Kafić Priče iz prošlog veka V - Krčma „Vrbopuc pod dudom” ✨️💞

smileybdaycake1ani-1.gif

Imam problem, nemam notifikacije za gmail na telefonu, znam sve šta treba biti uključeno i na samom mailu i u postavkama, sve jeste uključeno a i dalje nema pa nema, već sam očajna :( Zna neko??

Restartuj prokletinju, mozda proradi.
Ja sam morao da vadim karticu iz slota jer prokletinja izgubila signal sama od sebe.

Samsung A 56 5G, stižu ali nemam naviku da provjeravam a treba mi notifikacija :(
Nemam Samsung, ali ako su mu date sve dozvole, i uključene notifikacije, onda možda da uključiš da uvek bude aktivna aplikacija, startup u podešavanjima i da ti nije uključena optimizacija baterije pa telefon ubija aplikaciju.

Nemam Samsung, ali ako su mu date sve dozvole, i uključene notifikacije, onda možda da uključiš da uvek bude aktivna aplikacija, startup u podešavanjima i da ti nije uključena optimizacija baterije pa telefon ubija aplikaciju.

Moj je mislim generacija pre Minkinog, gledao sam samo gde mogu da gurnem 2 kartice i mikro SD.

Instaliraj drugu, npr. Outlook ili Edison mail?

Čatgpt:
🔹 1. Proveri da li su obaveštenja uopšte uključena

Idi na:
Podešavanja > Aplikacije > Gmail > Obaveštenja
✅ Uveri se da su sva obaveštenja uključena (posebno “Nove e-poruke”).
Ako piše “Isključeno” — uključi ih.

---

🔹 2. Proveri da li je sinhronizacija uključena

Otvori Gmail ➜ gornji meni (tri crtice ili profilna slika) ➜ Podešavanja > tvoj nalog Gmail > Sinhronizacija Gmaila
✅ Mora biti uključeno.
Ako nije — uključi i restartuj telefon.

---

🔹 3. Isključi optimizaciju baterije za Gmail

Ovo je najčešći uzrok na Samsung uređajima.
Idi na:
Podešavanja > Baterija i nega uređaja > Baterija > Ograničenja pozadinske upotrebe > Aplikacije koje nikad ne spavaju
➕ Dodaj Gmail.

Ako imaš opciju:
Podešavanja > Aplikacije > Gmail > Baterija > Dozvoli pozadinsku aktivnost — uključi to.

---

🔹 4. Proveri dozvole

Podešavanja > Aplikacije > Gmail > Dozvole
✔️ Obavezno da ima dozvolu za internet i obaveštenja.
(Takođe, ako koristiš VPN ili firewall, privremeno ga isključi i testiraj.)

---

🔹 5. Očisti keš aplikacije Gmail

Podešavanja > Aplikacije > Gmail > Skladištenje > Obriši keš
Ako i dalje ne radi ➜ “Obriši podatke” (ne briše nalog, samo resetuje aplikaciju).

---

🔹 6. Google Play usluge

Uveri se da su Google Play usluge i Google Framework ažurirani (Play prodavnica ➜ “Upravljanje aplikacijama”).

---

🔹 7. Test

Pošalji sebi mejl s drugog naloga i vidi da li obaveštenje stiže odmah (dok ekran miruje).
Ako se pojavi tek kad otvoriš Gmail ➜ pozadinska sinhronizacija je blokirana (najčešće baterija).

Ja bih pogledao ovo:

Odlično pitanje 👍 — to je verovatno ključni korak za tvoj problem (da Gmail bude stalno aktivan u pozadini, tj. da se ne “ubija” kad ugasiš ekran).

Na Samsung uređajima to se zove “Aplikacije koje nikad ne spavaju” ili “Bez ograničenja” u podešavanjima baterije.
Evo tačno kako da to uradiš 👇

---

🔹 Opcija 1 – “Nikad ne spava” (One UI 6 / Android 14)

1. Otvori Podešavanja

2. Idi na Baterija i nega uređaja > Baterija

3. Tapni Ograničenja pozadinske upotrebe

4. Izaberi Aplikacije koje nikad ne spavaju

5. Tapni ➕ Dodaj aplikacije

6. Na listi pronađi Gmail i potvrdi ✅

Tako Gmail ostaje stalno aktivan u pozadini i dobija notifikacije odmah.

---

🔹 Opcija 2 – “Bez ograničenja” (neki modeli / One UI 5 i 6)

1. Podešavanja > Aplikacije > Gmail

2. Tapni Baterija

3. Izaberi Bez ograničenja

Ovo ima isti efekat — sistem više ne “uspavljuje” Gmail kada je ekran ugašen.

---

🔹 Dodatno (ako želiš da se pokreće odmah posle restarta)

Ako hoćeš da Gmail radi odmah po paljenju telefona (startup), on to inače radi automatski — ali samo ako mu je dozvoljen rad u pozadini.
Dakle, ako uradiš gornje korake, Gmail će sam početi da sinhronizuje čim se sistem pokrene.

Back