prevara u braku

Dotična nestala dama tvrdi da ima stabilan brak,pa se pitam laže li tako dobro samo sebe.Ipak,ko smo mi da sudimo bilo kome?
Postoji li zaista suvremena Ana Karenjina(koja pri odlasku Vronskom pokriva otkrivene nogice malog sina)?
I šta znači rasturiti dva braka da bi se formirao treći- koji bi se opet rasturio u nekoj drugoj danoj prilici,stranputici ili bijegu u neko novo ludilo ljubavi koja to nije(a kad to saznamo,obično je kasno)

Dala si dobar primer, ali zašto te čudi da pomenuta ne može da tvrdi da ima stabilan brak?
Sa strane gledajući, verujem da taj brak deluje vrlo harmonično, i da daje idiličnu sliku jedne male porodice.
Njena jedina greška u iskrenosti ovde je bila ta što je pomenula da je zanemarila dete.
Ne znamo šta ona pod tim podrazumeva, možda je mnogo bolja majka od onih koje smatramo dobrim (meni tako ta rečenica i deluje ), ali je činjenica da nam je rekla ko joj je najvažniji u životu, šta je čini srećnom.
Nije to za osudu, možda malo za žaljenje, al ne znamo...

Poslednja izmena:
Potrebna mi je pomoc jer ne znam kako da se postavim i da prekinem tajnu vezu u kojoj sam. Takodje mi je potrebno da znam i da li je to pametno.
U braku sam 7 godina i imam sina od 2. Brak mi je stabilan, ali u muza vise nisam zaljubljena. Muz od kako je osetio da sam se odljubila od njega (to nema veze sa upoznavanjem novog coveka) je ispravio neke svoje osobine koje su mi smetale. Sve je to funkcionisalo u redu dok se nisam zaljubila u takodje ozenjenog coveka koji je u vrlo slicnoj situaciji. U tajnoj vezi smo oko godinu dana, iako sam se ja dugo neckala. Od tada, on je postao centar mog zivota. Muza i dete sam zapostavila i srecna sam samo u trenutcima kada smo zajedno. Ostalo se svodi na cekanje telefonskih poziva i cekanje da se vidimo. Ne mogu da se skoncentrisem ni na sta drugo. Mrzim taj osecaj i pokusavala sam to da prekinem razgovorom, ali nisam imala dovoljno snage. Mislim da niko od nas nije u stanju da se razvede. Ja zbog svog i njegovog deteta, muza koji mi je veliki prijatelj, mojih roditelja... On takodje...
Molim vas pomozite mi i recite kako ovo da prekinem ili sta uopste da radim...Nikom ne mogu da se poverim o ovome pa mi je jos teze. Pod strasnim sam stresom

Odi pravom psihologu na razg . On ce ti možda postavit prava pitanja i to nije nikakv TABU .

Ne čudi mene što ona tvrdi da ima stabilan brak,jer ta je tvrdnja u njenoj glavi fiktivna.
Kako može nešto biti stabilno ukoliko ona tu zajednicu doživljava kao zatvor?.
Njen termin "stabilan"mislim da u prevodu znači:nije otkrivena preljuba,nije poljuljan privid male slatke porodice,elem taj pojam suštinski ne označava stabilnost.
Ako dijete ima 2 god.a ona je u vezi godinu,nije nauka sračunati koliki je bio sin kad je krenula u "nestabilnost".

Potrebna mi je pomoc jer ne znam kako da se postavim i da prekinem tajnu vezu u kojoj sam. Takodje mi je potrebno da znam i da li je to pametno.
U braku sam 7 godina i imam sina od 2. Brak mi je stabilan, ali u muza vise nisam zaljubljena. Muz od kako je osetio da sam se odljubila od njega (to nema veze sa upoznavanjem novog coveka) je ispravio neke svoje osobine koje su mi smetale. Sve je to funkcionisalo u redu dok se nisam zaljubila u takodje ozenjenog coveka koji je u vrlo slicnoj situaciji. U tajnoj vezi smo oko godinu dana, iako sam se ja dugo neckala. Od tada, on je postao centar mog zivota. Muza i dete sam zapostavila i srecna sam samo u trenutcima kada smo zajedno. Ostalo se svodi na cekanje telefonskih poziva i cekanje da se vidimo. Ne mogu da se skoncentrisem ni na sta drugo. Mrzim taj osecaj i pokusavala sam to da prekinem razgovorom, ali nisam imala dovoljno snage. Mislim da niko od nas nije u stanju da se razvede. Ja zbog svog i njegovog deteta, muza koji mi je veliki prijatelj, mojih roditelja... On takodje...
Molim vas pomozite mi i recite kako ovo da prekinem ili sta uopste da radim...Nikom ne mogu da se poverim o ovome pa mi je jos teze. Pod strasnim sam stresom

