Kafić Priče iz prošlog veka V - Krčma „Vrbopuc pod dudom” ✨️💞

Ja sam procitao da smo ga mi dobili sa skroz druge strane, preko ruske vojske koja je dosla u Srbiju da pomogne Karadjordjevim ustanicima.:lol:
Mislila sam na Evropu generalno ne za Srbiju

A u Timočkoj krajni postoji vrsta endemskog sifilisa, koji prenose žene a ne razboljevaju se
Snowko sigurno zna o tome,naravno ne zbog sifilisa
Tako da je postojao i pre Karađorđa

816.jpg

Nisam otisao, dugo se premisljao. Em nepoznat jezik, em milion novih stvari na koje moras da se navikavas, tada sam kontao da li to sve vrijedi.

A gdje si ti bio to gdje ne znas jezik?
Pa u Rusiji. Još je jezik iz slovenske porodice, ali džaba kad i ono sličnosti ima hiljadu zamki, a ja sporo upijam. 😁

Mislim da je iskorenjen, zaista nisam cuo da je neko oboleo od toga u zadnje vreme u mom kraju.
Doduse, vise nema ni ljudi, vecina je otisla u Dansku i Svedsku, pa ako se tamo nesto pojavi, neka oni cesu glavu odakle je...
Pa i jeste skoro iskorenjen
Onaj endemski se genetski prenosi

Pa u Rusiji. Još je jezik iz slovenske porodice, ali džaba kad i ono sličnosti ima hiljadu zamki, a ja sporo upijam. 😁
A mnogi Rusi misle da ih mi svi sa slicnih govornih podrucja, i iz istocnih zemalja, razumijemo. Ne mozes im objasniti da ih nista nismo razumjeli kad nesto izbrbljaju :D .

Btw, dosta starijih Rusa jedva da nauci engleski, i tesko ga govore. Mladji onako, ima ih koji super govore, a ima i njih kojima bas tesko ide. Valjda zato sto nisu mnogo vaznosti pridavali poznavanju stranog jezika.

Back