Prepisivanje

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ти преписивачи кад се образују ће после да непреписивачима моралишу "што нисте школе учили", "сам си крив што си неуспешан", и још о свачему у животу. То се не ради само о политичарима, то је велики или чак већински део обичног народа.
upravu si! evo ja kao neko ko je, kao sto sam vec rekao, skoro ceo faklultet zavrsio na prepisivanje ne moralisem nikome, boli me .l. za druge, ali da... tako mislim kao sto si napisao... sami su krivi jer su neuspesni, i jer nisu naucili da se snadju. u zivotu, a i u poslu koji dolaza nakon skole nije samo nauciti, je da nabuba napamet moze, pa da kazemo svaka budala... ali za da se neko snalazi u zivotu, nema ispit ni na jednom faklultetu/sr. skoli, medjutim to je nesto sto se uci uz studiranje, a taj ispit ocigledno mnogi ne savladaju... a neki ga ne savladaju i nikad u zivotu.

Ne mogu da verujem kako se kod nas toj mahinaciji i nezakonitoj radnji pristupa nonšalantno. Kod mene bi dobili zaključenog keca za tu godinu. I ne samo to.
i šta još?
jel bi toj deci koja prepisuju i tate kaznila jer su decu tako loše vaspitali?! ;)

download.jpg

Зато је друштво овакво какво је, извршила се позитивна селекција преваре и лицемерја (скривеног и толерисаног насиља) у друштву. То су особине којима се долази до успеха, људи који нису такви су бар културолошки изумирали. Ја ако се жалим на друштво на то имам права, онај ко је нешто остварио варајући нема права да се жали на трулост друштва јер је сам томе и допринео.

Часније је бити просјак који не ради јер је демотивисан непоштеношћу и који није преписивао и варао, друштво ће радије такве осуђивати али непоштено друштво дуплих стандарда нема легитимитет да буде у праву у закључивању нечега.

Kada će se kod nas prepisivanje strogo sankcionisati?

I zašto se to ne radi?

Jel to ono kao građani smo koruptivni, volimo da mutimo, potplaćujemo, ne smeta nam krađa, laganja, prevara, i onda nam prepisivanje dođe kao neki vic?

Da li se ovom praksom od malena deca uče da izigravaju sistem?
Šta mislite?
to se radi u svim zemljama sveta

Meni je kod ovakvih stvari posebno išlo na živce što nekad prosvetar kažnjava i dete od koga se prepisivalo zato što nije prijavilo prepisivača... pa jbt ako ga nisi uhvatio na delu jel klinac treba i tvoj posao da radi :roll:

Ти преписивачи кад се образују ће после да непреписивачима моралишу "што нисте школе учили", "сам си крив што си неуспешан", и још о свачему у животу. То се не ради само о политичарима, то је велики или чак већински део обичног народа.
ja i djetetu govorim kako je sve drugo bitnije od skole. djecu treba uciti vjestinama da prezive, npr. da budu dobri jutuberi, gejmeri i sl. a ne da uce skolu.

Sudeci po reakcijama i psihologici vecine na forumu , ja se ne bih vise mesao u prepisivanje nego sto mi licni stavovi to naloze...

A to znaci da je totalno nebitno moralno jer javno ne postoji u smislu moralno javno...postoji nesto sto je kao dozvoljeno i kao nedozvoljeno ali kao ...

Zato moj trenutni stav je vise na strani trenutnog stanja , da ne ispravljam krive drine...

Dakle vecina voli Srbiju na vodi , korupciju , lazne diplome, ja imam trik a ti nemas i lazne vrednosti samim tim ja vredim a ti nemas ledja pa ne vredis..

Dakle prepisivanje je trud koji mora da se stavi kao zabranjen, da se ne bi previse opustili , mada eto desilo se i to , jer su na proslogodisnjem maturskom testu , roditelji jednog odelenja gde dezurni profan nije dozvolio prepisivanje u Leskovcu ili Nisu , zahtevali i dobili mogucnost da deca ponovo rade test ali sad sa dezurnim profanom koji dozvoljava prepisivanje jer je bilo nefer to sto je u drugim skolama taj isti maturski test bio sa prepisivanjem..

Zato apelujem na sve da se opamete i lepo uvedemo Srbija na vodi , da se sve ublazi i lepo imamo samo 3 odelenja sa ozbiljnom nastavom za one djake koji ce studirati u inostranstvu , a ostalo odradimo na leskovacka muckalica nacin..

