Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
- - - - - - - - - -

naravno licna iskustva ljudi koje poznajem ceo zivot treba ingorisati i slusati tebe i duleta jel tako ?

Vi najbolje znate pa onda opa djurdjo, 3000 evra popravki po dupetu....

I u prethodnom postu nigde nisam pomenuo Accorda ...

Kao prvo plivajuci zamajac kosta 250€,remont sve 4 dizne kosta 400€ i na kraju remont turbine 250-300€ i ja stvarno ne znam dokle ces da izmisljas i lazes ove ljude sto citaju forum.
Proveri dali ovoliko kosta a ako ne kosta dodji da ti cika Dule da je dan auto gratis. Ili jos bolje bolje da je taj tvoj navodni rodjo dosao kod mene da mu sve zavrsim za tih 900€ i da opet bude miran 200k km.

- - - - - - - - - -

Kao prvo plivajuci zamajac kosta 250€,remont sve 4 dizne kosta 400€ i na kraju remont turbine 250-300€ i ja stvarno ne znam dokle ces da izmisljas i lazes ove ljude sto citaju forum.
Proveri dali ovoliko kosta a ako ne kosta dodji da ti cika Dule da je dan auto gratis. Ili jos bolje bolje da je taj tvoj navodni rodjo dosao kod mene da mu sve zavrsim za tih 900€ i da opet bude miran 200k km.

Set kvacila sa plivajucim zamajcem je 500 evra onplatio kaze plus 50 evra ugradnja 550 evra.

Dizne kaze ne moze remont da se radi nego mora nove da se stave zato je i prodao auto.

Dobro, ali u tih 70 onda racunas i onog belog GP sto si ga skoro registrovao, pa prodao. Koliko si presao sa njim? 100-200km? Koliko znam, neki rav4 si vozio ako se ne varam bas taj kome si menjao zamajac.

Koliko se secam, ti kazes da ne prelazis mnogo km godisnje. Npr. ako prelazis 10k kmx20 godina / 70 automobila, presao si oko 2800 km sa jednim autom, a mislim da si pisao da prelazis godisnje jos manje. Znaci, u proseku, ni jedan jedini mali servis nisi morao da uradis, a kamo li da imas neko vece ulaganje, ako je auto bio u solidnom stanju kad si ga uzeo, da ne duva motor, ne lupa trap, ne trese kvacilo, itd.

Ni ja ni u jedan auto nisam ulozio nista na toj km.

Na kraju krajeva, sve moze da se popravi osim iskrivljene karoserije, sasvim je normalno da vremenom nesto dotraje i da se promeni, samo je pitanje isplativosti.

U tu cenu delova treba a uracunas i rad majstora, i to moras da platis :)

U pravu si botr i jeste mi otisao plivajuci zamajac i gle opet cuda-na japancu.
I to je kostao kao dva na nemcu. Ista prica je bila i za plivajuci zamajac na Santa Fe-u gde je polovan zamajac kostao 400€.
Vi opet ne razumete ili necete da razumete i to je ono na sta sam navikao u ovoj Srbiji.
Jel vi ne shvatate da ako sam imao 70 auta i da nisam presao nijedan km sa njim a da nisam imao ulaganja da je to dokaz da postoje i kvalitetni automobili jer ovo su polovnjaci a ne nova kola. Znaci uzeo sam neki auto i registrovao ga i sem malog servisa nisam nista drugo imao potrebe da radim na autu i tako x70. A tu je bilo kola sa kojima sam presao i 30k km a i kola s kojima sam presao 3k km i za svo to vreme nikakvih ulaganja.
Ako je to vama neshvatljivo ne vidim sto se ja patim da vam objasnim.
Kako ne mozete da shvatite to?
Jos jedna od glupih stvari koju radi narod je upravo ova koju je Tihi rekao a to je da ako ti je otisao plivajuci zamajac da obavezno moras da menjas i set kvacila sto je totalna glupost jer sto bi se i to menjalo ako je u ispravnom i dobrom stanju?
Cak sta vise moze lako da se desi da se uzme neki fals set kvacila koji ce krace da traje nego taj originalni.
To je matematika starih majstora gde racunaju da kad si vec skinuo menjac da odradis sve a ne racunaju da se danas menjac u proseku skida za 50€ i da to vise nije cifra kao nekad kad su se uzimale vece pare.
Mozda je po tim starim majstorima logicno da se promeni ali se izmeri debljina lamele i vidi se dali je kvacilo tvrdo i gde odvaja i zasto bih ga menjao ako je dobro? Tako neko kvacilo moze da predje i preko 50k km a ja treba zbog majstora i ljudi koji razmisljaju kao tihijevi rodjaci da menjam nesto sto ne treba.
Tih 50k km u praksi se prelazi za 2 do 5 godina a za to vreme se vecina automobila proda pa i ako te zakaci set kvacila tek za koju godinu ces ga promeniti a dotle se sit navozas.
Sto se tice dizni koliko sam shvatio radi se o starom SuperB-u u kom je 1,9 TDI motor i tu ne mogu da se repariraju dizne?:D
A evo imam drugara koji vozi Golf V+ 2006 2.0 TDI i poslao je jednu diznu koja ga je zezala u BG i to pre dve godine i remontovali su mu uspesno i od onda se voza bez problema. Zato treba malo da se proveri sta se moze a sta ne a ne prodavati auto zbog neukih majstora.

