Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 104.968
Лаж. То Живановић не тврди, него то ти тврдиш.
A šta je njefova tvrdnja u vezi misteriozne knjige?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Лаж. То Живановић не тврди, него то ти тврдиш.
Tvrdi da je knjigu dala Narodnom muzeju, a ne Narodnoj biblioteci kako si izmislio.A šta je njefova tvrdnja u vezi misteriozne knjige?
Tvrdi da je knjigu dala Narodnom muzeju, a ne Narodnoj biblioteci kako si izmislio.
https://www.narodnimuzej.rs/za-strucnjake/istrazivacki-resursi/biblioteka/
Znam da ti je jako teško priznati da si pogrešio i zato ću ovo tvoje nabeđivanje mrtvog Živanovića da ne zna šta govori uzeti kao tvoj nadljudski napor da priznaš da si se zajebo.Živanović je uglavnom pominjao Narodnu biblioteku Srbije. Pretpostavljam da je to što je u toj konkretnoj emisiji izjavio, konkretno, lapsus. Živanović je često pravio greške, pa tako su se i podaci menjali. U ovom slučaju sam pretpostavio da je reč „muzej“ lapsus koji mu se slučajno zadesio.
Inače je veoma teško ispratiti kada god Živanović nešto izjavi, zato što se tvrdnja menja od izjave do izjave. Primera radi, u zadnjoj iteraciji, on sad preuzima ulogu sopstvene žene u naraciji:
Ovde je tvrdio, primera radi, da je on lično predao tu knjigu biblioteci Narodnog muzeja, a ne Sofija.
Znam da ti je jako teško priznati da si pogrešio i zato ću ovo tvoje nabeđivanje mrtvog Živanovića da ne zna šta govori uzeti kao tvoj nadljudski napor da priznaš da si se zajebo.
Ne postoji nikakva knjiga kojom je Nemačka akdemija nauka 1980-ih godina odustala od Bečko-berlinske škole. Nisu „Nemci“ odustali ni od čega. Šta je stav nemačke škole, vrlo je jasno i postavljali smo na forum, između ostalog i npr. Jirgena Udolfa. Ovo je Udolfov rad iz 2023. godine: Home and Spread of the Slavs and a New Bibliographical Collection.
Dakle, ako bismo uspeli da utvrdimo da li postoji neka knjiga koju su Narodnoj biblioteci ili Narodnom muzeju poklonili bilo on, bilo njegova supruga, ona nikako ne može biti to. Na taj način bismo utvrdili samo klicu koja je bila iskorišćena da se razvije ova tvrdnja, u svojoj konačnoj formi (na kraju je, koliko vidimo, i Srboljub preuzeo ulogu Sofije). Živanović jeste imao probleme sa saopštavanjem tačnih informacija, kao što si i sam primetio. Ovo je jedan pd primera dotičnog.
Mislim da sam se prošli put kada se vodila polemika o ovome raspitaoi o tome da li postoji neka knjiga na nemačkom jeziku koju bi Sofija poklonila biblioteci Narodnog muzeja i da se ispostavilo da ničeg tamo nema. Svakako, detaljnije treba proveriti i to, pa da dođemo do toga šta je ovde tačno.
A gde je tvrdio da je Sofija lično predala knjigu? - Nigde. Dakle, opet lažeš. Brinem se za tebe.Ovde je tvrdio, primera radi, da je on lično predao tu knjigu biblioteci Narodnog muzeja, a ne Sofija.
To je druga tema koja mene momentalno ne zanima.
Ti si pogrešno citirao ili parafrazirao Živanovića da je knjiga poklonjena Narodnoj biblioteci, umesto Narodnom muzeju. Taj podatak je od ključne važnosti ukoliko neko želi da istraži verodostojnost Živanovićevog iskaza.
Pošto se vidi da ti istinitost nije značajna, očigledno je da ti neprestano mutiš vodu iz tebi poznatih razloga.
A gde je tvrdio da je Sofija lično predala knjigu? - Nigde. Dakle, opet lažeš. Brinem se za tebe.
Živanovićeve tvrdnje su koherentne - Živanovićeva supruga je darodavac, a on lično knjigu odnosi i predaje u Narodni muzej.
