Kafić Priče iz prošlog veka V - Krčma „Vrbopuc pod dudom” ✨️💞

U jednom crkvenom kalendaru sam u predlozima za muška imena za decu našla ime SPAVO!!!
KO BI TAKO NAZVAO JADNO DETE
Našla sam takođe i ime CVEĆE!
Još zbirna imenica!
Zamisli jadnog dečka koji se zove Cveće :zcepanje:
Znaš da ima žensko muslimansko ime Muška?
I to su smislili i navodno radi ta fora, kad se rađaju samo kćerke, konačno posljednjoj daš ime Muška i iduće se rodi muško. Nekad bilo, ne poznajem nijednu Mušku :D

najtacnija definicija slobode je da je sloboda moguscnost neogranicenog ispijanja pive i rakije...
da ja zivim tu slobodu, sutra ne bih morao na posao.....
svakom po potrebi- kace vise taj komunizam?

zbzbohbminiđunpmrc.jpg

Znaš da ima žensko muslimansko ime Muška?
I to su smislili i navodno radi ta fora, kad se rađaju samo kćerke, konačno posljednjoj daš ime Muška i iduće se rodi muško. Nekad bilo, ne poznajem nijednu Mušku :D
Aaaa ima tih imena
Na primer Dostana,skraćeno DOSTA
Mog druga majka,SEDMA ćerka oca Crnogorca se tako zove

Majka me tako lečila od prehlada 90ih. Ja je molio da me pusti da umrem.
Ne znam vala, jesu imale čudne metode ali nije bolje ni ovoj djeci danas pored ovih internet mama. Sad ti je mamama Nosi set nešto što kupe prije nego što se porode, taj hepek nakačiš na usisivač jedan kraj, drugi zabiješ tek rođenoj bebi u nos i usisavaš slinice. Ok, djeca plaču, urliču i kontam plaše se zvuka, same metode..Tj. kontala sam dok jednom u doba korone nisam došla u fazu da ne mogu da dišem od začepljenog nosa, sinusa, kašlja i seka kaže: ma idem i tebi kupiti Nosi set. Znači, bukvalno sam mislila i ovo malo mozga će mi usisati, strašno bolno, čudno i neprirodno :(

Jeste vi probali nekad čaj od crnog luka? To mi ulazi u top 10 najgorih stvari koje su mi ušle u usta. Eventualno top 20.
Jesam i pila ga stalno kao klinka kad se razbolim, iskašlješ i pluća, a ne samo sadržaj istih. :hahaha1:

Meni nije bilo gadno, šta znam, nisam gadljiva. :kiki::mrgreen:

Ne znam vala, jesu imale čudne metode ali nije bolje ni ovoj djeci danas pored ovih internet mama. Sad ti je mamama Nosi set nešto što kupe prije nego što se porode, taj hepek nakačiš na usisivač jedan kraj, drugi zabiješ tek rođenoj bebi u nos i usisavaš slinice. Ok, djeca plaču, urliču i kontam plaše se zvuka, same metode..Tj. kontala sam dok jednom u doba korone nisam došla u fazu da ne mogu da dišem od začepljenog nosa, sinusa, kašlja i seka kaže: ma idem i tebi kupiti Nosi set. Znači, bukvalno sam mislila i ovo malo mozga će mi usisati, strašno bolno, čudno i neprirodno :(
sta kovid ucini od tebe... bruka.... :D :heart:

Znam, tako sam sestričinu držao dok joj sestra to čudo kačila na nos i usisivač. Plašila se usisivača godinu nakon toga. Ali posle se navikla i sama je tražila kad nije mogla da diše. Čak nabavljali i ručni, na baterije, usisivač (Alija, nije Temu☝️)

Znam, tako sam sestričinu držao dok joj sestra to čudo kačila na nos i usisivač. Plašila se usisivača godinu nakon toga. Ali posle se navikla i sama je tražila kad nije mogla da diše. Čak nabavljali i ručni, na baterije, usisivač (Alija, nije Temu☝️)
Da, i naše princeze same uključe, očiste nos i sjednu pred tv sa inhalatorom :D navikle, šta li.

Jesi jela guščju mast? :zper:
Od jazavca! :pracka:
Nemam pojma, samo znam da sam mrzela kada me baba čuvala dok sam bolesna, uvek mi obuvala čarape natopljene sirćetom, em ledeno em usmrdi celu kuću 🤣
Znam da sam kmečala uvek kad je trebala baba da me čuva dok sam bolesna. I pristajala na sve da pijem samo da ozdravim bez tih čarapa, našli mi slabu tačku pa me ucenjivali, pokvarenjaci. :rotf:

ja sam zadnji put bio bolestan 1996 godine....u Beceju......otvorio prozor na cetvrtom spratu u pola tri nocu, mislio da su vrata, a nije bila terasa ispod, i htio ici na posao...sreca zena moja sjedila kraj mene i slusala sta sve pricam sa 42 temperaturom...svasta je cula.....i kaze, da zamalo me nije pustila da iskoracim kroz prozor na posao......

Od jazavca! :pracka:
Nemam pojma, samo znam da sam mrzela kada me baba čuvala dok sam bolesna, uvek mi obuvala čarape natopljene sirćetom, em ledeno em usmrdi celu kuću 🤣
Znam da sam kmečala uvek kad je trebala baba da me čuva dok sam bolesna. I pristajala na sve da pijem samo da ozdravim bez tih čarapa, našli mi slabu tačku pa me ucenjivali, pokvarenjaci. :rotf:
Jedini put sam imao temperaturu sa 4-5 god i sećam se po tim čarapama. Em mi nije dobro, em sve smrdi, em ne pomaže. Zapravo lažem, imao sam i kad su nas bušili onim vakcinama za kovid. Gore mi bilo posle vakcine, nego kad sam posle bio pozitivan.

Back