Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Пази како бих ја размишљао...

Стило караван ми се свиђа у односу на обичног тако да по лепоти може да прође. Фокус је такође леп.

Стило 1:1 Фокус

ЈТД ми је поприлично познат јер сам га пробао, али из приче са људима ни ТДЦи није за потцењивање те бих прво пробао Фокуса мало да видим како иде, али рецимо да су и ту једнаки.

Стило 2:2 Фокус

Оба су дизели, опет нерешено.

Стило 3:3 Фокус

Фокус има квалитетнију израду, што не значи да је код Стила лоша већ само да Фокус има бољу.

Стило 3:4 Фокус

За стила имам сервис у свом граду док за Фокуса бих морао да идем у Београд.

Стило 4:4 Фокус

Стило је приметно јефтинији за одржавање, али ако бих имао толике паре и за један и за други контам да мио не би био проблем да плаћам одржавање.

Стило 5:5 Фокус

Е то је отприлике то из овога што си навео овде. Евидентно је да је резултат изједначен и одлучиле би ситнице... дакле бирао бих по лепоти, опреми (клима је обавезна), боји аута итд... заиста је тешка одлука, али ето... поведи мајку, сестру, девојку провозај их оба и нека ти оне кажу који да узмеш ако ти баш не можеш да се одлучиш... жене знају шта ваља, а и ако не знају знају бар шта је скупо :D

@DOVLA
"жене знају шта ваља, а и ако не знају знају бар шта је скупо"

http://www.anvari.org/db/fun/Gender/Proof_that_Girls_are_Evil.jpg

:lol: Heheheheeahehe :lol:

Dovla, brate ja isto ovakvo rangiranje pravio. I dosao do slicnog (ISTOG) zakljucka. Zbog toga sam se i obratio forumu. Ovde u Nis :-) barem imam drugara koji radi u servisu koji je ovlascen i za Fiat vozila. Da ne postoji "problem" servisiraanja verovatno bih se bez mnogo nedoumica odlucio za Focus.

Da li Stilo kao "mladji" (generacijski) nudi bolje tehnologije?

Prodaja na starom kontinentu:
Stilo 400.000 primeraka
Focus 2.000.000

Dostupnost rezervnih delova?

Ja mislim i da je oko 1600-1700 eura jeftino. Ne znam odakle si, ali ovde taj auto kosta oko 2 000eura cini mi se...

Ja živim u RS, ali mislim da sam ti rekao realnu cijenu bez obzira, pogotovo što već znaš i otprilike šta treba da se radi na autu. Osim toga kakva je kupovina bez cjenkanja i ciganjenja u tome treba uživati, pa i to što otkineš skršiš u kafani da zaliješ auto za sreću ;) (povedeš i prodavca)

on trosi srednje 8l na 100km
a mm se nada da ce imati 6l potrosnje s najnovijom astrom
Srednja potrošnja za aktuelni model Auris (Corolla s 5 vrata) s motorom 1,4. iznosi 6,9 litara.

http://www.toyota.co.yu/cars/new_cars/auris/index.aspx

Za odgovarajuću Astru u kombinaciji navode srednju potrošnju 6,3 litara.

http://www.opelauto.co.yu/site/local_image/techpdf/astra_tech.pdf

Prema tome, kao što rekosmo, potrošnja savremenih automobila slične veličine motora i karoserije, kao i težine ne može se razlikovati više od 1l nikad, a u ovom slučaju je razlika 0,6. Do zabune je izgleda došlo zato što kod Opela prvo navode ''Gradski uslovi - 8,2'', a posle ''Posebno za gradske uslove - 5,2'' Jasno je da se ovo drugo zapravo odnosi na vangradske uslove. U pitanju je dakle bila štamparska greška..

Jel to iz kataloga, ili prakse...? :lol:
iz kataloga
praksa zavisi od puta i vozača
ako misliš na sopstvenu praksu
600km fabija 1.2 na otvorenom 6.4
400km fabija 1.9sdi na otvorenom 4.2
200km oktavija 1.9tdi mix 7.1
800km mb 220d mix 7.4
2500km mb 320cdi mix 7.8
poslednjih mesec dana na primer
uopšteno mislim da je razlika u potrošnji dizelaša i benzinaca najveća u gradu

stanje