Kafić Priče iz prošlog veka V - Krčma „Vrbopuc pod dudom” ✨️💞

1761156630132.gif

Mogao je i sudar sa autobusom da bude taj dan :prstic:

Sada mi nije jasno kako sam ja dobio vozacku posle svega a pre toga me oborili na prednju zaustavnu liniju :aha:
Kada se vozi ok, da nije ni za padanje, ni za propustanje, cesto zavisi od srece. Recimo, danas ih je 3 polozilo, ili "polozilo" (uz novcanu naknadu), trebaju trojica da padnu, a dvojica... pa mogu proci mogu pasti. Nekada se ovi iz komisije dogovaraju i sa instruktorima, ne svi ali mnogi. Ipak se poznaju, vide se redovno, i bude tu dosta svacega. Ujak mi je drzao auto-skolu, pa sam upoznat donekle kako idu te stvari.

Ja polagao na kamionu. 🤣 Mercedes neki. Tad bila smešna razlika u ceni, otac insistirao i mada mi ta kategorija nikada nije trebala. 😁
Bilo je dosta onih manjih Mercedesovih kamiona koje su imale auto-skole, mada u to doba najvise ih je imalo Zastava kamione. Nisu imale ni vazdusne kocnice, ni mnogo toga sto posjeduju veliki kamioni, i onda poslije sjednes u veliki kamion i moras sve sam da savladas. Po novom zakonu moraju puno ozbiljniji kamioni da budu za obuku, i veci broj casova.

Back