U protivnom ce osetiti ono sto ja redovno dobijam, a to je upozorenje od dece da ce da me maknu sa predmeta pred kraj godine da bi drugi profan izdavao ocene koje direktor kaze da treba djaci da dobiju i mirna backa...

Srbija na vodi....

Naravno ko hoce da mu dete mimo tih 3 odelenja u Srbiji ide na MIT nek odvoji 50 k evra pa nek ga daje u neku privatnu skolu....osnovnu pa srednju...
Ako ima neka sa visim kriterijumima, ne znam da li ima zahteva od musterija...
Ja mogu da napravim skolu koja je po ps...i pedagoska do max, razvojna psihologija, ali vec vidite da ovde na forumu ima pedagoga koji bi imali vrlo ruzno misljenje o svim ti pedagoskim metodama koje bi ozbiljna skola imala, a da ne bude rigidno kao mit, nego stvarno ozbiljno i razvojno, decije ali i evolutivno , prakticno ali i za buducnost..

To vam je kao pitanje da li cerke davati da budu cheerlidersice ili ne....ima vremena da sevaju butkama, ne mora tome da se uce od prvog srednje ili 7 osnovne...jedno je ritmicka gimnastika a drugo je cheerlidersica...

Poslednja izmena:
Meni je kod ovakvih stvari posebno išlo na živce što nekad prosvetar kažnjava i dete od koga se prepisivalo zato što nije prijavilo prepisivača... pa jbt ako ga nisi uhvatio na delu jel klinac treba i tvoj posao da radi :roll:
Ja sam jednom odelenju za test , da ih naucim zivotu , davao 6 puta uzastopno test iz slicne oblasti gradiva....i naravno poceli su da prepisuju...
A onda sam jednom povatao njih 6 i dao im jedinice...
I pita me dobra ucenica, ima sve petice kao i vecina u tom odelenju , uglavnom su bili vukovci , dobio sam dva najbolja odelenja u skoli , a obicno mi daju najgora pa ih postavim na noge...a ovde se pokazalo koliko razredne staresine mogu da naprave neljude od djaka....

Pita me jedno dobro dete i dobra ucenica, zasto profesore da dobijem 1 kad su prepisivali i oni koje niste uhvatili a i nije nesto znacajno gradivo...
I ja kazem ovo vam je lekcija iz zivota, kostala je 5 casova, ali da znate, to je jeftina cena..

Tebe sam uhvatio kao i vas 6, svi cete dobiti jedinice, ali necu vam pokvariti prosek , ali cete nauciti poentu , a to je ako varas nemoj da budes uhvacen...
A ako ne zelis da te bude stid, nemoj da varas, ako nisi takva licnost...
Ne padaj na to ostali su krsili pa krsim i ja....ostali ce se izvuci a pasces ti...
Nije cilj samo da vas naucim gradivo nego i nesto jeftinije kako je u zivotu da ne morate u zivotu da platite punu cenu....

Posle smo se sreli kad su zavrsili i kaze mi bas ta, joj profesore najdrazi ste mi od svih , nekako iskreni ali me jos uvek boli sto ste mi dali keca za ono prepisivanje....ne zbog keca ,nego mi krivo ako mislite da sam nepostena....

Ne verujem šta čitam i koliko opravdanja za prepisivanje :zeek:

Te neće da bubaju, te bitnija životna škola te ovo te ono.
Pa druže, onda nemoj da juriš 5, postoji i 2 i 3 ako ti je teško da bubaš.
Sve pametnjakovići koji posle kritikuju lopove na vlasti koji isto tako imaju sto opravdanja.

E zato neću da izlazim na izbore i stajem na istu stranu sa prepisivačima i folirantima kojima ne smeta krađa nego što su oni oštećeni od strane iskrenijih i hrabrijih lopova.
Nek propadnemo nije šteta.

Ma, ono sto je meni glupost jeste sto se to stavlja u neke nestasluke. Nestasluci mogu biti nesto sasvim drugo. Ovo, dobijes losu ocenu, pa sta?

Stvar je u tome što rodtelji decu pritiskaju da imaju odlične ocene. Mene niko nije pritiskao. Meni je rečeno samo da nemaš kečeve. A za dvojku, trojku se uvek moglo dovoljno naučiti.

Oni koji su dvojkashi , uvek su dvojkashi, tu nema pomoci...
Znaci vidis ga i kad zavrsi fakultet i dalje ima odnos prema radu i prema musteriji kao dvojkas u drugom trecem razredu osnovne....zabole ga dupe , vrlo malo , tek primeti sta radi....

