Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kao i svi noviji benzinaci, imaju plivajuci koji necrkava kao kod dizela ali je skuplji, preporucujem 2,0, ako hoces plin treba da ugradi fles hube, ili ti kapalicu! Inace bnzinci su u saradnji napravljeni sa jamahom, ugradjuju se u u mazdu- volvo, da nekazem da je isti motor skroz! INace svaki koji ima vise od 100 konja i agresivan tork ima plivajuci, i ima neke delove koji su na radilici koji mnogo duze traju od konkurenata, glava je isto ta novija, al ja neznam ta imena kako sta, ja sam dizel boy!
Uzmi dizela kao covek, malo trosi, ide kao neki ko ima vise konja ko dkonkurencije, 16 v, dobar turbo, plivajuci je jeftiniji, motori prelaze bar preko 700 000 km bez problema turbine, motri i netrose gram ulja ni tada, problem je samo da sipas kvalitetan ED jer mu je pritisak u diznama duplo veci nego iz puscane cevi, (cuveni delphi) kao ovi najnoviji dizeli (mercedes)! Inace plivajuci org luk je oko 23000din, to je najskuplja stavka i traje od 150 000 do 400 000, zavisi od vozaca! Ako ga budes kupio kontaktiraj me ima fora da mu se produzi vek! Za odrzavanje neznam sta da ti kazem dali je skupo, u grandu je mali servis oko 3500 din! filteri su oko crvena svaki, osim za naftu uzimas kvalitniji delphi on je oko 2000! ostalo nema sta da mu crkne, garetova turbina kao bmw i mercedes, nikad necrkava! Zadnji diskovi 5000 i plocice 2700- 3100 zavisi koje je godiste, prednji su isto tako nesto, trap skoro nikad necrkava, selen blok org 800 din, stabilizatori su oko 1200 din delphi, po meni sa org delovima, ili zamenskim koje ford vec koristi po svojim servisima za toliki auto je bedno! Najveca greska je terati u wv servis gde ga nepoznaju i naplase te za dz!
potrosnja oko 6,5 najgore su kratke relacije- grad onda ide na 8, inace na 90 auto put mozes da spustas na 3 l glat, moze to dosta manje prosek, ali on ide, problem je samo u glavi!
Problem kod nas je zato sto sto svi savetnici voze golf dva, ili im je to najbolji auto, i nisu se sretali sa fordom, mazdom volvom, inace u britaniji isto tako voze fokuse, kao kod nas golfa, a pljuju wv kao nasi pljuju forda, znaci samo od teritorije do teritorije se razlikuje popularnost, tezak za prodaju za kes, mada je jeftin i najmanje se gubi na njemu, ja manje platim auto, isto vozim, nego sto recimo moj ujak izgubi na wv programu, a veci, jaci, mnooooooogo jaca oprema, a isto godiste!
Kada budes kupovao, pazi dali lupa zamajac kada ga palis i gasis bez kvacila, dali ima vibraciju na dnu pedale kvacila, i izmeri mu prelive kod bosiste, nemora da znaci da je jeftin los i skup dobar, gadjaj ga u savrsenom stanju, i neces se pokajati, pokajaces se sto nisi samo uzeo sa boljom opremom i ocuvaniji!

Ja se takođe ložim na X-type, vidim ovde si lepo opisao neke stvari pa me samo interesuje da li je to iz iskustva.Pratim već neko vreme jedan oglas u inostranstvu, u pitanju je X-Type 2.0D Sport iz 05.g. Čuo sam da je dosta sličan sa mondeom, međutim negde sam pročitao da im vešanje ipak nije isto, u čemu je razlika ?

@popkee
Beogradjani nisu toliki problem, problem su oni koji misle da su Beogradjani (iz svakodnevnog iskustva ti ovo govorim) :roll:

Znam,ziveo sam u Beogradu 2 godine.Secam se scene kako je neki auto kod Slavije sa LE tablama nenamerno isekao nekog beogradskog taxistu,a ovaj otvorio prozor i dere se:"Cu ti dodjem i cu te utepam,vracAj se tamo u taj tvoj LeskovAc,cu te ubijem,more" :D

Popkee nisam beogradjanim samo ti sa Kopaonika iz iskustva pricam da ljudi iz NS narocito a ima dosta i iz Beograda slabo znaju da voze po brdima i snegu zimi.

