Kafić Priče iz prošlog veka V - Krčma „Vrbopuc pod dudom” ✨️💞

Jedu mi se kokice a mrsko mi praviti :(

1762202263487.gif

Legle parice za pokaznu i razgovaram sa kolegom o tim kašnjenjima, kaže načuo je iz polupouzdanih izvora da planiraju i u Novom Sadu da uvedu besplatan prevoz.
Pitam se koliko može biti istine u ovome.
Vala i red bi bio.
Prosle god. mi vozac naplatio kartu za svega nekoliko stanica - i to ozbiljno otvara ono neko cudo naprijed, izdaje kartu, a vidi da nisam iz NS :D
A ne sjecam se kad sam negdje prije toga platio kartu - rijetko sam u BG placao i dok su se placale, cak i u inostranstvu vise nisam nego jesam placao.

Vala i red bi bio.
Prosle god. mi vozac naplatio kartu za svega nekoliko stanica - i to ozbiljno otvara ono neko cudo naprijed, izdaje kartu, a vidi da nisam iz NS :D
A ne sjecam se kad sam negdje prije toga platio kartu - rijetko sam u BG placao i dok su se placale, cak i u inostranstvu vise nisam nego jesam placao.
Baš zato što nisi iz NS treba da platiš. I to duplo. :D

Slažem se.
Nzm kakva je situacija u drugim gradovima, ovde u NS je situacija katastrofalna i što se tiče voznog parka i dobrog dela vozača.
Ono sto sam peimjetio je da su u NS dosta stari, bas stari, oni busevi na prigradskim linijama, narocito oni Volvo-i koji polaze sa zeljeznicke stanice. To brunda, al dobro je da idr nekako. Mada sam se iznenadio da je bilo i novih vozila.

U Bg se malo vise ulagalo, i GSP je nabavljao, a i privatnici su kao morali da nabavljaju novija vozila, jer ima nesto da mora prosjecna starost biti tolika i tolika kad dobijaju raspodjelu linija, pa je za nijansu bolje mozda. Mada se u BG vise habaju autobusi, sto zbog terena, sto zbog strukture putnika, i nemanja kulture odrzavanja.

Zanimljivo je da samo kod nas želimo da zeznemo i ne platimo javni prevoz, kod Švabe ti to ne bi palo na um :D
Ma dje ne bi - u Becu sam se prosvercovao nekoliko stanica metroom. Kontam, metro ce ici i ovako i onako, dal ja platio ili ne :D

Pred rat u SA su uveli bas zeznute "revizore", ili reva (ne znam jel ih jos tako zovu). I mi kao klinci, nismo jos bili ni tinejdzeri, poslije skole se vozali trolejbusima i busevima svercujuci se. Jos zapisivali, pa da vidimo ko se u vise vozila uspjevao prosvercovati 😁

Kad sam se kucila rekla sam mora ekspres lonac i mora u rerni da ima razanj za pile. Ni jedno nisam upotrebila, tj drugo na kraju ni ne znam jel bilo. Sve to je staro ko i moja cerka. Koristim samo lonac kao obican. I najvise sam ga koristila dok sam psu kuvala piletinu. Dok nisam sklavirila da joj skodi. A i smucilo mi se.

Moja majka je to malo sto je nekad spremala obavezno u ekspres loncu. U raznim pred eksplozivnim stanjima lonca i delova mu. Mislim da u zivotu nisam smela da sama to otvorim.
Budi bez straha.:) Dobar ekspres lonac je odlicna stvar i nema sanse da eksplodira, niti mozes da ga otvoris dok je pod pritiskom. Sve regulise sigurnosni ventil.

Stvarno ne znam gde radite kada morate da duvate te lutke. 😂
Ove godine sam ranije počela da gledam Mućke (obično oko Nove godine krećem) pa sam se setila da sam jedino kod Del Boja videla da se bavi time.

Drago mi je da ste ovde i nigde ne mrdate da mogu da vas nađem.
Lepo od Montara, ja sam na to zaboravila.

🫶😊

Back