Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lada Kalina 1,6
1,6 L 81 KS
oprema:

-elektroservo volan
-dva vazdusna jastuka
-podizaci prednjih stakala
-metalik boja
-putni kompjuter
-alarm
-kod kljuc
-daljinska centralna brava
-branici u boji karoserija
-deljiva zadnja klupa
-volan podesiv po visini

Cena 8790E

Ili

Dacia Logan 1,4
1,4L 75 ks
-osnovna varijanta nema nista od opreme vredno pomena.

Cena trenutna 7000E ali od 1. januara po recima ljudi iz Integra Motorsa bice 20 posto visa ( zbog uvodjenja carine) i bice 8400E

Srdjan_NS:
Isao sam ja da vidim taj za 6990E.Kad mu dodas malo opreme izadje 8800E.Ta cena je samo reklamni trik.
Cena od 6990 je za bazni (naked) model. Sad, ja ne znam tačno šta sadrži varijanta od 8800(čini mi se barnici u boji, podizači, centralna brava, deljiv zadnji naslon, airbag, ABS čini mi se nema a tu je možda i metalik boja, jer sve koje sam dosad video su metalik) , ali i Logan od 7000 je go k'o pištolj. Ali kako je i Kalina sa slično opremom 8790 (tvoj izvor) prednost Kaline ostaje samo u jačem motoru. Kvalitativno poređenje je bespredmetno. Plus je Punto daleko moderniji automobil.

Dovla:
Uvek je bolje kupiti nov auto nego polovan izuzev ako se radi o novoj Zastavi... Neka prica ko sta hoce, ali autu starom 7-8god SVE moze da crkne u skorom vremenu, dok novom i ako crkne imas garanciju min 2god ;)
aj dobro ovaj logan izgleda malo kvalitetnije uradjen...potrajace..al lada kalina izgleda ko jeftina kineska igrachka...garantujem da je boji ispravan polovnjak...

@Avet
Mozda ti nije losa varijanta i da uvezes nekog pasata... :?

@nesvrstani666
Ladu Kalinu sam ja mislim video samo jednom i ne bih sudio o njoj jer je nisam uopste zagledao... ali gledajuci Logan i Ladu npr 111 pre bih uzeo Logan... a ovo za punjenje dzepova dilerima... pa mi ovde pricamo o tome da li su bolji novi ili polovni auti sto znaci da je pretpostavka da imamo para za neki slabiji nov auto ili neki jaci polovnjak ;)

Glavna caka uvoznika je da se poveze sa nekim spediterom koji im kaze za odredjeni model ,god i opremu najnizu katalosku cenu,tako da se racun pise na tu cenu da bi ga carina prihvatila..........inace ako se ide sam na svoju ruku moze procena automobila da izadje i na par hiljada vise nego sto je sam automobil placen....................narocito ako uvoz ide iz Nemacke,kataloske cene su najvece....................neuvozi se dzabe gomila auta iz Holandije i Belgije..........eto tako,pronadji nekog speditera casti ga 100-200 eura i mozes da ga uvezes po minimalnoj katalo9skoj ceni ili na rizik.....

nesvrstani666:
ja licno nisam toliko bogat da punim dzepove dilerima...za cijenu lade krntije mogu da kupim automobil koji ima bolja vozna svojstva, manju potrosnju, kvalitetniju izradu i da mi ostane 5 hiljada evra za sipanje goriva i odrzavanje...

Koliko godina i kilometara ima taj "tvoj" polovnjak od 3000-3500 evra.Ajde da si rekao polovnjak od 8000 hiljada pa da poredimo ali mislim da je ovako poredjenje krajnje neprikladno.

Avet:
e kume , gledao sam juce lagunu , jes da je lijepa na izgled , ali je limarija ( plastika ustvari ) mnogo slaba ...... npr , iznad prednjeg tocka , je tako slabo da sa 1 prstom mozes da je polomis ....

a passat , nigde da nadjemo neki dobar ..... svi su udarani i prepravljani , ali kad malo bolje zagledas , vidis da je bio lupan ....

Skroz si u pravu,kod nas je velik rizik kupovati polovan automobil.Sve je to macka u dzaku.Retko ces naci iskrenog prodavca i jos je teze proveriti sta je sve bilo sa kolima.
Sto se tice Lagune jako lep auto ali ako ti ode turbo punjac ili pumpa visokog pritiska (sto sa nasim dizelom je vrlo moguce) ima da das skoro novog juga za opravku.

Jei li ti normalan ! ? ! Sa losim dizelom da ti crkne nadpunjenje ? ! ? A kako ce da ti pumpa crkne nemas pojma ! Ima da ti eksplodira i otkine pola bloka ! Nikako nemoj da uzimas Lagunu i umpati nova pumpa i turbo punjenje kostaju vise od novog Yuga !

Kupi novog Yuga , pod :
1. Nema nadpunjenje
2. Nema pumpu visokog pritiska
3. Nije dizel

Srdjan_NS:
Koliko godina i kilometara ima taj "tvoj" polovnjak od 3000-3500 evra.Ajde da si rekao polovnjak od 8000 hiljada pa da poredimo ali mislim da je ovako poredjenje krajnje neprikladno.

ja sam platio lanciu y 98-mo sa 116000km 2450evra registrovanu..auto sad ima oko 135 hiljada i osim zamjene ulja remenja i prednjih kocnica prije desetak dana nisam nista radio..a haubu nisam otvorio ni jednom poslije kupovine vozila...evo prodajem ga cijena je 3300evra...auto je u ekstra stanju...bez ikakvog ulaganja!!! ako treba postavicu slike...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back