Mada sampion je bio jedan pre 2 zime sa Opel Kadetom zrenjaninske table , i letnjim gumama . Na prednje tockove stavio lance , i popeo se sa autom verovali ili ne UZ DRVO preko puta autobuske stanice na Kopaoniku :lol:

Neki mu lik izleteo on stisnuo kocnicu, auto zbog letnjih guma na zadnjoj osovini ga usmerio van puta i pravo uz drvo :lol:

Razlog tome je sto su po Vojvodini bolji putevi mnogo nego u brdskim krajevima Srbije, sve ulice su vam uglavnom siroke, seku se pod pravim uglom sto ovamo nije slucaj.

I kad je lepo vreme, vi ga, da prostas na izrazu, tupite. Naravno da sam ga obisao,posto sam imao gde, ali ne mozes ni da zamislis koliko takvi vozaci usporavaju saobracaj, s obzirom na to da na deonici od 15-20 km imas samo 2 ili 3 mesta gde mozes bezbedno da preteknes drugo vozilo, a cesto se desava da bas tu neko naidje. Takvi vozaci stvaraju nervozu i onda krenu da ih preticu po krivinama i na mestima gde ne bi trebalo.

pa beogradjani ne voze bas kilavo mozda nisu na svom terenu ,, a mozda lepa priroda pa razgledaju

Ма битно да ови што живе на планини и што не килаве по кривинама и снегу знају да возе по граду. Уопште не не успоравају саобраћај. :) А то што возе ко усрани и што се крсте ногама кад виде кружни ток и семафор за сваку траку то нема везе. Битно је да њима сметају градски возачи који не познају њихов локални пут. :)

v66hkx.jpg

Koza u kombinaciji sa stofom po sredini. Izuzetno je sacuvan enterijer a jedan o tako sacuvanih da ja tu nista ne bi diro.:)
Ne moram ni da usisam auto a malopre sam gledao servisnu knjizicu i sve se poklapa dok je vlasnik bio 1951 godiste. Zato je i u ovakvom stanju.
Moja zena jos ne veruje da postoje i ovakva kola mada su i ostala moja kola zaista dobra ali ovaj je neverovatan kao i jedan Scenic koji sam prodao pre 15-tak dana i danas me zvao kupac da mi kaze da sad hoce jos jedan auto za zenu a da sto se tice Scenica da je auto nov.Nov a iz 2001 godine sto je umetnost naci.

1,9 Tid 110 kw Vector a auto je 2008 godiste. Danas sam ga dovezao i odusevio se koliko je to dobar auto. 17" alu felne a udoban da covek ne poveruje plus sto ide sasvim lepo.Unutra je toliko tih da radio pojacan na trojku cujes besprekorno a kod nekih kola moras dobro da ga odvrnes da bi cuo sve.

Dule dobar ti je Saab dobro si ga nasminkao jedina mu je mana to sto je dizel :)

- - - - - - - - - -

Saab je odlican auto, ali je propao, nemam pojma zbog cega, valjda iz istog razloga sto i Alfa, nema dovoljno kupaca za takav auto.

Bas iz tog razloga....

Nemaju dovoljno kupaca koji bi ga vozili i kupovali nove automobile.

Po meni Saab je propao prvenstveno zbog loseg dizajna i reklame. Prave dobre automobile ali koji ne izgledaju dovoljno pozeljno.

Novi modeli tj prvenstveno novi 9-5 je bomba od auta ali je dosao previse kasno za kompaniju da bi izbegli propast.