Godisnje sa kolima nekad predjem 3000 a nekad 7000 a sve zavisi od posla dok sa motorom predjem oko 2000 a skuterom jos 2000.
To sto malo vozim je posledica toga jer zivim maltene u centru i sto mi je sve blizu.
Nemam potreb da vozim vise i nije me sramota da kazem da godisnje nekad predjem sa autom 3000 km na sta mi obicno kazu da meni auto i ne treba.
Mozda mi i ne treba ali ja mogu da ga sebi priustim i uvek sam ga imao.

Ima takvih automobila, ali ih nema puno. Drugo, ti uzimas automobile direktno iz uvoza, znas koliko su presli, mada verujem da su i tebi nekad podvalili, znas kada je uradjen veliki servis, pa tako znas da li moras da menjas zupcasti ili ne, a ja nesto nemam poverenja u prodavce sa placeva, a ni u vlasnike, da im verujem na rec na koliko km je promenjen zupcasti, nego ako ima neku knjizicu, nalepnicu servisa gde je radjen, pozovem/odem pa proverim, u suprotnom, moram da menjam, mada verujem da bi majstor mogao da kaze da li je za zamenu ili ne, ali se njemu vise isplati da ti naplati zamenu, nego da samo pogleda, jer to ne moze puno da naplati, a za 30k km si morao bar gume da menjas, ako nisu bile skroz nove kad si uzeo kola.

Na kraju krajeva, ja bih nasao i na tom autu koji je bez ulaganja, nesto gde bih morao da ulozim :)

