Tamburiks
Iskusan
- Poruka
- 5.257
Žali se tvojoj generaciji.Samo vi pišite o zmijama, a ja zbog vas maloprije od džempera pomislih da je zmija
A danas sam ga kupila, šteta što neću nikad obući![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Žali se tvojoj generaciji.Samo vi pišite o zmijama, a ja zbog vas maloprije od džempera pomislih da je zmija
A danas sam ga kupila, šteta što neću nikad obući![]()
Ja sam videla šarku na dorćolskom kejuJesi nekad videla poskoka u prirodi?![]()
Pre nego u zmijske šareJel bi ofarbao auto u tu boju? E o tome ti pričamnije lep

Šarke se ređe. Mislim da nju nikada nisam. Nije ni da sam želeo posebno da proveravam šta je od to dvoje.Ja sam videla šarku na dorćolskom keju
Prvo se uspravila da me napadne a onda sam joj pričala da je lepa,i odma je spustila glavicu i telo u položaj iz kog ne može da ujede
Htela sam da je uzmem ali je muž dobio napad panike pa nisam
Jel si ti nju pitao koja je?Šarke se ređe. Mislim da nju nikada nisam. Nije ni da sam želeo posebno da proveravam šta je od to dvoje.![]()

Bili smo na Vi.Jel si ti nju pitao koja je?![]()
i Zaostrog .....i Trpanj.....i Ston.....i Klek.....Sad je super, znaš kako uživaju ovi naši školarci, studentiide voz Sarajevo-Ploče, jeftinoća, zezanje od 4-5 sati putovanja i izađu iz voza, odmah po želji ili bus pa gdje hoćeš (do Zaostroga 19 kilometara) ili će na trajekt, pa ih za tren eto u Trpnju
i idu kao ludi, krcati vozovi cijelo ljeto.
DžentlmenBili smo na Vi.![]()

Ada Bojana gde sam letovala vrvi od poskoka ali nisam nešto čula da su nekog ujeliŠarke se ređe. Mislim da nju nikada nisam. Nije ni da sam želeo posebno da proveravam šta je od to dvoje.![]()
U Australiji kad im uđe zmija, ono, kao da je ušla muvaNe zezaj svega ti, manje se plaše lava jer gdje bi se s njim sreli uopšte a da nije Zoo
A i zmije vam ionako neće ništa, ne diraju prve. Nije kao da smo u Australiji gdje mogu lagano da dođu u dom.
Žao mi sad što nisam sačuvala snimak baš iz Australije, gdje otac uči malu kćerku kako da veliku zmiju izbaci iz kuće. Baš lagano, bez panike i drame, očito im je prirodno da su tu.
I da, veći je strah od zmija, na primer ti sam u kući na selu i 100 zmija gmiže po kući i napadaju te, zavlače se pod majicu, pantalone... nego strah od 100 lavova koji napadaju kuću i probijaju kroz vrata, jbg, kao uzmeš nešto i boriš se, vidiš ih... a zmije se samo zavlače.
Pa uvek se nagazi na nju ili eventualno ujed za ruku, kad je ne primete. Zato njihovi ujedi uglavnom i nisu toliko opasni.Ada Bojana gde sam letovala vrvi od poskoka ali nisam nešto čula da su nekog ujeli
Zmija napada samo kad je ugrožena
Neće ona da juri čoveka da ujede ko mnoge druge životinje
Krenula ja prvi put sama na more, sa društvomja ba.....posle i para nestane..![]()
Šta uzmeš da se boriš protiv 100 lavova u kući? Tiganj?U Australiji kad im uđe zmija, ono, kao da je ušla muvaKao, ajde, ko će da ide da je izbaci, ajde ti ćero
A niti je mala, niti bezopasna zmija.
Plaše se ljudi, možeš da nagaziš na nju, da padne sa drveta. Plaše se i ovako da ih ne napadne, ti sad pišeš o tome šta je istina i to da zmije ne napadaju, ali ti strahovi nisu racionalni te istina ne igra tu neku preveliku ulogu.
Meni na primer u glavi slika gomila zmija koje me okružuju iako to nema nikakvog smisla jer zmije ne idu tako u grupama i okružuju ljude. Ali to su strahovi i često su iracionalni.
I da, veći je strah od zmija, na primer ti sam u kući na selu i 100 zmija gmiže po kući i napadaju te, zavlače se pod majicu, pantalone... nego strah od 100 lavova koji napadaju kuću i probijaju kroz vrata, jbg, kao uzmeš nešto i boriš se, vidiš ih... a zmije se samo zavlače.
Ponavljam, to su nerealni scenariji, ali većina strahova nije racionalna.
Na Adi Bojani imaju i slobodan prolaz da ujedu za...Pa uvek se nagazi na nju ili eventualno ujed za ruku, kad je ne primete. Zato njihovi ujedi uglavnom i nisu toliko opasni.
Ma super je i sadi Zaostrog .....i Trpanj.....i Ston.....i Klek.....
cijelu noc smo mi putovali vozom. SB-Split....po hodnicima sjedili...ali imali smo svega.....
lijepa mladost i lijepa sigurna zemlja.....

Oćeš ja sad da ti okačim klip kako lika ugrize poskok na Velebitu u Hrvatskoj?Pa uvek se nagazi na nju ili eventualno ujed za ruku, kad je ne primete. Zato njihovi ujedi uglavnom i nisu toliko opasni.

Jesam, mogu se vidjet ponekad na jednom brdu u PG.Jesi nekad videla poskoka u prirodi?![]()

Pazi, i mene da neko nagazi, verovatno bi ga ujela.Pa uvek se nagazi na nju ili eventualno ujed za ruku, kad je ne primete. Zato njihovi ujedi uglavnom i nisu toliko opasni.

bala vi si ti, nemas ti pojma... ...tata ti je posve u pravu....Ma super je i sad
De ne počinji kao moj tata sa "na klupi spavo, najvrijedniji pasoš na planeti ba"![]()

Ja sam gazi!a po Morači,ni!ad tako nešto čisto nisam videla al bre mnogo je ladnaJesam, mogu se vidjet ponekad na jednom brdu u PG.
Vidjela sam i druge ali bezopasne. Najveći utisak mi bi kad sam jednom bila na Morači, rijeka je vrlo čista i hladna pa se sve vidi, i stojim tako u plićaku i pričam sa drugaricom i kako pogledah mahinalno u vodu vidim zmiju kako pliva i prolazi tik kraj moje nožice.
I ništa, samo je produžila svoje, a ja sam bila iznenađena vjerovatno jer nisam tu dolazila često. Taj dan smo drugarica i ja izbjegle školu i došle da se sunčamo.![]()
Ta je lEpa, kao i bubamara. Ali bubašvaba nijeKako insekti nisu lepi?
Vidi ove boje
![]()