Poslednja izmena:
Koza u kombinaciji sa stofom po sredini. Izuzetno je sacuvan enterijer a jedan o tako sacuvanih da ja tu nista ne bi diro.:)
Ne moram ni da usisam auto a malopre sam gledao servisnu knjizicu i sve se poklapa dok je vlasnik bio 1951 godiste. Zato je i u ovakvom stanju.
Moja zena jos ne veruje da postoje i ovakva kola mada su i ostala moja kola zaista dobra ali ovaj je neverovatan kao i jedan Scenic koji sam prodao pre 15-tak dana i danas me zvao kupac da mi kaze da sad hoce jos jedan auto za zenu a da sto se tice Scenica da je auto nov.Nov a iz 2001 godine sto je umetnost naci.

Која је цена?

Saab je odlican auto, ali je propao, nemam pojma zbog cega, valjda iz istog razloga sto i Alfa, nema dovoljno kupaca za takav auto.

Gledao sam bio neku emisiju o Saab-u. Ukratko, na kraju su propali jer su hteli da zadrze kvalitet kao i do tada, a ne da se prilagodjavaju ljudima koji su im odobravali finansije ali pogorsavali kvalitet. I ono sto je znimljivo receno u toj emisiji je to da su taj auto najvise kupovali akademski gradjani.

Saab je izuzetno kvalitetan automobil i bio je veoma skup i to je ono sto ga je upropastilo jer nije bio napaucan kao BMW a bio je isto tako skup.
Posto su ljudi vijali vise izgled nego kvalitet zato je propao.
Kvalitet mu je takav da npr u poredjenje sa ovim BMW-om ,koji je stariji svega godinu dana ali koji ima 9k km manje, sve je sacuvanije i nista ne skripi i nema cvrcke dok BMW ima pokojeg. Doduse nisu ni ista klasa jer 9-3 je u klasi sa peticom ali opet bi bila slicna situacija.
Svakako ja davno nisam imao ovako dobar osecaj u autu i cak sam u fazi razmisljanja da ga registrujem a za delove se ne brinem jer ih ima a pogotovo sto je 9-3 napravljen na sasiji Opel Vectre i dosta toga odgovara sa Opel-a ali kad se vozis to nema veze sa Opel-om.Bem li ga kako su to postigli.
Riveru cena ako ga budem prodavao ispod 8k nece ici ni u ludilu ali cu traziti oko 8,5k koliko se kod nas i krecu a sto je cudnije da su preko takodje oko te cifre ali na paket se dobije bolja cifra.
Malopre sam zavrsio razgovor sa drugarom i kaze da je u Americi najprodavaniji kabriolet Saab 9-3 kao polovan cabrio.

kvalitetan auto zato i propali ,, koj motor ima mislim daje to fiatov common rail dizel

Saab je izuzetno kvalitetan automobil i bio je veoma skup i to je ono sto ga je upropastilo jer nije bio napaucan kao BMW a bio je isto tako skup.
Kvalitet mu je takav da npr u poredjenje sa ovim BMW-om ,koji je stariji svega godinu dana ali koji ima 9k km manje, sve je sacuvanije i nista ne skripi i nema cvrcke dok BMW ima pokojeg. Doduse nisu ni ista klasa jer 9-3 je u klasi sa peticom ali opet bi bila slicna situacija.
Svakako ja davno nisam imao ovako dobar osecaj u autu i cak sam u fazi razmisljanja da ga registrujem a za delove se ne brinem jer ih ima a pogotovo sto je 9-3 napravljen na sasiji Opel Vectre i dosta toga odgovara sa Opel-a ali kad se vozis to nema veze sa Opel-om.Bem li ga kako su to postigli.
Riveru cena ako ga budem prodavao ispod 8k nece ici ni u ludilu ali cu traziti oko 8,5k koliko se kod nas i krecu a sto je cudnije da su preko takodje oko te cifre ali na paket se dobije bolja cifra.
Malopre sam zavrsio razgovor sa drugarom i kaze da je u Americi najprodavaniji kabriolet Saab 9-3 kao polovan cabrio.

Ако ти финансије дозвољавају остави га, ја већ дуже време размишљам о овом ауту и ако будем у могућности купићу га сигурно. Ако не овај онда старији модел.

:lol: Pa dule ti si izgleda zaboravio da si ti trgovac? Kod tebe je svaki auto na prodaju sta se foliras znamo se :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back