Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je bas jeftino ali je i karavan a on nikad ne moze da ima cenu kao limuzina.Tako je i kod BMW-a gde karavan bude jeftiniji i 1000 eura od limuzine.
Realna cena je sigurno veca bar 1500 eura.
Nalepio je TTiD jer i sam kaze u opisu da je sa 150 ks a njemu je oznaka TiD.
Riveru ima jos jedan Saab 9-3 1,8 16V 2004 u ponudi a koji je skoro duplo jeftiniji od ovog. U njemu je originalni opelov motor sa 122 ks a nosile su ga Vectra i Astra.
118m64p.jpg

Vecina karavana su ruzniji od limuzina u estetskom smislu to se slazem al videces kad se budes imao decu i porodicu moraces i sam da dajes prednost onome sto je prakticnije nego onome sto ti se vise svidja , a karavani su upravo u tome prakticniji jer daju vise smestajnog kapaciteta za porodicu. Samo jedna moderna decija kolica zauzimaju gotovo citav gepek limuzine :D

Vecina karavana su ruzniji od limuzina u estetskom smislu to se slazem al videces kad se budes imao decu i porodicu moraces i sam da dajes prednost onome sto je prakticnije nego onome sto ti se vise svidja , a karavani su upravo u tome prakticniji jer daju vise smestajnog kapaciteta za porodicu. Samo jedna moderna decija kolica zauzimaju gotovo citav gepek limuzine :D

Ovde ne pricamo o komforu i estetici,logicno je da su karavani prostraniji a sto se tice izgleda,iskreno i meni se,npr,megan 2 vise svidja kao karavan,vec pricamo o ceni,a cinjenica je da su karavani jeftiniji od limuzina.

Dobra je Alfa ako se malo vise paznje obrati na los put i rupe a pogotovo ne prelazi preko lezecih policajaca kao da ih nema sto vidjam svaki dan kako vozaci nemilice prelaze preko njih.Prosto ne mogu da verujem da tako u punoj brzini predje preko i da i ne pomisli da stane dok ja prakticno predjem u prvoj brzini i zato nikad nisam nista radio na trapu nijednog automobila.
Sto se tice karavana tacno je da ih ima lepsih od limuzina ali su to retki slucajevi. Alfa je diskutabilna i podeljena su misljenja jer nekom je lepsi karavan a nekom limuzina i mislim da je to jedan od retkih brendova gde nije bitno sta cu da uzmem jer podjenako se prodaju za razliku od nekih gde se karavan tesko preodaje a tu spada npr.BMW,Mercedes...
Saab u karavan varijanti nema sta da trazi pored limuzine i zato je limuzina skuplja i trazenija a tako je i sa Lagunom,Citroen-om C5,Mondeom...
14ugt1k.jpg

Od svih okacenih meni licno jedino Megani i Lybra izgleda bolje u karavan verziji.
Kod nas cesto zna da se izvrce i istina da kad se kupi karavan da je to zato sto je lepsi a u stvari je zbog finansijske konstrukcije jer ,kao sto rekoh,karavani su u vecini slucajeva jeftiniji od limuzine.
Lep karavan je Alfa 156 ali od koristi njenog prostora nema nista jer joj je gepek prakticno iste zapremine kao kod limuzine sem detalja da ima peta vrata.
Slican slucaj je i kod Skode Oktavie gde je gepek prakticno iste zapremine.
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=1476
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=1485
Skoda.
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=14203
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=14187
S obzirom da kolica za dete staju svakako i u limuzinu ne vidim potrebu za karavanom a ako mislite da nosite frizidere i ves masine svakodnevno onda kupite kombi a ne auto.

Znači posle svega do sada prelazimo u diskusiju dal je bolji i lepsi karavan ili limuzina???
rcain-1.gif

Sve zavisi od potreba, ali samo ću reci da su mi upravo ta peta vrata do sada mnogo, ali bas mnogo značila i pomogla, a nisam prevozio šoder, šut, šivace mašine, tovne piliće i sl. (ali jesam bicikl koji bi sutra malo ceo stao u normalan gepek sa sve ličnim stvarima) :)

Od svih okacenih meni licno jedino Megani i Lybra izgleda bolje u karavan verziji.
Gospodo, pričajte u svoje ime o ukusima.

Kod nas cesto zna da se izvrce i istina da kad se kupi karavan da je to zato sto je lepsi a u stvari je zbog finansijske konstrukcije jer ,kao sto rekoh,karavani su u vecini slucajeva jeftiniji od limuzine.
Ovo je bez komentara. Nisam sreo osobu koja je kupila karavan jer je jeftiniji, a posebno da se neko hvali kako voli karavane, a u biti nije imao novca za limuzinu.
U oglasima ćeš uvek naći za te pare i limuzinu i karavana. Ima previše automobila da bi se postupalo onako kako ti kažeš.