U pravu si botr i jeste mi otisao plivajuci zamajac i gle opet cuda-na japancu.
I to je kostao kao dva na nemcu. Ista prica je bila i za plivajuci zamajac na Santa Fe-u gde je polovan zamajac kostao 400€.
Vi opet ne razumete ili necete da razumete i to je ono na sta sam navikao u ovoj Srbiji.
Jel vi ne shvatate da ako sam imao 70 auta i da nisam presao nijedan km sa njim a da nisam imao ulaganja da je to dokaz da postoje i kvalitetni automobili jer ovo su polovnjaci a ne nova kola. Znaci uzeo sam neki auto i registrovao ga i sem malog servisa nisam nista drugo imao potrebe da radim na autu i tako x70. A tu je bilo kola sa kojima sam presao i 30k km a i kola s kojima sam presao 3k km i za svo to vreme nikakvih ulaganja.
Ako je to vama neshvatljivo ne vidim sto se ja patim da vam objasnim.
Kako ne mozete da shvatite to?
Jos jedna od glupih stvari koju radi narod je upravo ova koju je Tihi rekao a to je da ako ti je otisao plivajuci zamajac da obavezno moras da menjas i set kvacila sto je totalna glupost jer sto bi se i to menjalo ako je u ispravnom i dobrom stanju?
Cak sta vise moze lako da se desi da se uzme neki fals set kvacila koji ce krace da traje nego taj originalni.
To je matematika starih majstora gde racunaju da kad si vec skinuo menjac da odradis sve a ne racunaju da se danas menjac u proseku skida za 50€ i da to vise nije cifra kao nekad kad su se uzimale vece pare.
Mozda je po tim starim majstorima logicno da se promeni ali se izmeri debljina lamele i vidi se dali je kvacilo tvrdo i gde odvaja i zasto bih ga menjao ako je dobro? Tako neko kvacilo moze da predje i preko 50k km a ja treba zbog majstora i ljudi koji razmisljaju kao tihijevi rodjaci da menjam nesto sto ne treba.
Tih 50k km u praksi se prelazi za 2 do 5 godina a za to vreme se vecina automobila proda pa i ako te zakaci set kvacila tek za koju godinu ces ga promeniti a dotle se sit navozas.
Sto se tice dizni koliko sam shvatio radi se o starom SuperB-u u kom je 1,9 TDI motor i tu ne mogu da se repariraju dizne?:D
A evo imam drugara koji vozi Golf V+ 2006 2.0 TDI i poslao je jednu diznu koja ga je zezala u BG i to pre dve godine i remontovali su mu uspesno i od onda se voza bez problema. Zato treba malo da se proveri sta se moze a sta ne a ne prodavati auto zbog neukih majstora.

Ja jos nisam cuo da je nekom otisao plivajuci zamajac a da su mu korpa i lamela u savrsenom stanju. PO servisnoj to se menja u setu tj kompletu naravno srpski trgovci su navikli da krpe auto da isto drzi vodu dok se ne proda zato ti ne menjas to kompletno nego samo kad bas moras ono sto moras i to stavljas polovno

Drugo nas kolega Fordovac kaze da je on repararirao dizne na njegovom Mondeo-u ida je to promasena investicija jer su mu opet crkle posle 10.000 km ovoga puta kompletno.

Sve u svemu kad nesto crkne ako oces da ti traje mora novo da se menja .

A te reparacije krpljenja , to radi neki odredjen jos deo vremena pa posle opet kvar

Zato se ovi majstori sto repariraju dizne i turbine useravaju od para , jer nzaju da kad jednom krenes da im dolazis bices im redovna musterija dok god ne promenis auto :)

Skolu sam naucio na Astri Bertone gde sam dugo trazio originalne delove za veliki servis a lik me ubedjivao da su to sve isti delovi i da samo kutija nosi drugo ime. JA ubedjen da nije tako kupim originalne delove sa GM znakom i kad sam otvorio kutiju spanera ono se ispostavilo da je identican takav lezaj i u drugom brendu samo dosta jeftiniji.
No ,otisao sam u servis kod jednog dobrog majstora madjara u Temerin i on kad je skinuo plastiku kaze da je steta menjati jer je ovo vec skoro odradjeno.Pitam ga ja pa kad da zamenim i on kaze da dodjem za dve godine. Ja sam auto vozio dve godine i prodao ga a uz njega sam dao i delove za veliki servis.
Od tad kad god resim da sebi ostavim neki auto odem kod majstora i on mi pregleda kaiseve i kaze svoje misljenje jer mi je drugar i nece sloziti onu pricu " E to mora sve da se zameni da budes siguran." Jednostavno iz prakse se po slovnim oznakama moze otprilike utvrditi dali je za zamenu ili ne i tako ja evo vozim vec tih x automobila bez velikog servisa i samo sam na nekolicini promenio ulje i filter.
Cak i taj RAV sam prodao a da nisam promenio plivajuci zamajac jer sam istrcao pred rudu i kupio ga na prvo skripucanje a on je tako mogao da ide jos ko zna koliko. Dao sam zamajac uz auto pa ga je covek promenio tek sledece godine.
Znaci postoje i raznorazni drugi brendovi u koje ne treba da se ulozi a za koje Tihi tvrdi kako treba a ja kazem kad je auto dobar svejedno je iz kog je brenda jer odredjena karma prati svaki primerak i neke mozes da cuvas koliko hoces a kvarice se stalno dok ces neke da lesisi i unistavas a on ce sluziti kao najbolji automobil na svetu.
U ovo sam se uverio kroz veliku kolicinu automobila kako na placu gde sam radio tako i kroz one koji su procirkulisali kroz moje dvoriste.

