Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pozdrav svima!
šta mislite o mitsubishi outlanderu, 2010. god, automatik?
generalno, da li je bolji benzinac ili dizelaš?
unapred hvala na informacijama i savetima!!!

pusti tixija njemu svaki japanas dobar ; mojtije savet dase dobro informises dali benzin+plin ili dizel ; pogledaj dobro kolko ima auta na benz+plin ; kod vecinu japansa novije generacije nije preporucivo benz+plin samo ugradnja bi fuel ato kosta debelo

Ja nikad nisam ni uzimao havarisana kola ali sad cete da vidite kako ce neke cene poceti polako da idu gore jer pregledi carinika ce zahtevati i kvalitetnija vozila pa samim tim i skuplja. Sto ste trazili to cete i dobiti i nemojte posle da se zalite.
Prica da ces bar znati sta kupujes je smesna jer se kod nas gleda cena i jako je malo onih koji zaista znaju da dobar auto mora da se plati i to zaista i cine dok ostali govore tu parolu a kupuju najjeftinije krseve.

bas smo se potresli z:D

ja narocito.

Juce kod drugara bio da popijemo kafu i tu u blizini njegovog lokala , drzi jedan lik autodijagnostiku i neki Citroen C4 na oko lep , pitam ga sta je kaze otiso mislim da je rekao dpf filter i sad treba to da se menja. Kolko zamena kaze "cena sitnica negde oko 1000 evra" z:D :eek:

Reko "ne veruem"

bas smo se potresli z:D

ja narocito.

Juce kod drugara bio da popijemo kafu i tu u blizini njegovog lokala , drzi jedan lik autodijagnostiku i neki Citroen C4 na oko lep , pitam ga sta je kaze otiso mislim da je rekao dpf filter i sad treba to da se menja. Kolko zamena kaze "cena sitnica negde oko 1000 evra" z:D :eek:

Reko "ne veruem"

pa lepo kazem samo made in japan; ma ajde 1000ev za filter , to moze sa malo para dase odradi ; ali ima ovce za šišanje

pa lepo kazem samo made in japan; ma ajde 1000ev za filter , to moze sa malo para dase odradi ; ali ima ovce za šišanje

Kad sam sada kucao na google Citroen C4 DPF znas sta mi je prvo izaslo? CITROEN C4 DPF PROBLEMS z:D

http://www.removal-dpf.co.uk/citroen-dpf-removal/

U Engleskoj naplacuju 600 funti samo da ti skinu DPF Filter.

Ne znam sta se posle desava sa motorom obzirom da pomenuti filter sluzi sa uklanjanje prljavstine u dizelu?

Poslednja izmena:
Ovaj Tixi nalazi samo u Engleskoj i Americi cene a to je sve samo ne u eurima.
Skidanje DPF filtera sa reprogramiranjem kompjutera u Srbiji kosta 150 eura i resen problem zauvek.A da je neophodan-nije jer su postojale verzije motora sa i bez tog filtera.Nego neko treba i da uzme neke pare u ovom svetu automobila pa sto da ne uzme na glupost.
Danas mi bio jedan forumas beogradjanin koji je imao problem sa autom i kog su u BG u Peugeot servisu ubedili da mu je otisao dihtung na glavi motora jer su promenili dva termostata i na oba je auto pocinjao da kuva.
Pritom seljaci nisu znali da izluftiraju auto sto sam mu i ja rekao i na kraju je covek dosao u NS kod mog majstora koji je uradio sve po PS-u i auto radi kako treba.I onda pricajte o ovlascenim i renomiranim servisima kako su najbolji.:hahaha:

pusti tixija njemu svaki japanas dobar ; mojtije savet dase dobro informises dali benzin+plin ili dizel ; pogledaj dobro kolko ima auta na benz+plin ; kod vecinu japansa novije generacije nije preporucivo benz+plin samo ugradnja bi fuel ato kosta debelo

Definitivno ne plin. Benzinac je za sada mnogo više savetovan.