Zdravija priča mi je da je neko kupio karavana, iako ga ne voli, pod izgovorom da se susreo sa raznim krševima, a taj karavan je bio u odličnom stanju.
Sličnu priču je imao jedan prijatelj koji je tražio Golf IV TDI, petoro vrata zbog dece i samo ne zelenu, samo ne crvenu, samo ne plavu boju. Na kraju je kupio Golf IV 1.6 benzin, troje vrata, zelene boje, samo zato što je u odličnom stanju u odnosu na ono šta je gledao do tada.

Lep karavan je Alfa 156 ali od koristi njenog prostora nema nista jer joj je gepek prakticno iste zapremine kao kod limuzine sem detalja da ima peta vrata.
S obzirom da kolica za dete staju svakako i u limuzinu ne vidim potrebu za karavanom a ako mislite da nosite frizidere i ves masine svakodnevno onda kupite kombi a ne auto.

Nažalost, u Srbiji se karavan kupuje........................ ne zbog stajlinga

na kraju krajeva opet kažem, ne namećite svoja mišljenja, jer o ukusu stvarno ne treba trošiti reči .

boju uvek mozes da prefarbas u krajnjoj liniji. medjutim razlika izmedju auta sa tri i pet vrata je najcesce takva da se na ceni odrazava i po 1-2000 eura. za te pare mozes da sredis auto i da ga dovedes u odlicno stanje. pogotovo ako imas decu kao tvoj drug, pet vrata je ogromna prednost. i jos ako su deca bas mala, pa koristi dodatna sedista, troja vrata su onda velika gnjavaza. plus vecito akanje sedista.

i da se nadovezem na pricu karavan ili ne karavan....auto se kupuje po tome kakve potrebe imas...ako vozis vise lica, decu, teret...normalno je da ides na gabaritno sto veci auto...ako se vozis samo ti, bez tereta, samo po gradu i slicno...normalno je da uzmes sto manji auto, lakse parkiranje, manja potrosnja itd...ako vozis sut, kupices kamion. samo onaj ko ima mnogo para moze da kupuje auto zato sto mu se moze....kupac sa ne previse velikim budzetom mora da kupi ono sto mu potreba i mogucnost finansija nalazu. moze za 5000-10000 eura da se kupi i mercedes ML neki. moze i za manje od 5,000. dobijas udobnost, prostor, ma sve. ali zato ubija na finansijama pocev od potrosnje, odrzavanja pa registracije.

nego da vas pitam nesto drugo...slusam sa svih strana, cak sam i u emisiji SAT nesto slusao na tu temu....

hoce li biti promena oko granice luksuza po principu oporezivanja kubikaze, navodno ce se pomeriti sa 2,000 na 3,000 cm3. naglasavam navodno. prica se o tome ali od drzave nista nisam cuo da je doslo kao neka najava bilo cega... imate li vi neka saznanja

@megafavor
Normalno da necemo da namecemo svoja misljenja nego cemo tebe da poslusamo posto ti izgleda navijas za karavana.:hahaha:
Pricaj mi malo o tome ko sta voli kad ja prodajem automobile evo 11 godina i bas uopste nisam upucen u materiju sta koliko vredi,ko sta i zasto kupuje.:D
I da se razumemeo, na forumima se tako trokeljise o nekim stvarima a kad to dodje u praksu padaju price i pricice samo tako u vodu.
Ja stojim iza toga da se samo pojedini karavani prodaju lako dok neki jako tesko kao npr. Peugeot 407 koji uopste ne opravdava to sto je karavan jer jedan 307 ga sasije u svakom pogledu a kosta dosta manje.
I ono najvaznije kako ja mogu da nametnem nekome misljenje kad covek hoce da stavi vola u gepek a to u Alfu limuzinu ne moze.Znaci da ne vredi sta mu ja pricam nego ce morati da kupi onaj auto u koji ce moci da stavi vola. Prosta matematika a u ono za to da kupuju zato sto je karavan jeftiniji budu 100% siguran da sam u pravu a tu se narocito istice BMW jer mnogi buduci vlasnici ga uzmu pa se voze sami u njemu i nista ne nose a samo zato jer je jeftiniji 1000 eura od limuzine.Pogledaj malo oglase pa ces se uveriti da je tako.
http://www.polovniautomobili.com/pu...tag_218_to=2009.00&tag_142=277&showoldnew=all
http://www.polovniautomobili.com/pu...beri&city_distance=0&country=0&showoldnew=all
Iz samog razloga sto su manje i trazeni ih toliko i manje ima na oglasima dok nekih ima priblizno isto kao npr. Megan.
http://www.polovniautomobili.com/pu...beri&city_distance=0&country=0&showoldnew=all

boju uvek mozes da prefarbas u krajnjoj liniji. medjutim razlika izmedju auta sa tri i pet vrata je najcesce takva da se na ceni odrazava i po 1-2000 eura. za te pare mozes da sredis auto i da ga dovedes u odlicno stanje. pogotovo ako imas decu kao tvoj drug, pet vrata je ogromna prednost. i jos ako su deca bas mala, pa koristi dodatna sedista, troja vrata su onda velika gnjavaza. plus vecito akanje sedista.

