Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da secam se cuvene alfe koju sam cekao da okacis :D (jesu je prodali? )
ne znam kako ide jak dizelas, ja sam dosad jedino provozao skodu superb koja ima 140ks pa ide ko ukradena, megan ima 80ks pa ne znam kako izgleda dizel sa 110 ili 100 kolko bravo ima. kontam da nije nesto mnogo specijalnije od ovoga.
za benzinca bi trebalo da je jeftinije odrzavanje, a jos kada ga ozezis po gasu :D a mislim da na gasu on nece izgubiti ako se ugradi pristojan sistem.
meni nije greota gepeka, stavljao bih toroidnu bocu, ako mi gepek bude trebao za nesto, imam megane. ovo je kao drugi auto u kuci, prvenstveno za vozikanje a ne putovanja i terete

Ја не знам зашто, али ја нисам возио тромијег дизела од Мегана... конкретно возио сам Корсу 1,7д са 60КС до Старе Пазове, где ми је ујак дао свог Мегана, неки дти са наводно 100КС (нисам проверавао податке) да одем до Сремских Карловаца... веруј ми, после Корсе као да сам се у Југа... кренем у претицање и уплашим се јер не може да повуче... не знам зашто али ето тако је... гарантујем да је моја Брава са 75КС јача од тог дти-ја, а о јтд-у нећу ни да причам.
Али, прочитај оне савете које је Неша написао оном лику што хоће да купи Дачију. То је врло корисно знати и што он каже провозај га у свим условима пре него што га купиш па ћеш и сам видети стварно стање ствари ;)

Taj motor se dobro pokazao i odlično leži malom automobilu, kao što je Clio... Udaran? Motor...km?
U odnosu na Kadetta ima da osetiš i te kakvu razliku u perfomansama...:D ;) Takođe i udobnosti... Znam jer mi kolega vozi Klio iz 92 ili 93 sa tim motorom.

Ok. Hvala DLOA. Kilometrazu nisam video. Sutra cu ga probati i videti ga detaljno. Inace, vozi ga direktor Velefarma u Kragujevcu, i njegova supruga. Znam da nije prosao sito i reseto, barem ne kod njih. Kod prethodnih vlasnika ne znam.
A ostale odgovore moze li mi neko poslat? Hvala...

Ја не знам зашто, али ја нисам возио тромијег дизела од Мегана... конкретно возио сам Корсу 1,7д са 60КС до Старе Пазове, где ми је ујак дао свог Мегана, неки дти са наводно 100КС (нисам проверавао податке) да одем до Сремских Карловаца... веруј ми, после Корсе као да сам се у Југа... кренем у претицање и уплашим се јер не може да повуче... не знам зашто али ето тако је... гарантујем да је моја Брава са 75КС јача од тог дти-ја, а о јтд-у нећу ни да причам.
Али, прочитај оне савете које је Неша написао оном лику што хоће да купи Дачију. То је врло корисно знати и што он каже провозај га у свим условима пре него што га купиш па ћеш и сам видети стварно стање ствари ;)

ja nisam vozio taj dci sa 100ks,
ali znas kako moj, ide ko lud dok si sam u kolima. znaci sve ce izvuci moze sve da pretice sto treba, samo mu moras dati po paprici da ukljuci turbinu na 2500rpm. tada samo cujes rrrrRRRRR i lepi. ja sam s njim obilazio sve zivo bez problema na bilo kojim brzinama, medjuubrzanja u III brzini su mu fantasticna. a kada nas je 5 u kolima, ili 9 :lol: , onda slabije vuce, moras ga zaleteti ako hoces da pretices. ali ako si spretan vozac u sustini sve mozes izvesti.
ta tromost koju si ti osetio je moguce do tog konkretnog auta, ko zna sta mu je vrisnulo. da znam te fore o kojima je nesa govorio, naravno da bih isprobao to sve,
a to sto ja pitam se odnosi na stvari koje ne bih mogao tako iz prve da uocim

ja nisam vozio taj dci sa 100ks,
ali znas kako moj, ide ko lud dok si sam u kolima. znaci sve ce izvuci moze sve da pretice sto treba, samo mu moras dati po paprici da ukljuci turbinu na 2500rpm. tada samo cujes rrrrRRRRR i lepi. ja sam s njim obilazio sve zivo bez problema na bilo kojim brzinama, medjuubrzanja u III brzini su mu fantasticna. a kada nas je 5 u kolima, ili 9 :lol: , onda slabije vuce, moras ga zaleteti ako hoces da pretices. ali ako si spretan vozac u sustini sve mozes izvesti.
ta tromost koju si ti osetio je moguce do tog konkretnog auta, ko zna sta mu je vrisnulo. da znam te fore o kojima je nesa govorio, naravno da bih isprobao to sve,
a to sto ja pitam se odnosi na stvari koje ne bih mogao tako iz prve da uocim

ma de 100konja tromo. Moj drug ima ford eskort 1.8TD *98godiste 90ks i nas petoro u kolima u relacija dosta uzbrdo bez problema ubrzava i pretice...

Pozdrav.
U planu mi je jedan zeleni Renault Clio. Ima motor 1.4 <75KS mislim>. RT opremu. Mislim da tu spada elektro-podizaci stakala, elektro-pomicne retrovizore, servo volan, siber, svetla za maglu. I to je to ja mislim. Za ABS nisam siguran, ali mislim da nema u toj opremi ABS.
Moj otac ga je danas popravljao. Zalio se vlasnik da mu stalno radi neki ventilator kod motora. I moj otac zakljuci da kad mu je prljav filter za gorivo ima jedan ventilator tu koji gura nekako vazduh i te fore. Ne bitno to sada.

Nema rdje. Unutrasnjost je delimicno sacuvana. Nema plin. I ima lufta valjda u letvi volana ili sta god!?! I curka ulje na pumpi za servo volan.
Gospodin ceni taj auto 1600eura.
Sad, postavljam pitanje:

da li vredi taj auto toliko? Potrebno je popraviti tu letvu volana. Kakve su cene delova? Prvenstveno me interesuju filteri za gorivo, ulje i delovi neki koji cesce propadaju kod njega, pa oko te letve sta treba i slicno...znaci globalno jel su skupi delovi za clia?

da li je taj auto zahvalan, izdrzljiv...?

sta bi ste vi uradili?
hvala svima unapred. Pozdrav

P.S. ako mozete da mi odgovorite na sva pitanja. Hvala.

hitno je (:

taj luft oko volana sto pricas, ako je u pitanju ono da volanom imas praznog hoda pa da stalno moras vrsiti korekcije u voznji (ko u americkim filmovima kada stalno volanom rade levo desno a auto ide pravo), to je lako moguce samo stvar stelovanja, tj da treba da se nasteluje i dotegne u ispravno stanje.
e sad ta pumpa za servo ako je otisla, to sumnjam da je jeftino. medjutim uvek imas otpad gde bi to bez problema mogao da stavis sa maltene bilo kojeg auta (jos bolje ako je reno)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back