Ako hoces da sacuvas brak ostavi tog sa strane i kupi dobar vibrator. :rumenko:

Nisu mi jasne zene,kojima je svaler centar sveta,umesto da joj to bude dete.Meni je naj zalije tog deteta.To ti sama moras da resis u svojoj glavi.I postupis kao zrela zena,koja ima dete od svega dve god.

Poenta price po meni je da ova osoba nema pojma sta znaci ljubav i brka razne pojmove...naravno da nije zaljubljena u muza nakon 7 godina...a da zna sta je zaljubljenost ne bi to ni spominjala.
U svakom slucaju bolje dobar razvod nego los brak. Mada naravno kad bi taj svaler ostavio svoju porodicu i ona svoju i bili zajedno "mirne savesti" onda bi posle nekog vremena shvatila da nije vise zaljubljena u njega, naravno..

Ma sta je osudjujete svi.. mislim da je njen brak OK samo je nestalo strasti.. mozda malo brzo..
Nasla je strast u drugom i sad je to jos drzi... procice je i to.. pa ce se smiriti..i sama ce odluciti sta ce da uradi.
A mozda ona kao sto je neko vec rekao ovde..je dobra majka.. sigurna sam da joj dete nije gladno iprljavo..

Da se vratim na početak.
Vidim da je osoba koja je postavila pitanje otsutna. Pitanje je bilo jedini post. Ali odgovoriću kao da odgovaram njoj a zapravo odgovaram bilo kome koga to zanima.
Imao sam sličan slučaj u svome okruženju, samo je u pitanju muškarac 50 god.
Pitao me za savet. Lomi se. On bi da se razvede i živi sa tom svojom ljubavlju u koju je zaljubljen do ušiju.
Rekao sam mu da je lepo što je zaljubljen i u tim godinama, eto, može to da oseti. I niko mu ne brani da voli i dalje. I imaće i ljubav i porodicu.
Ali ako se razvede i uđe u brak sa tom ženom, svakodnevica će da doprinese da će da izgubi i ljubav i porodicu.
Pošto je ekonomista, reče kako sam mu to lepo ekonomski objasnio i kaže da sam ga ja prelomio u tome.
Međutim, ta osećanja su jaka i ma šta im govorili vrlo lako mogu da urade ono što im srce nalaže, iako su svesni svih rizika i posledica.
Nema svrhe to osuđivati jer bi smo prektično osuđivali prirodu. A ko smo mi da osuđujemo prirodu kojoj i sami pripadamo, iako neupitani da li želimo da joj pripadamo.

Poslednja izmena:
Poenta price po meni je da ova osoba nema pojma sta znaci ljubav i brka razne pojmove...naravno da nije zaljubljena u muza nakon 7 godina...a da zna sta je zaljubljenost ne bi to ni spominjala.
Kako ne zna? Pa zaljubljena je. Zaljubljenost i ljubav nisu isto.
Šta je tačno između njih, kako možeš da znaš?
Mada naravno kad bi taj svaler ostavio svoju porodicu i ona svoju i bili zajedno "mirne savesti" onda bi posle nekog vremena shvatila da nije vise zaljubljena u njega, naravno..
Ovo takođe ne možeš da tvrdiš. Zavisi od sličaja do slučaja a ne od toga šta ti želiš.

Ne, čekaj... setio sam se... ma ti si u stvari vidovita. :D
Jel može ja nešto da te pitam? Da mi kažeš ako znaš.
Al ne mogu ovako javno. :rumenko:

Kako ne zna? Pa zaljubljena je. Zaljubljenost i ljubav nisu isto.
Šta je tačno između njih, kako možeš da znaš?