Da prodam oba bubrega i da prodam celu porodicu pa da ga kupim.....

stvarno su preterali sa cenama neverovatno.

Pa Chrysler 300C ganc nov sa 0 kilometara, sto je limuzina u rangu Mercedes S klase kosta 35.000 evra i to sa 8 stepenim ZF automatik menjacem

http://suchen.mobile.de/auto-insera...ate=2014-01-01&negativeFeatures=EXPORT&noec=1

VW se istripovao da je Mercedes a samo ime - volks vagen kaze da je u pitanju narodni auto :lol:

Auto koji ima cenu od 40.000 evra, to svakako nije.

Poslednja izmena:
Mnogo ili ne ,narod je taj koji svojom kupovinom govori dali mu jeste ili nije skupo.
Koliko Pasta ima prodatih u svetu a koliko C300?
Koliko trosi Pasat a koliko taj C300 sa tim 3,6 V6 motorom?
http://servis.a2-soft.com/specifikacije.php?auto=9051-300C-35-V6
http://servis.a2-soft.com/specifikacije.php?auto=50942-Passat-20-TSI-Highline
Plus pogledaj ubrzanje jednog i drugog.
I na kraj krajeva ko kaze da moras da kupis Pasat HighLine jer mozes da kupis i u Comfort Line koji takodje ima sve sto nam treba a kosta mnogo manje.
http://suchen.mobile.de/neu/auto-in...SEL&mde=25&mke=25200&rws=60&sro=PRICE&ref=SES
mitjane reci jel sad prihvatljiva cena.:) A karavan verzija moze da se uzme jos jeftinije sa ovim 2.0TDI motorom i to za oko 20k.

Mnogo ili ne ,narod je taj koji svojom kupovinom govori dali mu jeste ili nije skupo.
Koliko Pasta ima prodatih u svetu a koliko C300?
Koliko trosi Pasat a koliko taj C300 sa tim 3,6 V6 motorom?
http://servis.a2-soft.com/specifikacije.php?auto=9051-300C-35-V6
http://servis.a2-soft.com/specifikacije.php?auto=50942-Passat-20-TSI-Highline
Plus pogledaj ubrzanje jednog i drugog.
I na kraj krajeva ko kaze da moras da kupis Pasat HighLine jer mozes da kupis i u Comfort Line koji takodje ima sve sto nam treba a kosta mnogo manje.
http://suchen.mobile.de/neu/auto-in...SEL&mde=25&mke=25200&rws=60&sro=PRICE&ref=SES
mitjane reci jel sad prihvatljiva cena.:) A karavan verzija moze da se uzme jos jeftinije sa ovim 2.0TDI motorom i to za oko 20k.

Ti ocito nisi citao tekst u Vrelim Gumama o novom Passatu.

Novi VW Passat sa 2.0 TDI motorom u Comfortline opremi i metalik bojom kosta 34.000 evra , bez metalik boje 33.400 . I to je tebi povoljno? :hahaha:

Pa i iPhone 6 je mnogo vise prodato nego Blackberry Z30 , ali je Blackberry Z30 telefon sa boljim hardverom nego Iphone 6

Ono sto nam pokazuje istorija jeste da ono sto je popularno je uglavnom najskuplje , ali ne i najbolje

Gledam sad dule imas na vrelegume.rs sajtu test novog Passata i kazu da je vesanje novog Passata veoma neudobno

Passat koji su oni testirali u Comfortline opremi sa 2.0 TDI bluemotion motorom od 150 KS kosta 33.400 evra plus 750 evra za metalik boju sto je 34.000 evra

Istovremeno ispod tog teksta se moze videti da je 2011 godine novina Vrele Gume isto radila recenziju Passata za 2011 u Comfortline opremi i da je taj Passat kostao 28.000 evra

Znaci za 3-4 godine digli su cenu Passata u istoj opremi za cak 5000 evra!

