Kafić Priče iz prošlog veka V - Krčma „Vrbopuc pod dudom” ✨️💞

Jesi nekad videla poskoka u prirodi? 😁
Ja sam videla šarku na dorćolskom keju
Prvo se uspravila da me napadne a onda sam joj pričala da je lepa,i odma je spustila glavicu i telo u položaj iz kog ne može da ujede
Htela sam da je uzmem ali je muž dobio napad panike pa nisam

Ja sam videla šarku na dorćolskom keju
Prvo se uspravila da me napadne a onda sam joj pričala da je lepa,i odma je spustila glavicu i telo u položaj iz kog ne može da ujede
Htela sam da je uzmem ali je muž dobio napad panike pa nisam
Šarke se ređe. Mislim da nju nikada nisam. Nije ni da sam želeo posebno da proveravam šta je od to dvoje. 😁

Sad je super, znaš kako uživaju ovi naši školarci, studenti :) ide voz Sarajevo-Ploče, jeftinoća, zezanje od 4-5 sati putovanja i izađu iz voza, odmah po želji ili bus pa gdje hoćeš (do Zaostroga 19 kilometara) ili će na trajekt, pa ih za tren eto u Trpnju :) i idu kao ludi, krcati vozovi cijelo ljeto.
i Zaostrog .....i Trpanj.....i Ston.....i Klek.....
cijelu noc smo mi putovali vozom. SB-Split....po hodnicima sjedili...ali imali smo svega.....
lijepa mladost i lijepa sigurna zemlja.....

Šarke se ređe. Mislim da nju nikada nisam. Nije ni da sam želeo posebno da proveravam šta je od to dvoje. 😁
Ada Bojana gde sam letovala vrvi od poskoka ali nisam nešto čula da su nekog ujeli
Zmija napada samo kad je ugrožena
Neće ona da juri čoveka da ujede ko mnoge druge životinje

Ne zezaj svega ti, manje se plaše lava jer gdje bi se s njim sreli uopšte a da nije Zoo 🤣

A i zmije vam ionako neće ništa, ne diraju prve. Nije kao da smo u Australiji gdje mogu lagano da dođu u dom.

Žao mi sad što nisam sačuvala snimak baš iz Australije, gdje otac uči malu kćerku kako da veliku zmiju izbaci iz kuće. Baš lagano, bez panike i drame, očito im je prirodno da su tu.
U Australiji kad im uđe zmija, ono, kao da je ušla muva 😂 Kao, ajde, ko će da ide da je izbaci, ajde ti ćero 😂 A niti je mala, niti bezopasna zmija.

Plaše se ljudi, možeš da nagaziš na nju, da padne sa drveta. Plaše se i ovako da ih ne napadne, ti sad pišeš o tome šta je istina i to da zmije ne napadaju, ali ti strahovi nisu racionalni te istina ne igra tu neku preveliku ulogu.

Meni na primer u glavi slika gomila zmija koje me okružuju iako to nema nikakvog smisla jer zmije ne idu tako u grupama i okružuju ljude. Ali to su strahovi i često su iracionalni.

I da, veći je strah od zmija, na primer ti sam u kući na selu i 100 zmija gmiže po kući i napadaju te, zavlače se pod majicu, pantalone... nego strah od 100 lavova koji napadaju kuću i probijaju kroz vrata, jbg, kao uzmeš nešto i boriš se, vidiš ih... a zmije se samo zavlače.

Ponavljam, to su nerealni scenariji, ali većina strahova nije racionalna.

I da, veći je strah od zmija, na primer ti sam u kući na selu i 100 zmija gmiže po kući i napadaju te, zavlače se pod majicu, pantalone... nego strah od 100 lavova koji napadaju kuću i probijaju kroz vrata, jbg, kao uzmeš nešto i boriš se, vidiš ih... a zmije se samo zavlače.