Ovo takođe ne možeš da tvrdiš. Zavisi od sličaja do slučaja a ne od toga šta ti želiš.

Ne, čekaj... setio sam se... ma ti si u stvari vidovita. :D
Jel može ja nešto da te pitam? Da mi kažeš ako znaš.
Al ne mogu ovako javno. :rumenko:

Upravo sam i rekla da zaljubljenost i ljubav nisu isto, i ne moze biti zaljubljena u svog moza nakon 7 godina kako je bila na pocetku. Ali moze da ga voli, ili da ga ne voli..
Pitaj slobodno ako ti nesto nije jasno...a za to da bi se svelo na slicno sa svalerom ne mogu da znam, ali mogu da kazem da je velika verovatnoca da se to desi...

Upravo sam i rekla da zaljubljenost i ljubav nisu isto, i ne moze biti zaljubljena u svog moza nakon 7 godina kako je bila na pocetku. Ali moze da ga voli, ili da ga ne voli..
Pitaj slobodno ako ti nesto nije jasno...a za to da bi se svelo na slicno sa svalerom ne mogu da znam, ali mogu da kazem da je velika verovatnoca da se to desi...
Ma jesi ti u pravu. I ja lupam.
Samo osoba postavlja pitanje i traži odgovor (pomoć), a pri tome se možda pogrešno izražava.
Dobro, verovatno nema pojma. Ali time što ćemo joj reći da nema pojma nismo baš pomogli.
Ali svakako da imaš pravo i to da pišeš i ja ono i ovo i tako to. :D
Na šta bi ličile teme sa samo par postova.

kužim da se zaljubila.pogotovo što ima poticaj s druge strane.mislim da o tom nemožeš odlučivati.
ali je krajnje sebično od jednog i drugog šta nemaju muda razvest se.tipično za preljubnike-volim drugog/drugu al muž mi je prijatelj,dobar,bla,bla....
pa ak imaš živaca i hrabrosti varati,i to toliko dugo,onda se suoči s mužem i prekini to.a ako ti je ljubavnik u istoj situaciji ko i ti,šta vas sprečava da se razvedete od svojih partnera i budete zajedno?
veliš da radi roditelja itd....mislim da su to samo izgovori.kako možeš pogledat mužu u oči?ja nebi imala živaca sjedit na 2 stolca.a šta se djeteta tiče i zapostavljanja-neču ni komentirat

kužim da se zaljubila.pogotovo što ima poticaj s druge strane.mislim da o tom nemožeš odlučivati.
ali je krajnje sebično od jednog i drugog šta nemaju muda razvest se.tipično za preljubnike-volim drugog/drugu al muž mi je prijatelj,dobar,bla,bla....
pa ak imaš živaca i hrabrosti varati,i to toliko dugo,onda se suoči s mužem i prekini to.a ako ti je ljubavnik u istoj situaciji ko i ti,šta vas sprečava da se razvedete od svojih partnera i budete zajedno?
veliš da radi roditelja itd....mislim da su to samo izgovori.kako možeš pogledat mužu u oči?ja nebi imala živaca sjedit na 2 stolca.a šta se djeteta tiče i zapostavljanja-neču ni komentirat
Ništa nije tako jednostavno kako izgleda. I kada se donosi odluka ne donosi se samo na osnovu jednog razloga. Ima puno toga za i protiv (sem seksa), pa šta prevagne. Kada bi zajednički život sačinjavao samo seks i to bio jedini parametar koji se vrednuje, onda bi bilo lako. Ne budimo jednostrani i ne preuveličavajmo značaj seksa i ako on ima nesporan značaj. Ako vaše brakove drži jedino seks, to ne mora da bude slučaj sa svim brakovima.
I na kraju, zašto bi neko rasturao svoj brak zbog seksa i veze sa nekim drugim sa kime bi jedino seks valjao a sve drugo škripalo?
Znam žensku osobu koja bi se rado razvela i udala za nekoga drugoga i ako joj suprug apsolutno odgovara u seksu. Ali, ostalo ne valja.
I nemo mnogo da mislite - pitajte.
Jer kad god mislite - pogrešno pislite. Za razliku od mene :)
I da ne kažem da sam ja vaš Bog (to već znate). I nemajte drugog Boga osim mene. :andjeo:
Da vam se krvi ne bi napio :evil:

Olakšaj dušu i reci mužu istinu i samim tim pusti situaciju da se sama razvije.Možda će se posle kod tebe probuditi i neka zapostavljena osećanja.U svakom slučaju,osećaćeš se bolje nego sada,a i ako naiđeš na osudu,onaj neće biti dugotrajnog karaktera.Što je najvažnije,shvatićeš koliko su pre svega deca najbitnija u svemu tome.

