom životu ili ne. Sami se razvrstaju i to bez greške. Kad uvidim da druga strana više nije zainteresovana da me ima u njenom životu, da im nisam više interesantna –ja ih polako pustim da odu. Bez pompe i drame jer me više igrice i sukobi ne zanimaju. Tokom godina postalo mi je bitno moje zdravlje i mir. Ne možeš ni pijesak spriječiti da ti ne isklizne iz prstiju a kamoli spriječiti ljude da ne odu. Koji to žele, svakako će otići i ništa ih neće spriječiti.

Srbendo 😁

mi pa mi, niko bolji od nas.. malo smo živčani i tu i tamo svakakvi
al smo najjači 😀
Federer negativne emocije i frustracije potiskuje duboko u sebi.. jede se iznutra što se kaže..
Nole svoj bes izbacuje i ja mislim da je to bolji način..
Da je Nole mentalno jači dokazao je dva puta kada je protiv Federera spasio dve meč lopte u oba meča..
Nole me jedino nervira što pokušava da se dopadne svima.. napuši publiku u toku meča a na kraju ih pozdravlja i deli im pozdrave i poljupce..
Brate ako si Srbin budi Srbin do kraja.. teraj ih u pčku materinu

NOLE, Sramotna slika, obišla ceo svet, pratiće ga zauvek i ništa se tu ne može učiniti.

Federer je otišao kao gospodin i profesionalac, ispraćen uz divljenje,respekt i ovacije na oproštajnom turniru 🏆

Poslednja izmena:
NOLE, Sramotna slika, obišla ceo svet, pratiće ga zauvek i ništa se tu ne može učiniti.

Federer je otišao kao gospodin i profesionalac, ispraćen uz divljenje,respekt i ovacije na oproštajnom turniru 🏆
Ali taj gospodin je od 16 do 19 godine dakle 3 godine isao kod psihologa.
Nije mogao da prihvati poraz i imao je napade besa.
Licno je o tome govorio.
I najtvrdja i najlepsa fasada ima pukotine ispod.
;)

😐

Screenshot_20230731_131758.jpg

Emocionalno neuravnotežen, reaguje nezrelo na frustracije: nivoom 2-ogodišnjeg deteta.
A ipak i pored toga mentalno jak kao stena u nezgodnim situacijama.
Covek je cudna biljka...
Evo ja cu dati primer za sebe da ne pricamo o nekom sportisti.
Nedavno sam izneveren tj. moja projekcija se nije ostvarila.
Reagovao sam durenjem kao klinac i izbegavanjem telefonskih poziva dvoje ljudi.
Sa ostalima sve normalno.
Sutradan je sve bilo OK.
Kompleksni smo i komplikovani ali to je izazov...
za mene kao coveka, da shvatim STA radim ali pre svega ZBOG CEGA to radim.
Bez toga nema ni prvog koraka prema resenju, a kamoli resavanja problema.

Back