Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Било је неке приче да ће када почну да примењују овај прелазни споразум по коме Србија финансира ЕУ, бити нешто много нижа царина ако уопште буде и постојала, Јел зна неко шта је са тим и да ли још постоји оно правило да мора имати еуро3 стандард и да ауто није старији од 6 година?

da al postarina?
i moram nekome ovde odneti to na ugradnju, a ne znam koliko su nasi servisi verzirani u americka kola.

postarina ti je oko 10-12 dolara po kilogramu. sto se tice ugradnje sve ti je bato to danas standardizovano i isto.

ko zna da ugradi na jednom zna na drugom.

to ko isto da si pitao dal serviser kompjuterski koji zna da zameni maxtor hard disk u kucistu zna to isto da uradi sa seagate hardom :)

drugo recimo Opel ti je americki auto. Ko zna da servisira opela ili Saaba zna sigurno sve ostale amerikance :)

Jer obe marke su bile vlasnistvo GM-a sto znaci da je na 90% tih automobila platforma vesanje sasiuja i vecina drugih stvari sem zavrsne obrade -ista.

Prosek trajanja H4 sijalica je oko 3 godine,s tim što nisu svi proizvodjači isti.Konkretno,Osram-ove sijalice traju i do 20% duže od nekih drugih proizvodjača.
A kako onda na baš mnogo novih automobila vidimo da sijalica ne radi već u prvoj godini starosti? Jako česta pojava, važi i za farove i za pozicije, štop svetla... Prva ugradnja, fabrička.

najbolja trenutno kupovina automobila odnos cena - performanse je po meni Ford Mondeo 2002/3 godiste

gledao sam na oglasima na mobile. de ima za 3-4.000 evra malo cuknutih sa malim kilometrazama. Takav auto na nase tablice izlazi oko 5.000 i za te pare imate odlican auto, relativno nov koji nije veliki potrosac, ima motor ispod 2000 kubika (zbog registracije ) i samim tim je najpouzdanije i najbolje prevozno sredstvo u kategoriji vozila ispod 6.000 evra....

Kako planiras da za 1.000eura dovezes auto,platis carinu,PDV,opravku,registraciju i prase?

A kako onda na baš mnogo novih automobila vidimo da sijalica ne radi već u prvoj godini starosti? Jako česta pojava, važi i za farove i za pozicije, štop svetla... Prva ugradnja, fabrička.

To što su pojedine sijalice neispravne,ne odnosi se na opšti kvalitet istih.Inače,ne ugradjuju se u sve automobile sijalice istih proizvodjača.Napomenuo sam da je Osram po kvalitetu daleko ispred konkurenata.

Inače,ja već dve godine vozim sa non-stop upaljenim farovima i dalje rade sa istim intezitetom.Osram daje dve godine na garanciju ... Stoga ne verujem da bi na nekvalitetne sijalice pristali da gube.

Cak i da moze da se nadje,probio si budzet za 200eura a platio samo 2 stavke od 6.

Nisam probio budžet,jer sam računao najskuplju vrednost koja je pomenuta,dakle da auto vredi 4.000 EUR,a čovek je rekao da se može naći za cenu od 3.000-4.000 EUR.Uzmi da vredi 3.500,troškovi su 1.050 EUR.

Ne znam o kakvim stavkama pričaš,jer su ovo ukupni troškovi pri uvozu EURO 3 vozila.

Dakle,PDV = 18% ,Carina 10% ,2% za svu papirologiju (uvozno carinsku deklaraciju,odjavu,uključujući i registraciju) a popravku je nezahvalno komentaristai zato što se ne zna kakva je havarija u pitanju.Popravka može da košta svega 50 EUR,a isto tako može da košta 5.000 EUR.Sve zavisi od ozbiljnosti problema.

A što se tiče praseta,dodaj još 100 EUR i nemaš brige. :D

Opstina Backa Palanka

Cena prasica 300-320din/kg
Cena tovljenika 130din/kg
Opština Backi Petrovac
Cena prasica 270din/kg
Cena tovljenika 130din/kg

Izvor : Poljoinfo

;)

Da vas počastim. ;)

SrpskiPentagon.jpg

Pa može ... Sve zavisi od kataloške cene vozila.Ako je u pitanju vozilo koje vredi 4.000 EUR dodaj 30% na tu cenu i to je otprilike 5.200 EUR.

S tim što ne verujem da se Mondeo 2002/2003 godište može naći po toj ceni. :confused:

evo ti jedan ford mondeo karavan 2003 godiste sa samo 68.000 km 2.0 D motor za 2.680 evra. Stim sto kad odbijes PDV izadje te oko 2400 evra. Sama popravka obuhvata haubu, peglanje krila i zamenu stakala i nece vise da te kosta od 500-600 evra.

link do oglasa

vecina ovih placeva koji rade sa uvozom automobila uzima ili ovakve automobile ili neudarene sa nenormalnim brojem kilometara (200-300.000 km)

Sve je to lepo,nemam nameru da se svadjam,da me ne shvatite pogresno-I ja planiram da uvezem nesto za 6-7.000 samo su mi neke cene jako sumnjive i bio bih jako zahvalan kad abi objasnili sta je sve potrebno da se doveze auto i registruje na nase table-znaci stavke i troskovi.
Samo prevoz kosta preko 500e.A kako planirate da registrujete auto i platite carinske troskove[uvozno carinsku deklaraciju,odjavu,uključujući i registraciju] za 2% tj~80e,kad samo reg.kosta preko 200?I zoll tablice kostaju toliko.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back