Sto je previse previse je ..

Sto se tice Chryslera 300C jasno je da se on ne prodaje bog zna sta, ali taj auto je 3 klase iznad Passata , Passat spada u limuzinu D segmenta tj klasican porodicni narodni auto, dok je Chrysler 300C full size premium limuzina u klasi Mercedesa S klase...

I da , Chrysler 300C ubrzava od 0-100 za nekih 7 sekundi tako barem tvrde na kanadskom sajtu gde sam citao recenziju novog Chryslera 300 dok Passat ubrzava za 8.7 sec od 0-100

Znaci i ako je mnogo veci auto od Passata opet je brzi nekih 1.7 sekundi od njega , naravno uz motor jace snage...

Takodje na testu vrelih guma su utvrdili da VW laze za potrosnju , gde su napisali da je potrosnja na 100 4 litara dizela a njima je auto trosio 5.6 litara na 100 km

Recenzija Novog Passata

http://www.vrelegume.rs/test/vw-volkswagen-passat/

recenzija passata 2011 godiste u Comfortline opremi

http://www.vrelegume.rs/test/novi-vw-passat-tdi/

Obrati paznju na razliku u ceni :)

Poslednja izmena:
Poredjenja radi Mazda 6 u najjacoj revolution opremi sa dizelskim motorom se moze pazariti za 28.000 evra tj za cak 10-12.000 evra manje novca nego novi Passat!

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/5143576/mazda-6-cd150-revolution

A vecina novinara iz auto magazina se slaze da je nova Mazda 6 auto najlepseg dizajna u D segmentu limuzina i ima vise prostora tj veci je auto sa vecim medjuosovinskim rastojanjem nego novi Passat.

Tj kazu iz vrelih guma da Mazda 6 ima 30 mm vece medjuosovinsko odstojanje od Skode Superb i odprilike isto kao Mercedes E klase

pa i nema neko ubrzanje taj pasat, nego kakav je to auto pored kojeg "kombi" sa 7 sjedista proleti ko pored turskog groblja :))))
npr evo mazda cx-9
te pasate kupuju samo ovi iz vlade, sta ce seljak, ne zna nista drugo nego traktor

i tihi, iphoneu ne treba hardver da bi radio savrseno, kljuc je u ios-u i njegovoj optimizaciji.
iphone radi bolje i da DUPLO slabijim hardverom od nekog androida.
inace, ljubitelj sam i blekberija, imam jedan za zlu trebalo, ima dobrih bezbjednosnih momenata.

pa i nema neko ubrzanje taj pasat, nego kakav je to auto pored kojeg "kombi" sa 7 sjedista proleti ko pored turskog groblja :))))
npr evo mazda cx-9
te pasate kupuju samo ovi iz vlade, sta ce seljak, ne zna nista drugo nego traktor

i tihi, iphoneu ne treba hardver da bi radio savrseno, kljuc je u ios-u i njegovoj optimizaciji.
iphone radi bolje i da DUPLO slabijim hardverom od nekog androida.
inace, ljubitelj sam i blekberija, imam jedan za zlu trebalo, ima dobrih bezbjednosnih momenata.

VW nabio cenu Passatu ko da su ponudi ne znam kakav auto revolucionaran a u sustini sve je isto sem malo dizajna eksterijera , kao kod prethodnog modela...

I povrh svega digli cenu za 5000 evra u odnosu na prethodne i onako prenapucane cene

preskupo, dosadno auto. i jos kad na to dodamo dizel motor mosh odma da se objesis

totalno bezlican auto koji ni po cemu ne opravdava cenu koju za njega traze.

Nit je najlepsi, nit je najzanimljiviji za voznju, najniza udobnost u klasi, nit je najpouzdaniji, ni po cemu ovaj auto nije lider u klasi osim po ceni...

Al lepo kaze kaze poslovica - dok je ovaca bice i vune...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back