Kafić Priče iz prošlog veka IV - Jesen u Žardinjerinom sokaku, di cvjeta dinja ispod duda ☼

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jednom, bila sam još u gimnaziji, masovno trovanje u gradu bilo, u blizini moje škole, mislim da je više od pola učenika bilo otrovano, ja taj dan jela 2 x tu :D
Do uveče ludilo, panika u gradu, nije lako smjestiti 150 ljudi u bolnicu a preko 400 otrovanih bilo. Moj razred skoro kompletan u bolnici :( ja zdrava skroz :D
Mama moja kako se povećava broj poziva na telefon da pitaju kako sam ja, imam li simptome-familija, prijatelji, njeni s posla, tatini s posla, komšije-sve više ljuta na mene!-
-Emina, ozbiljno ti kažem, posljednji put, povrati ebote, idi u wc, počni se loše osjećati, sad će svi misliti ko zna kako je kući mater hrani kad je ovo ovako lako podnijela, ajde muka ti je, malo? a? ajde povrati, ne budi bezobrazna!
A ja ništa, pa ne mogu na silu :D

Pogledajte prilog 1799047
počni se loše osjećati, sad će svi misliti ko zna kako je kući mater hrani kad je ovo ovako lako podnijela,
Ozbiljna stvar, nije se za smejati, ali ovaj deo 🤣🤣🤣

Budim se ja nakon operacije, dolazi sestrica i kaže: za 2 sata čaj za 4 supica. Gladne i ja i cimerke, umiremo od gladi, jedva čekamo supu. Dočekasmo je. Znači fuj supa. Neslana, providna, bljutava, neukusna, kao mlaka voda. Telefon, mama: ljubavi mamina, kako si, šta radiš? Kažem joj kako jedemo supu.
-odmah da si to ostavila, odmah, čuješ li me o d m a h! Sad će mama napraviti domaću i eto nas svemirskim brzinama donosimo tata i ja.
-ma mama ne muči se, ok je
-ma nijedne! kolko vas je u sobi, svi ostavite tu supu!
Obradovaše se moje cimerke, jedva čekaju da dođe.
Gladujemo, eto ih nakon 2 sata sa maminom domaćom supom. Podijeli mama svima supu, ja jedem a hoću da se ugušim od smijeha a ne smijem se nasmijati :D pogledam te ženske iz svoje sobe, one zbunjene ali totalno. Jedu maminu supu ali gledaju se pa pogledaju u mene pa u mamu, ali jedu.
Mamina supa identična bolničkoj :D

Budim se ja nakon operacije, dolazi sestrica i kaže: za 2 sata čaj za 4 supica. Gladne i ja i cimerke, umiremo od gladi, jedva čekamo supu. Dočekasmo je. Znači fuj supa. Neslana, providna, bljutava, neukusna, kao mlaka voda. Telefon, mama: ljubavi mamina, kako si, šta radiš? Kažem joj kako jedemo supu.
-odmah da si to ostavila, odmah, čuješ li me o d m a h! Sad će mama napraviti domaću i eto nas svemirskim brzinama donosimo tata i ja.
-ma mama ne muči se, ok je
-ma nijedne! kolko vas je u sobi, svi ostavite tu supu!
Obradovaše se moje cimerke, jedva čekaju da dođe.
Gladujemo, eto ih nakon 2 sata sa maminom domaćom supom. Podijeli mama svima supu, ja jedem a hoću da se ugušim od smijeha a ne smijem se nasmijati :D pogledam te ženske iz svoje sobe, one zbunjene ali totalno. Jedu maminu supu ali gledaju se pa pogledaju u mene pa u mamu, ali jedu.
Mamina supa identična bolničkoj :D
🤣
Znači u realu si i fina, ćutiš i jedeš 😆

Ma da ne dužim, studirala, radila, učila, spavala nedovoljno, skoro pa nikako. Održavala se budnom energetskim pićima da sve to mogu postići. Jedne subote nenormalna glavobolja, nenormalna i trajala je do podne. To ne mogu opisati, tu bol. I tako oko podne samo sam rekla svojima da mi nije dobro. Probudila se u bolnici, preživjela ali sad da ustanove šta mi je. Tu saznam i da sam imala reanimaciju, da je srce bilo stalo. Dijagnostika otežana zbog gelera. I odužilo se to, ali ja bila ok, toliko ok da sam treće veče pobjegla iz bolnice na koncert Crvene jabuke :D Isključivali su jedno po jedno, nije moždani, nije MS, nije tumor, nije epilepsija, nije ovo, ono-nije ti ništa. Režim života mijenjati. Dr mi rekao: tijelo ti je klik na pauzu. Reakcija organizma na psihološku opterećenost. Moji rekli, pojma oni nemaju, idemo u Ljubljanu, tamo isto rekli, kaže tata slovenci šupci, pojma nemaju, idemo u Njemačku-i tamo isto rekli. I evo me, živa i zdrava, ali eto više nikada nisam popila to gomno, pazim da spavam bar 6 sati dnevno :)
Da ne dužim rekoh :zcepanje:

Ma da ne dužim, studirala, radila, učila, spavala nedovoljno, skoro pa nikako. Održavala se budnom energetskim pićima da sve to mogu postići. Jedne subote nenormalna glavobolja, nenormalna i trajala je do podne. To ne mogu opisati, tu bol. I tako oko podne samo sam rekla svojima da mi nije dobro. Probudila se u bolnici, preživjela ali sad da ustanove šta mi je. Tu saznam i da sam imala reanimaciju, da je srce bilo stalo. Dijagnostika otežana zbog gelera. I odužilo se to, ali ja bila ok, toliko ok da sam treće veče pobjegla iz bolnice na koncert Crvene jabuke :D Isključivali su jedno po jedno, nije moždani, nije MS, nije tumor, nije epilepsija, nije ovo, ono-nije ti ništa. Režim života mijenjati. Dr mi rekao: tijelo ti je klik na pauzu. Reakcija organizma na psihološku opterećenost. Moji rekli, pojma oni nemaju, idemo u Ljubljanu, tamo isto rekli, kaže tata slovenci šupci, pojma nemaju, idemo u Njemačku-i tamo isto rekli. I evo me, živa i zdrava, ali eto više nikada nisam popila to gomno, pazim da spavam bar 6 sati dnevno :)
Da ne dužim rekoh :zcepanje:
😳
Energetska pića su baš otrov, koliko sam shvatio. Drug je zbog njih završio greškom kod psihijatra, posle i kod nekih drugih doktora da bi na kraju ustanovili da je to. A mislili su da je nervni sistem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back