i da se nadovezem na pricu karavan ili ne karavan....auto se kupuje po tome kakve potrebe imas...ako vozis vise lica, decu, teret...normalno je da ides na gabaritno sto veci auto...ako se vozis samo ti, bez tereta, samo po gradu i slicno...normalno je da uzmes sto manji auto, lakse parkiranje, manja potrosnja itd...ako vozis sut, kupices kamion. samo onaj ko ima mnogo para moze da kupuje auto zato sto mu se moze....kupac sa ne previse velikim budzetom mora da kupi ono sto mu potreba i mogucnost finansija nalazu. moze za 5000-10000 eura da se kupi i mercedes ML neki. moze i za manje od 5,000. dobijas udobnost, prostor, ma sve. ali zato ubija na finansijama pocev od potrosnje, odrzavanja pa registracije.

bravo odlican post :ok: auto se kupuje prema potrebama.

- - - - - - - - - -

nego da vas pitam nesto drugo...slusam sa svih strana, cak sam i u emisiji SAT nesto slusao na tu temu....

hoce li biti promena oko granice luksuza po principu oporezivanja kubikaze, navodno ce se pomeriti sa 2,000 na 3,000 cm3. naglasavam navodno. prica se o tome ali od drzave nista nisam cuo da je doslo kao neka najava bilo cega... imate li vi neka saznanja

meni je ujak rekao da je citao u novinama da se navodno ukida porez prema kubikazi ali ja nista nisam video na tu temu....

Mislim da od toga nema nista ova bagra na vlasti jednostavno voli da otima i pljacka...

- - - - - - - - - -

@megafavor
Normalno da necemo da namecemo svoja misljenja nego cemo tebe da poslusamo posto ti izgleda navijas za karavana.:hahaha:
Pricaj mi malo o tome ko sta voli kad ja prodajem automobile evo 11 godina i bas uopste nisam upucen u materiju sta koliko vredi,ko sta i zasto kupuje.:D
I da se razumemeo, na forumima se tako trokeljise o nekim stvarima a kad to dodje u praksu padaju price i pricice samo tako u vodu.
Ja stojim iza toga da se samo pojedini karavani prodaju lako dok neki jako tesko kao npr. Peugeot 407 koji uopste ne opravdava to sto je karavan jer jedan 307 ga sasije u svakom pogledu a kosta dosta manje.
I ono najvaznije kako ja mogu da nametnem nekome misljenje kad covek hoce da stavi vola u gepek a to u Alfu limuzinu ne moze.Znaci da ne vredi sta mu ja pricam nego ce morati da kupi onaj auto u koji ce moci da stavi vola. Prosta matematika a u ono za to da kupuju zato sto je karavan jeftiniji budu 100% siguran da sam u pravu a tu se narocito istice BMW jer mnogi buduci vlasnici ga uzmu pa se voze sami u njemu i nista ne nose a samo zato jer je jeftiniji 1000 eura od limuzine.Pogledaj malo oglase pa ces se uveriti da je tako.
http://www.polovniautomobili.com/pu...tag_218_to=2009.00&tag_142=277&showoldnew=all
Iz samog razloga sto su manje i trazeni ih toliko i manje ima na oglasima dok nekih ima priblizno isto kao npr. Megan.

Mozda krava/tele ne moze da stane u gepek od Alfe al u gepek od stare mecke zato moze :lol:

n1463607094_30061065_4535667.jpg

Prica je krenula jos pre jedno godinu, da ce se porez placati na osnovu vrednosti vozila, ali nista od toga, izgleda da su zakljucili da ovako mogu vise da naberu. Kako je sve krenulo da poskupljuje, a plate u javnom sektoru ce biti manje, ocekujem da ce i registracija poskupeti.

Ako ukinu ovaj porez ili taksu, nekako mi se javlja da to može samo biti zbog toga što su smislili nešto skuplje :(

A što se tiče limuzina i karavana... svaki auto je drugačiji, pa nekako i nije za ozbiljnu diskusiju. Nekada smo imali Merceds 123 karavan (240TD) i bio je to odličan auto. Vremenom je zamenjen sa Fiat Stilo karavanom 1.9JTD, i to najviše zbog prevelike takse na kubilažu. Mogu samo da kažem da ne mogu ni da ih poredim ozbiljno. Sve to ide po ličnim afinitetima, potrebama i mogućnostima, pa na kraju bude nešto između.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back