Hvala za slikovit opis :roll:

Ada Bojana gde sam letovala vrvi od poskoka ali nisam nešto čula da su nekog ujeli
Zmija napada samo kad je ugrožena
Neće ona da juri čoveka da ujede ko mnoge druge životinje
Pa uvek se nagazi na nju ili eventualno ujed za ruku, kad je ne primete. Zato njihovi ujedi uglavnom i nisu toliko opasni.

ja ba.....posle i para nestane.. :D
Krenula ja prvi put sama na more, sa društvom :D maloljetna, falilo mi mjesec dana do punoljetstva i moji šta će, daju saglasnost i ovjere u opštini da me drugarica (gluplja i luđa od mene) može prevesti preko granice. Ide nas sedam cura, nismo nikome priznali da će doći i muška ekipa. I roditeljski u kući jedne od tih 6 mojih drugarica, saputnica, skupile se mame da nam daju posljednje savjete pred put. Savjeti idu ovako:
mama 1: nemojte plivati preko plovaka!
mama2: nemojte gladne u more ulaziti
mama3: nemojte gladne leći spavati!
mama 4: čim izađete iz vode presvlačite kupaći da se ne prehladite (ta je zakucala)
I redale se mame sa sličnim savjetima, posljednja se javlja moja
Minkina mama: nemoj da bi miješale alkohol, sa čim počnete sa tim i završite, nemojte da bi pušile cigarete u krevetu, zapalićete ljudima apartman, nemojte da bi stopirale do Makarske, svakakvih budala za volanom ima
Tih pet mama u glas mojoj: e ebiga Ido, ti im dade ideje...
A utalile smo se po 10 maraka, da kupimo hranu, higijenske potrepštine, grickalice, sokiće i ostala muda za 12 dana ljetovanja :D normalno da nam je para nestalo sutradan a i hrane, sreća pa smo imali mahnite roditelje pa su svaki drugi dan "slučajno prolazili" pa da nas vide kao i davali nam para :D kad su već tu.

U Australiji kad im uđe zmija, ono, kao da je ušla muva 😂 Kao, ajde, ko će da ide da je izbaci, ajde ti ćero 😂 A niti je mala, niti bezopasna zmija.

Plaše se ljudi, možeš da nagaziš na nju, da padne sa drveta. Plaše se i ovako da ih ne napadne, ti sad pišeš o tome šta je istina i to da zmije ne napadaju, ali ti strahovi nisu racionalni te istina ne igra tu neku preveliku ulogu.

Meni na primer u glavi slika gomila zmija koje me okružuju iako to nema nikakvog smisla jer zmije ne idu tako u grupama i okružuju ljude. Ali to su strahovi i često su iracionalni.

Ponavljam, to su nerealni scenariji, ali većina strahova nije racionalna.
Šta uzmeš da se boriš protiv 100 lavova u kući? Tiganj? :zkez:
i kažeš "dobro je, nije zmija, neće se zavući u majicu" :D

i Zaostrog .....i Trpanj.....i Ston.....i Klek.....
cijelu noc smo mi putovali vozom. SB-Split....po hodnicima sjedili...ali imali smo svega.....
lijepa mladost i lijepa sigurna zemlja.....
Ma super je i sad :)
De ne počinji kao moj tata sa "na klupi spavo, najvrijedniji pasoš na planeti ba" :D

Jesi nekad videla poskoka u prirodi? 😁
Jesam, mogu se vidjet ponekad na jednom brdu u PG. :srecna:

Vidjela sam i druge ali bezopasne. Najveći utisak mi bi kad sam jednom bila na Morači, rijeka je vrlo čista i hladna pa se sve vidi, i stojim tako u plićaku i pričam sa drugaricom i kako pogledah mahinalno u vodu vidim zmiju kako pliva i prolazi tik kraj moje nožice. 🤣
I ništa, samo je produžila svoje, a ja sam bila iznenađena vjerovatno jer nisam tu dolazila često. Taj dan smo drugarica i ja izbjegle školu i došle da se sunčamo. :rumenka:

Jesam, mogu se vidjet ponekad na jednom brdu u PG. :srecna:

Vidjela sam i druge ali bezopasne. Najveći utisak mi bi kad sam jednom bila na Morači, rijeka je vrlo čista i hladna pa se sve vidi, i stojim tako u plićaku i pričam sa drugaricom i kako pogledah mahinalno u vodu vidim zmiju kako pliva i prolazi tik kraj moje nožice. 🤣
I ništa, samo je produžila svoje, a ja sam bila iznenađena vjerovatno jer nisam tu dolazila često. Taj dan smo drugarica i ja izbjegle školu i došle da se sunčamo. :rumenka:
Ja sam gazi!a po Morači,ni!ad tako nešto čisto nisam videla al bre mnogo je ladna

Kako insekti nisu lepi? :roll:
Vidi ove boje

images
Ta je lEpa, kao i bubamara. Ali bubašvaba nije :ne:

Back