Бран Мутимировић
Domaćin
- Poruka
- 4.200
Činjenica da je za većinu ljudi iznenađujuće čuti da postoje ljudi koji su na svom obrazovanju radili bez varanja je sama po sebi poražavajuća.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Matematika je fitnes/teretana za mozak.,matematika isto nepotrebna, pored vjestacke inteligencije
igrice su isto teretana za mozakMatematika je fitnes/teretana za mozak.
A mozak je neophodan za zivot.
99% informacija koje sam učio u svom obrazovanju ne sećam. Gde je to i to selo, rudnik, gde nastaje taj i taj vetar... Koga boli k.... osim ako mu to neće biti struka. Sa razvojem AI ovo postaje još besmislenije. Informacije za koje je tebi trebalo 15,16...godina da usvojis (i gomilu zaboraviš) AI perfektno usvoji za nekoliko sekundi.Činjenica da je za većinu ljudi iznenađujuće čuti da postoje ljudi koji su na svom obrazovanju radili bez varanja je sama po sebi poražavajuća.
Da,mnogo toga se uci iz matematike,a nigdje prakticna primjena toga.Деца у средњој школи уче изводе, интеграле и диференцијале. Нико не зна чему то служи нити како да се то стварно одвија.
Терају их да читају "Рат и мир", "Ану Карењину", "Тихи Дон", "Браћу Карамазове",... Књиге од неколико стотина страна.
И наравно да ће деца да прибегну импровизацији. Наравно да ће неко да одгледа филм "Ана Карењина", уместо да чита 1000 страница текста. Наравно да ће неко да узме да прочита сажетак или да му неко преприча текст књиге од 500 страна.
Колико предмета има у гимназији?
Колико има предмета у средњој стручној школи?
Бежи бре.
Obojica znamo da kao deca to nije ono što nas je motivisalo da prepisujemo, nego želja za prolaznom ocenom. Nijedno dete ne prepisuje jer je svesno da je obrazovni sistem zastareo, nego jer ne želi da popije keca, prosto.99% informacija koje sam učio u svom obrazovanju ne sećam. Gde je to i to selo, rudnik, gde nastaje taj i taj vetar... Koga boli k.... osim ako mu to neće biti struka. Sa razvojem AI ovo postaje još besmislenije. Informacije za koje je tebi trebalo 15,16...godina da usvojis (i gomilu zaboraviš) AI perfektno usvoji za nekoliko sekundi.
U pravu si.Obojica znamo da kao deca to nije ono što nas je motivisalo da prepisujemo, nego želja za prolaznom ocenom. Nijedno dete ne prepisuje jer je svesno da je obrazovni sistem zastareo, nego jer ne želi da popije keca, prosto.
Ako je neko nekad nesto i prepisao,ne znaci da je tako bilo uvijek,niti da se moglo dugoricno opstati na prepisivanju.Činjenica da je za većinu ljudi iznenađujuće čuti da postoje ljudi koji su na svom obrazovanju radili bez varanja je sama po sebi poražavajuća.
ja ne moralisem, samo nisam zelio da trosim resurse na gluposti, radije bih igrao karata i shaha.. a vecina ljudi su debili neopevani, za izbjegavanje. mislim da cu cim odem u pemziju na selo. komentarisanje te vecine, kao i ucenje skolskog programa je loshak strogi, treba gledati svoja posla, debili su debiliTo svakako ne oduzima na značaju od činjenice da na ovim prostorima vlada "snađi se" mentalitet, pa tako dok većina morališe o krađi, kriminalu, korupciji, laganju, itd, prava istina je da sve to cveta upravo zbog nas samih.
zato sto su ljudi ovce. svaki slobodouman covjek ce se distancirati od te vecineŠto se uvek branite kad neko spomene većinu, kao da se prepoznate nekako u tom spominjanju?
Verovatno nikad?Kada će se kod nas prepisivanje strogo sankcionisati?
Zašto da se radi? Obrazovni sistem nam je mahom besmislen, neki profesori trpe pritisak dece/roditelja/nadređenih, plus na to ne mogu jednostavno da promene posao. Tako da kontam sa većina njih neće da izigrava pravednike i da za to rizikuje berbu ušiju, sa druge strane sumnjam da je u interesu sistema da se još više poveća pritisak na profesore - šta bi bilo da štrajkuju zbog toga na svakih mesec dana...I zašto se to ne radi?
Valjda?Jel to ono kao građani smo koruptivni, volimo da mutimo, potplaćujemo, ne smeta nam krađa, laganja, prevara, i onda nam prepisivanje dođe kao neki vic?
Mora nekako da se preživi kod nas - takođe nešto mi se čini da se znanje/etičnost (u ovom kontekstu) ne vrednuju naročito kod nas, iz mog iskustva ljudi ovde vrednuju snalažljivost ma koliko neetična bila.Da li se ovom praksom od malena deca uče da izigravaju sistem?
Deca naviknu na stvari kao što je prepisivanje iz razloga što ih vide poveći broj puta i jer one ne bivaju sankcionisane.Šta mislite?
znaš li da se negde ne prepisuje?Lepo su se mnogi pokazali na temi.
A vidite, tako kako se pristupa ovome tako se pristupa mnogo čemu u životu.
Ko napiše važno je da ga ne uhvate, tako će gledati u svemu, kradi itd samo da te ne uhvate, varaj samo da te uhvate
Eto ja ne gledam tako u svemu.Lepo su se mnogi pokazali na temi.
A vidite, tako kako se pristupa ovome tako se pristupa mnogo čemu u životu.
Ko napiše važno je da ga ne uhvate, tako će gledati u svemu, kradi itd samo da te ne uhvate, varaj samo da te uhvate
Цака је у томе да већина тих књига ученицима није уопште занимљива ма колико били "класици". Жао ми је али тинејџеру од 16-17 година није занимљиво читати бескрајне странице о прељубничком животу руске племкиње из 19. вијека. Мени су лично најдраже лектире биле неконвенционалне попут Орвелове "1984", Његошевог "Горског вијенца", "Мајстор и маргарита", "Кад су цветале тикве" и сл.Moraju da čitaju knjige, integrale ne moraju da uče.
Koji predmet ti je višak u gimnaziji?
Ljudi se ne menjajuEto ja ne gledam tako u svemu.
A prepisivala sam ponekad.I od mene su prepisivali drugi.
I mogu za sebe tvrditi da svaki posao obavljam savjesno i predano,iako nemam neke koristi od toga uglavnom.
Cak i gdje bih mogla,ne muljam.
I ne vidim nikakvu poveznicu sa prepisivanjem u skoli sa kasnijim ponasanjem.
Da uče i da nemaju kao sad 20 vukovaca u odeljenju.Recimo da prepisivanje krene strogo da se sankcioniše - tipa da deca lete iz škole - šta bi iz toga proizašlo?
od klasika voleo sam da čitam alana fordaЦака је у томе да већина тих књига ученицима није уопште занимљива ма колико били "класици". Жао ми је али тинејџеру од 16-17 година није занимљиво читати бескрајне странице о прељубничком животу руске племкиње из 19. вијека. Мени су лично најдраже лектире биле неконвенционалне попут Орвелове "1984", Његошевог "Горског вијенца", "Мајстор и маргарита", "Кад су цветале тикве" и сл.
Kontingenti građevinskih i ostalih radnika koji Srbiji fale pa mora da ih "uvozi" iz Indije, Bangladeša, Kine, Pakistana i odakle već sve ne.Recimo da prepisivanje krene strogo da se sankcioniše - tipa da deca lete iz škole - šta bi iz toga proizašlo?