Kafić Priče iz prošlog veka IV - Jesen u Žardinjerinom sokaku, di cvjeta dinja ispod duda ☼

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tek pre par godina sam shvatio da svaka članica evro zone ima kovanice sa svojim motivima. 😁 To mi je fina stvar.
Nisam pametan i ne znam da li treba preći na euro jer nam neminovno sledi ulazak u EU uskoro.

A gre'ota je zbog:

1000061937.jpg

Kreće se opet u jesenje dizanje tegova i vežbanje kod kuće umesto prirode - trčanja, bajsa, plivanja 😭

Opet ću morati da budem seksi i nabudžen i mišićav 🥲

A tako bih voleo da budem ko izgladneli pajdoman, ovako moram biti napumpani budalaš 😪
Zaasto. Ja godinama trcim cele godine. Bas je fora. Pa nismo u Sibiru. Kombinuj pa budi i jedno i drugo.

Nego danas me boli glava. Videcu dal cu se isporucim u patikice. Vrv bi bilo.dobra promena.

Ne znam bas, vase marke su ipak "sterilne" sa motivima, samo oznaka vrednosti i grb. Pogotovu mi se ne svidjaju pfeninzi u onoj bronzi.
Kune su uvek lepo sijale, a i motivi biljaka i zivotinja su lepo radjeni.

Uglavnom, lepe su sve pare dok imaju vrednost i zveckaju u dzepu. ;)
Bolje da suskaju.

Zaasto. Ja godinama trcim cele godine. Bas je fora. Pa nismo u Sibiru. Kombinuj pa budi i jedno i drugo.

Nego danas me boli glava. Videcu dal cu se isporucim u patikice. Vrv bi bilo.dobra promena.
Pa kombinovaću. A mora se malo i gornji deo raditi, zbog kičme i svega. Uostalom, čak i brže i bolje trčiš ako kombinuješ.

Ali preko leta je teško kombinovati, sija sunce, a treba sedeti kod kuće u prašnjavoj sobi i dizati tegove.

Sad dolazi vreme kombinacija :per: 🤣

Mada ja bih i dalje samo trčao 😪

Sad se setih... Znam za priču da je ovako nekim glupim sitnicama strani kamiondžija ozbiljno pokušao da "podmiti" našeg policajca, ovaj se našao uvređen jer mu daje nekakve gluposti, a ne novac, a još se malo tu i posvađaju. Na kraju policajac obiđe oko vozila i napiše sve moguće kazne na tu firmu koje su bile u vrednosti tog kamiona. 🤣 Stajao kamion zarobljen mesecima dok to države nisu rešile između sebe. 🤣 Niko nije bio lud da plaća 50 000 € za saobraćajne kazne.😆

Meni otpada plivanje. A upada mrvica kose klupe i sprave za veslanje. Stvarno mrvica za moje jel potrebe, ali obicno se to vidi. A ti sto leti idu na spravice i oko spravica satima na suncu su mi misterija priznajem.

Zimsko trcanje - dva ili tri sloja, sportska sintetka do koze. Rukavice mogu dosta rano, kapica ili bandana da se nadje. Dobra kapuljaca. Kisa/sneg vizir ili kacket ispod dobre kapuijace. Vise mi je ugodan vizir ima Dechatlon. Navejavanje u oci je pola problema.
Helanke tu se zeznem jer su mi butine najcesce ledene kad udjem, ali dok trcim ne osetim. Pa umem retko kad je bas zima da dobijem alergiju dok se otkrave. Dakle duple helanke ili sorc preko drigih. Nisam nikad naletela na zimske mozda bi trebalo.
Problem kad se ispod ipak oznoj, pa se to hladi. Ali ajde necemo daleko.
Patike ne mora nista za zimu drugacije, jedino da nisu sklone nekom klizanju po mokrom itd. Meni srecom ni jedne nisu bile da klizaju. Carape moze neke prilahodjenije.
Dakle vazna je glava.
Mokre noge na kratko ne osete se, na zagrejano. Ne bude apsolutno nista ako se desi, ugl tek kuci vidis. Ako nije bas potop bio.
E sad bitno pravilo, dok sam isla kuca kej postovala sam i kafu za poneti sam nekad praktikovala na pola (trcala deset tada redovno, jbg vise ne). Sad ako drndam po Tasu. Pa odem po Popi kafu. Ako je kijamet udjem i skuvam se i sve sto ne treba.
Pravilo oznojen zimi od svojih vrata do vrata bez stajanja i zezanja. I nikad se od toga nisam razbolela. Msm da 5 god trcim celogodosnje.
U sustini uz malo te opreme i prakse sta sljaka. Sta nije pretoplo, sta do koze, niie problem. Mislila ja da jeste. To su pripreme bile, pa sta i kako kuku. I osecaj da je junacko delo hahaa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back