Ako ima neko od forumaša da je više upućen, unapred hvala na savetima!

ja danas video na hondi accord 2.0 ,godiste dal 2008-9 ugradjuju plin i to na na metalnoj usisnoj grani ...e to je veliki auto wooooooo ,a obrtomer ide do 9.000 yeaaa...

idu samo dokle moj drug imao Honda Civic 1.8i 2007g na plin ; pre 3.5 god ugradio plin kostoga 1150 ev ; zato vreme preso 42000 kvarovi na plin dvaput skido glavu motora oba puta ventili pogoreli

pa ona honda veca od svakog mercedesa ,kad sam seo nestao sam u njoj.
jes ovoj pisalo v v -itec ,a obrtomer crveni od 7.500ob. kaze covek ne shalta se sa njom dok pretices vec samo po gasu.
to jes uradjivali su i neku bocicu sa uljem za ventile, dosipa se povremeno kao tecnost za stakla.
ne znam, bio sam u prolazu kroz kraljevo pa svratio u kovanluk iza sale tehnograd da vidim za zatamnjivanje stakala za punta :) , a pored toga ugradjuju i plin. kaze covek da je zatamnjivao lokalnim pandurima privatna kola , na sva stakla trazili foliju (sem soferke) od 50-80% . onoj hondi je bilo 30% na svik staklima i vidi se iz kola kao kroz obicno a zatamni sa spoljne strane solidno.

Poslednja izmena:
Ovaj Tixi nalazi samo u Engleskoj i Americi cene a to je sve samo ne u eurima.
Skidanje DPF filtera sa reprogramiranjem kompjutera u Srbiji kosta 150 eura i resen problem zauvek.A da je neophodan-nije jer su postojale verzije motora sa i bez tog filtera.Nego neko treba i da uzme neke pare u ovom svetu automobila pa sto da ne uzme na glupost.
Danas mi bio jedan forumas beogradjanin koji je imao problem sa autom i kog su u BG u Peugeot servisu ubedili da mu je otisao dihtung na glavi motora jer su promenili dva termostata i na oba je auto pocinjao da kuva.
Pritom seljaci nisu znali da izluftiraju auto sto sam mu i ja rekao i na kraju je covek dosao u NS kod mog majstora koji je uradio sve po PS-u i auto radi kako treba.I onda pricajte o ovlascenim i renomiranim servisima kako su najbolji.:hahaha:

A sto se stavlja taj DPF filter na auta ako ne treba?

To je ko da si reko "sta ce ti cetvrti tocak" vozi sa 3 :)

Znam da je jeftinije u Srbiji da se skine al ja pricam da je skupo da se stavi novi.

Inace slazem sa tobom da ovlasceni servisi nista nisu bolji od standardnih - samo skuplje naplacuju uslugu.

Sto se tice DPF filtera to je filter cija je uloga da skuplja cadj da je sagoreva kroz tzv proces regeneracije . E sad da bi se vrsila te regeneracija potrebno je da motor radi i da ides brze od 40 i sa vise od 2000 obrtaja. Zato ljudi koji voze auto dizelas na kratke relacije vrlo brzo dozive da im se dpf filter zapusi, jer zbog kratkih relagija cadj ne moze da se sagori , i onda ili moraju da ga ciste, ili u cescoj varijanti da ga menjaju sto je mnogo skupa popravka.

Zato za gradske aute bolje birati benzinace a dizalase treba da voze samo ljudi koji putuju na dugacke relacije ne ispod 20 km po jednoj voznji.

- - - - - - - - - -

Uf, nisam ljubitelj plina, to bih preskočio.
Inače, dobio sam još par saveta da je benzinac odličan.

Ako još neko ima savet, dobrodošao je :) Hvala!

nema sta da budes ljubitelj . sekvent plinski uredjaji rade tako da ne postoji nikakva razlika izmedju pogona na benzinu ili plinu bas nikakva . ni u snazi a potrosnja mozda 1 litar vise.

stim sto je litar benzina 150 dinara a plina 75 dinara tj duplo manje.

sad do tebe je.

