Kafić Priče iz prošlog veka IV - Jesen u Žardinjerinom sokaku, di cvjeta dinja ispod duda ☼

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tako i ja. Uz neku seriju ili dok sam na netu najslađe mi da grickam nešto. Zato sam rešila da idem ranije na spavanje, da se nacrtam u krevetu u 22 h da ne bih jela. Videćemo kako ce to funkcionisati, verovatno nikako. :lol:

Veče i noć su mi omiljeni deo dana :zaljubljena:
Postani alkos. 😁 Oni beže od hrane.

@Tamburiks ko lokalni narkosi kad te pitaju e brate jel imaš 100 dina
Pa brine se covek za svoje duznike, da ne fasuju maler za sto dindzi. Ajde da je veci dug, tu bi se vec isplatilo da duguju i manje bi se brinuo. Sad kad otvori kancelariju za skidanje sitnoduznickih malera, sto dindzi seansa.

Joj meni pada secer ako sam uvece gladna, tako da ne samo da jedem. Nego pre toga mislim da necu jesti posto sam umorna. I posle toga mislim da u stvari nisam ni jela. Pogotovo ako sam cisto zbog umora smandjala nesto slatko sto se eto ispred mene zateklo. Ujutru da se pitam, amnezija, ma ja sam sinoc bila karakter.

Ja sam pre nekoliko dana našao 50din :)
Pre pola godina na Vukovom spomeniku dok sam cekao voz na jednom od rukohvata nadjem malu ali sjajnu kovanicu od 10 albanskih leka (12,14 dinara).
Pre mesec dana na ulici sam takodje notirao kovanicu od 50 hrvatskih lipa (7,75 dinara), isto lepo sljastila.
Pokupio obe onako za uspomenu i kolekciju novcica.

Pre pola godina na Vukovom spomeniku dok sam cekao voz na jednom od rukohvata nadjem malu ali sjajnu kovanicu od 10 albanskih leka (12,14 dinara).
Pre mesec dana na ulici sam takodje notirao kovanicu od 50 hrvatskih lipa (7,75 dinara), isto lepo sljastila.
Pokupio obe onako za uspomenu i kolekciju novcica.
Sve valute jače i od ovako naduvanog dinara. 😁

Jaka lova u pm 🤣
Ja to ne bih ni uzela.😂
Ja sam onda kad sam se izgubila na putu ka Adi nasla stotku cim sam se pronasla.
Shvatila sam kao srecan znak.
Nekom prosjaku vrv ispala haha. Ali zdrava stotka. Taman sam posle nasla drugu pocepanu u novcaniku. A i Boban Knezevic mi ostao duzan sto dindzi za onog Klajva Barkera.
Bez zezanja sam.se obradovala jer ne pamtim da sam ugledala nepocepanih ni deset din na podu.

Joj. Jednom je moje dete imala tatntrum, nesto prezupcila. Vracale smo se od nekud tramvajem i bila je nizi osnovne. Lol.lutkice u jeku aktuelnosti. Imali su u susednom odeljenju decaka ciji tata je imao veze sa Deksikom i ko da je kakio Lol lutkice. Poklanjao, svi hteli da se druze. A bile su bzvz skupe, sada manje kostaju posto su dosadile, tad su koristili. Npr kugla sa lutkicom i malo opreme, gde ne vidis koju ces da dobijes oko 3500 tada. Nova generacija lutkica jos skuplja. Jednom smo ranac koji je dobila za rodj od nekog uz racun, onaj kruti skuplji za prvake, menjali za ebenu Lol.

I sizeli mi ona nesto to na ulici, gundja pa rastura. Nece da se skine, nesto me krivi. A i ja bila umorna, samo kuci da stignemo. Ovo mala baba, skorpija, krpelj, dal da odem u pm, a mala da je ostavim da se sama vrati. Dal da je prodam ciganima. Pogledam dole lezi Lol zdrava, prava, napucana, friska genracjja. Vece nikog okolo. Ako je podignem par metara dalje na klupu na stanici, pa veca sansa da je opet neko makne, a ne vlasnik-ca. E jbg pogledao me bog da odmorim napacenu dusu. I da sasvim nepedagosiki skorpija da dobije nagradu za tantrumanje. E vidi sta je ovo dole, Lol. Iz gundjanja u radost u sekundi. Dete skakuce ja osta spasena sa par moralnih dilema.

Moram da priznam da su lepe bile te hrvatske kovanice, valjda su ih pravili od dobrih legura, pa su svi primerci koje sam vidjao uvek lepo sijali kao da su od plemenitih metala, nisu kao dinari koji brzo oksidisu i izgube sjaj.
Nije ni čudo. 😆Naše kovanice su još pre deceniju bile u minusu, ove sitnije. 😆 Više koštala proizvodnja nego njihova vrednost. 😁

I kaemovi su lepi :)

Ne znam bas, vase marke su ipak "sterilne" sa motivima, samo oznaka vrednosti i grb. Pogotovu mi se ne svidjaju pfeninzi u onoj bronzi.
Kune su uvek lepo sijale, a i motivi biljaka i zivotinja su lepo radjeni.

Uglavnom, lepe su sve pare dok imaju vrednost i zveckaju u dzepu. ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back