Povrsni , daj ne davi i slicni pristupi...

I sviđali su mi se oni dečaci u školi koji se nisu folirali i primali na to kao daj da nešto prepišem, brate, šta, dobiješ lošu ocenu dobio si, lepo ustaneš, ne znaš, kažeš zaslužio sam kec i gotovo. Naučiš nešto malo, zvali su me recimo da učimo kao zajedno ;), eto snašli se kako da provedu vreme sa devojčicom.

Ma, ono sto je meni glupost jeste sto se to stavlja u neke nestasluke. Nestasluci mogu biti nesto sasvim drugo. Ovo, dobijes losu ocenu, pa sta?

Stvar je u tome što rodtelji decu pritiskaju da imaju odlične ocene. Mene niko nije pritiskao. Meni je rečeno samo da nemaš kečeve. A za dvojku, trojku se uvek moglo dovoljno naučiti.
Kecevi , zabole te i za keceve, jednom sam dobio isti dan 4 keca...a ovamo sam vukovac...i nisam ni trepnuo....a nisu ni moji....jeste im bilo cudno kako 4 odjednom , obicno dobijem jednog keca na tri meseca ili 6 meseci....
Samo pitali jel imas neki problem, ja rekoh nemam...oni dobro i to je to...

I sviđali su mi se oni dečaci u školi koji se nisu folirali i primali na to kao daj da nešto prepišem, brate, šta, dobiješ lošu ocenu dobio si, lepo ustaneš, ne znaš, kažeš zaslužio sam kec i gotovo. Naučiš nešto malo, zvali su me recimo da učimo kao zajedno ;), eto snašli se kako da provedu vreme sa devojčicom.
Eh ,to nije karakter, to profan izgradi kod djaka.....nije to bas tako kako ti mislis...

Kecevi , zabole te i za keceve, jednom sam dobio isti dan 4 keca...a ovamo sam vukovac...i nisam ni trepnuo....a nisu ni moji....jeste im bilo cudno kako 4 odjednom , obicno dobijem jednog keca na tri meseca ili 6 meseci....
Samo pitali jel imas neki problem, ja rekoh nemam...oni dobro i to je to...

Zato i mislim da su roditelji pokretač svega toga, njihova očekivanja.

Meni su uvek govorili bitno je šta naučiš, a ne koja ti je ocena. Posle baka nije mogla da veruje kad sam upisala faks, kaže e dete pa zašto toliko voliš da učiš. Njoj bi bilo dobro i da sam se zaposlila. I onda nemaš teret da te neko gura, već radiš šta hoćeš, šta voliš.

Kod nas roditelji su decu gurali na fakultete iako ni malo nisu talentovani.

A sada se dešava to, da ti ni ta diploma ne znači puno, i to je i dobro, jer te tera da nešto ZNAŠ i UMEŠ, a ne samo papir. Tako da danas oni koji znaju da programiraju i bez diplome dobro zarađuju, a koji imaju diplomu mogu da se slikaju sa njom ako ne umeju.
Znam da govorim uprošćeno, ali to je okvrino to.

Kod nas roditelji su decu gurali na fakultete iako ni malo nisu talentovani.

A sada se dešava to, da ti ni ta diploma ne znači puno, i to je i dobro, jer te tera da nešto ZNAŠ i UMEŠ, a ne samo papir. Tako da danas oni koji znaju da programiraju i bez diplome dobro zarađuju, a koji imaju diplomu mogu da se slikaju sa njom ako ne umeju.
Znam da govorim uprošćeno, ali to je okvrino to.
Eh zaebani su roditelji .....cesto nemaju pojma sta hoce a sta pricaju a sta traze od deteta....
Narocito kad dete ima psiholoske traume od necega, ti pogledas odnose i naletis sine na zadah , da moras da ukljucis svo znanje i pedagogiju da bi samo ostao na nogama, a ne jos i da ispravljas detetovu situaciju....a moras....

Pipavo je sve sta roditeljima pada na pamet, a plus imas sta oni imaju projektovano kao ambiciju za sebe , a i ambiciju za dete....

Zato i mislim da su roditelji pokretač svega toga, njihova očekivanja.

Meni su uvek govorili bitno je šta naučiš, a ne koja ti je ocena. Posle baka nije mogla da veruje kad sam upisala faks, kaže e dete pa zašto toliko voliš da učiš. Njoj bi bilo dobro i da sam se zaposlila. I onda nemaš teret da te neko gura, već radiš šta hoćeš, šta voliš.
a sta to dijete u skoli moze da nauci?

Back