Dizel = neuporedivo skuplje popravke, tesko paljenje zimi, zvuk motora kao kod traktora osim kod V6 dizelasa itd.

Poslednja izmena:
Definitivno ne plin. Benzinac je za sada mnogo više savetovan.

Ako ima neko od forumaša da je više upućen, unapred hvala na savetima!

definitivno ti je bolja voznja na benzinu ili plinu nego na dizelu.

A ako ima neko da je vise upucen nek ti da odgovor :)

- - - - - - - - - -

TIXI dalije moguce da mitsubishi outlanderu, ima svabin motor dizel 2.0 konkretno PASATOV ; ati motori nisu bas nesto extra ?????

kalin nisam analizirao cije motore koristi dizelase Mitsubishi al mogu dapogledam.

Evo nasao sam . Koriste VW-ov motor od 2000 kubika i Pezoov motor od 2200 kubika?

VW 2.0 L TDI
PSA DW12 2.2 L HDI

TDI i HDI

idu samo dokle moj drug imao Honda Civic 1.8i 2007g na plin ; pre 3.5 god ugradio plin kostoga 1150 ev ; zato vreme preso 42000 kvarovi na plin dvaput skido glavu motora oba puta ventili pogoreli

to je zato sto ti je drugar naivan i ne cita. prvo ugradnja plina za Civica u Srbiji ne kosta nigde vise od 500-600 evra a mislim da moze i za 400 da se uradi.

E sad predpostavljam da ti zivis u Nemackoj Austriji ili Svajcarskoj pa je razumljivo zasto je tamo skuplje.

Drugo taj koji mu je to radio je tek teska budala, razumem tvog druga sto je neznalica, on je musterija i ne mora da zna. al na sve hondine motore lezista ventila su keramicka a ne celicna, zato se dogradjuje kao dodatak Flashlube kapalica koja ukapava aditiv u gorivo koji hladi lezista ventila i smanjuje potrosnju.

Znaci taj majstor koji mu je ugradjivao plin je totalna neznalica i budala.

Ja to na mom autu imam isto. Zato nema sta da mi izgori.

E jedna flasa tog aditiva od litre kosta nekih 1000-1500 dinara mislim, i to tije dovoljno za 10.000 kilometara da predjes. A sama flashlube kapalica kosta 50 evra da se ugradi znaci skroz jeftino.

Nije problem u autu problem je u tvom drugu i njegovom majstoru koji su neznalice.

Poslednja izmena:
Za Citroen C4-C5 DPF filter nov kosta 1100 evra. Za Mercedese 1500-2000 evra :eek:

Samo Dule isto nije reko ljudima ovde da kad skines DPF filter sa dizelasa posle kad nabijes gas na auspuh kulja crn dim ko da vozis Golfa dvojku 1984to godiste :mrgreen:

I kad se dpf filter zapusi auto se automatski baca u safe mode gde mozes da ga vozis maksimalno 60 na sat i to smanjenom snagom.

Sto se tice samog skidanja dpf-a treba da se to skine , prevezu creva i odradi posebna mapa u sistemu automobila bez dpf-a tj da sistem ne cekira da li je dpf prisutan, jer u suprotnom auto ce biti nonstop u tzv "safe" modu gde mozes da vozis maksimalno 60 km na sat.

Sve u svemu zestoka zajebancija.

Inace svi dizelasi sada imaju taj dpf filter....

Kazu da DPF crkava na nekih 200.000 km.

