Neka naša očekivanja nas najviše povrijede

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.107
Naša očekivanja (i nadanja) da će nešto biti drugačije, da će se promjeniti, krenuti nabolje, često ostanu samo pusti snovi.
Očekujemo od nekoga da se promjeni, bude (po nama ili prema nama) bolji, a ta osoba pored nas jednostavno ne može drugačije. Ne da ne želi ili neće, nego jednostavno ne može.
Zašto uzalud tražimo da nas neko razumije kada smo svjesni toga da nas on(a) zaista ne želi ali niti zna kako da nas razumije.. ili da nas voli na način koji zaslužujemo.
Kako da shvatimo i ukapiramo da nam neke osobe ne mogu ispuniti neka naša očekivanja?
Treba li da u nedogled da se trudimo oko nekih takvih osoba koje nas ne poštuju ili ne vole?
Čestodugo vremena ne shvatimo da smo se toliko borili za nekoga ko nas uopšte ne zaslužuje.. a od takvih često ne možemo ni vidjeti da je tako blizu neko ko nas stvarno zaslužuje i voli.

Poslednja izmena:
Sam procenis za sta se vredi boriti.
Nekad borbu ne dobijemo. OK.
Fer igra. Nije uvek za pobediti.
I vezbamo malo tako sebe, nije lose negativno iskustvo.
Nije poenta u procjeni, jer da smo uvjek sposobni za to, ne bi ni bilo ovakvih tema.

Vise nas povredi necija smrt iako nismo ocekivali da ne umre
Ne brkaj pojmove u temi.

Tema se nalazi u drugom potforumu i nije loše da se otvori ovde slična.

Kako da shvatimo i ukapiramo da nam neke osobe ne mogu ispuniti neka naša očekivanja?
Treba li da u nedogled da se trudimo oko nekih takvih osoba koje nas ne poštuju ili ne vole?
Čestodugo vremena ne shvatimo da smo se toliko borili za nekoga ko nas uopšte ne zaslužuje.. a od takvih često ne možemo ni vidjeti da je tako blizu neko ko nas stvarno zaslužuje i voli.

Shvatamo to prekasno, posle dužeg vremena. I tada osećamo bol. To je zato što tu osobu volimo i prelazimo preko nekih ružnih stvari. Želimo da ta osoba bude pored nas.

Tada raskid veze ili raskid braka mnogo boli. I preispitujemo svoja osećanja. Krivimo sebe. Tužni smo.

Potreban nam je neko ko će nam dati "vetar u leđa", ko će učiniti da se bolje osećamo. Neko ko će nas ceniti. Razumeti na prvom mestu.

Ovo nije moje iskustvo,mada sam i ja imala loša iskustva.

Ovo je iskustvo jednog mog prijatelja, koji je kasno shvatio da mora da se bori za sebe i da osoba sa kojom je živeo vidi samo "propalog čoveka" u njemu..a on uopšte nije propao, nije nesposoban...

Pisaću kasnije o jednom svom iskustvu.

Back