Olakšaj dušu i reci mužu istinu i samim tim pusti situaciju da se sama razvije.Možda će se posle kod tebe probuditi i neka zapostavljena osećanja.U svakom slučaju,osećaćeš se bolje nego sada,a i ako naiđeš na osudu,onaj neće biti dugotrajnog karaktera.Što je najvažnije,shvatićeš koliko su pre svega deca najbitnija u svemu tome.
Ne uči je pogrešno. Ko kaže d je iskrenost uvek dobro rešenje.
Svako ima pravo na svoju privatnost. I neka ne čačka mečku kad je niko ne bije po ušima. Jedino ako želi i spremna je da sa brakom i mužem raskrsti.
I kad već tako savetuješ napamet, jesi li spreman da preuzmeš odgovornost za posledice koje ćeš da izazoveš usvajanjem tvoga saveta.
Najlakše je savetovati kad se ne radi o svome životu i svojoj koži.

Zbog ovoga bi trebala da ides u zatvor.

Evo šta ja mislim o prevarama. Nisu sve prevare znak da nešto ne funkcioniše u braku/vezi i nisu svi koji čine prevaru loši. Dozvoljavam da su ljudi skloni greškama i ok. Ali ako onaj ko prevari kaže da je to uradio, obesila bih ga za haha o banderu ili bih nju zakačila kukom kroz onu stvar o banderu. Bezobrazluk! Da li ima prava neko ko je već napravio glupost da svoju bedu predaje onome ko je prevaren? Šta se dobija priznavanjem? Prevaren postaje tužan i besan. Možda nije znao, možda je slutio, ali kada sazna zasigurno će se osećati kao g.ovno. Onaj ko je prevario zaslužuje da se kida u svojoj nečistoj savesti do kraja života, a ne da traži olakšanje za svoju bednu dušu tako što će priznati prevaru. Neka ode u crkvu i kaže popu, ako mora da kaže, ali prevarenom ne sme da zucne ako imalo voli tu osobu. Toliko o tome.

Evo šta ja mislim o prevarama. Nisu sve prevare znak da nešto ne funkcioniše u braku/vezi i nisu svi koji čine prevaru loši. Dozvoljavam da su ljudi skloni greškama i ok. Ali ako onaj ko prevari kaže da je to uradio, obesila bih ga za haha o banderu ili bih nju zakačila kukom kroz onu stvar o banderu. Bezobrazluk! Da li ima prava neko ko je već napravio glupost da svoju bedu predaje onome ko je prevaren? Šta se dobija priznavanjem? Prevaren postaje tužan i besan. Možda nije znao, možda je slutio, ali kada sazna zasigurno će se osećati kao g.ovno. Onaj ko je prevario zaslužuje da se kida u svojoj nečistoj savesti do kraja života, a ne da traži olakšanje za svoju bednu dušu tako što će priznati prevaru. Neka ode u crkvu i kaže popu, ako mora da kaže, ali prevarenom ne sme da zucne ako imalo voli tu osobu. Toliko o tome.
Oooo, sličnomišljeniče.
Upravo tako.
To bi im rekla i stručna osoba za bračno savetovanje, psiholog, psihijatar...
Samo ti je malo karakterizacija prenagljena. Ljudi su često nemoćni pred svojom prirodom. Drugo, ne znamo ni okolnosti za vanbračnu vezu.
A to je nazvano rečju prevara. Namerno upotrebljena baš ona da bi se naglasila negativna konotacija. Što ne znači da vanbračne veze nekada nisu za osudu. Ali to za osudu nije obično sama veza već ono što iz nje proizilazi.
Ipak se ne može aplaudirati i odobravati zapostavljenje svoje porodice i dece.

Back