Sto znaci ako vam je riknuo DPF a na satu pise 136.000 km znate koja vam je odprilike prava kilometraza :mrgreen:

Poslednja izmena:
TIXI ion sam kaze daje budala stoje kupio hondu na benzin ; prvo moj drug je iz BG drugo te budale od majstora su ovlasceni za hondu ina njihovu preporuku ugradio plin nebih znao koja firma je ugradila plin ; prvi put kadje radio ventile taj ovlasceni servis su odradili kazu ventili nisu nesto bili dobri ni kvalitetni odradu oni on plati nepitaj kolkoga odrali ; drugi put otisli ventili on u isti servis kazu nisi trebo na taj plin taj sistem ittt ; trebosi da ugradis bi fuel tobite kostalo 1500 ev zato sto japanas nevoli cist plin ; pokupise on vecje puko odradi ventile u neku garazu i pravac bubanj potok prodaga ; sad vozi Fiat Bravo 1.6 mjt neverovatno kolkoje zadovoljan kajese sto ranije nije kupio bravo

Cekaj Tixi,jel ti to razmisljas logicki ili si mozda imao priliku da menjas pa iz licnog iskustva ili si cuo od prijateljevog prijatelja pa od njegove tetke.....?
To cadjavljenje koje ti spominjes dobijes samo ako su ti neispravne dizne i ako iste prelivaju pa se to odrazi na auspuhu kao crn dim tj nesagorela nafta tako da ne vidim sta to crni zbog DPF filtera. Ni Golf II nije dimio dok su mu bile dobre dizne.
Tako da molim- bez preterivanja i glupiranja jer to je dezinformacija sto kazes.

Cekaj Tixi,jel ti to razmisljas logicki ili si mozda imao priliku da menjas pa iz licnog iskustva ili si cuo od prijateljevog prijatelja pa od njegove tetke.....?
To cadjavljenje koje ti spominjes dobijes samo ako su ti neispravne dizne i ako iste prelivaju pa se to odrazi na auspuhu kao crn dim tj nesagorela nafta tako da ne vidim sta to crni zbog DPF filtera. Ni Golf II nije dimio dok su mu bile dobre dizne.
Tako da molim- bez preterivanja i glupiranja jer to je dezinformacija sto kazes.

dule potpuno se slazem ; plus sto common rail motori nema sanse da dimi kako nedime ovi auta sto nemaju dpf filter tose ugrađuje zbog EURO 5 norme

tixi do 2014 god dizelasi ceda trose 3.6 l dizela

Komon rejl sistem je takoreći preko noći učinio dizel motore znatno efikasnijim, tišim, čistijim dinamičnijim i ekonomičnijim. Prvu generaciju revolucionarnog sistema ubrizgavanja pratio je obavezni turbo punjač, a režim pritiska ubrizgavanja iznosio je prvobitnih 1.350 bara. Već druga generacija podiže pritisak u zajedničkoj cevi iz koje se odvajaju uže cevi sa brizgaljkama za napajanje svakog cilindra posebno na 2.000 bara zahvaljujući solenoidnim ventilima, dok je najnovija, treća generacija sa piezo brizgaljkama omogućila još veći pritisak koji se penje na 2.200 bara. Piezo brizgaljke, ustvari predstavljaju vrlo precizne ventile sa iglicama koji omogućuju znatno brže i preciznije ubrizgavanje goriva od nekoliko frekvencija u jednom ciklusu paljenja, zahvaljujući naponu koji se stvara na keramici. Na ovaj način unos goriva može se smanjiti sa dosadašnjih 16, na samo 4 grama po ciklusu. Takođe, ostvareno je i preciznije doziranje u odnosu na broj obrtaja motora, od početnih do onih kada je obrtni moment sile najveći, a to je iznad 1.600 o/min do visokih iznad 3.000 o/min. Time je izbegnuta i pojava takozvane turbo rupe karakteristične kod prvih modela sa komon rejl dizel motorima.

Očekuje se da do 2014. godine, kada na snagu stupe norme Euro 6, pritisak ubrizgavanja u komon rejl sistemima iznosi čak 2.500 bara. Računica kaže da će sa novim pomakom prosečna potrošnja dizel agregata u modelima iz C segmenta iznositi samo 3,6 litara na 100 kilometara. S obzirom na ubedljive performanse komon rejla, sva je prilika da će Boš nastaviti da multiplikuje produkciju ovog sistema koji je nedavno dostigao cifru od 75 miliona primeraka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back