Ako imamo tvrdnju koju je mator čovek ponovio nakon nepunih deset godina, onda sigurno u toj tvrdnji postoji neka prilično bitna činjenica.Živanovićeve tvrdnje su koherentne - Živanovićeva supruga je darodavac, a on lično knjigu odnosi i predaje u Narodni muzej.
Samo, referenciraj podatak da ne pomislimo da si to, sačuvajbože, izmislio.Podatak o Narodnoj biblioteci potiče od njega.
Ako imamo tvrdnju koju je mator čovek ponovio nakon nepunih deset godina, onda sigurno u toj tvrdnji postoji neka prilično bitna činjenica.
Prvi put je to rekao u febraru 2011:
https://youtu.be/ENhxrKNamtU?t=2016
A drugi put u aprilu 2020. tokom prvog koronarnog policijskog časa:
https://www.youtube.com/watch?v=mZ-aZFs5WWY
Samo, referenciraj podatak da ne pomislimo da si to, sačuvajbože, izmislio.Nisu to dva jedina primera. Ponavljao je istu na gostovanjima i predavanjima još dosta puta; jedno 20-ak ako dobro pamtim.
Ta knjiga mu je dokaz da ljudi u Srbiji ništa ne čitaju, jer nikako da uzmu tu knjigu i pogledaju šta u njoj piše, jer je, po toj tvrdnji, BB škola ostala da živi samo još u Srbiji, a sami Nemci i celi Zapad je odbacili.
Samo, referenciraj podatak da ne pomislimo da si to, sačuvajbože, izmislio.
Samo naglasi "referenca da Živanović izjavljuje da je knjigu poklonio (on ili supruga) Narodnoj biblioteci Srbije".Kada budem naleteo, postaviću neki od primera.
То је информација која потиче од твог "другара" слично ономе "Ја сам питао Курту"U biblioteci Narodnog muzeja u Beogradu ne postoje nikakvi podaci o tome da neko izdanje Nemačke akademije nauka poklonio, bilo Srboljub Živanović, bilo Sofija Davidović-Živanović.
То је информација која потиче од твог "другара" слично ономе "Ја сам питао Курту"
[..]
То није ништа релевантно, то су твоје приче, немају
никакву доказну тежину.
"Знаш шта је Тибор Живковић рекао за ВАС"
никакву доказну тежину.
5 пута сам ти одговорио ево шести тврдио си да Курта тврди да је словенски језик млад и да је настао тек 600. године.Ja sam već kazao da ne znam o čemu ovde govoriš, nikada nisi obrazložio šta je tvoj problem tu sa „pitanjima Kurte“.
Možeš još 50 puta ponavljati istu stvar, ali nikada neće biti ništa smislenije, koliko god puta ti to ponovio.
Ne postoji nikakva zabrana komunikacije sa prof. Florinom Kurtom. Niko je nikada i nigde nije uveo. Nema je u Pravilniku,...nigde. Ne postoji nikakva praksa da se ne smeju postavljati pitanja. To su i drugi forumaši radili, uključujući i tebe, tako da bi bilo sa tvoje strane i prilično licemerno ako bi pokušao da mi zameriš nešto. Nisu to nikakve „moje priče“ (ja sam Kurtine odgovore i kačio ovde, na forum).
Besomučnim ponavljanjem „pitanje Kurte“ deluje kao da ti možda, na nešto, ipak i misliš, ali nikada nisi odgovorio o čemu se radi. Je li to hoćeš njegov kontakt, pa da se ti sa njim malo čuješ? Je li to poenta?
То те уопште нисам питао, нарочито да исцрпно цитираш нешто што би желео људима да набијеш на нос.Ovo isto pominješ, iznova i iznova, iz potpuno nejasnih razloga, iako smo ovde bezbroj puta do sada citirali Tiborov intervju za Novu srpsku političku misao.
Evo ga opet ovde, možda sad već i 10. put tebi citiran:
Pogledajte prilog 1781118
Историјска наука је, о овим егзотичним ауторима и делима, одавно рекла шта је имала. Милојевић је био, у најмању руку и најблаже речено, непоправљиви романтичар, док је Велесова књига 19-вековна творевина. Њихова вредност је, по прилици, тачно онаква каква је и Хитлерових дневника штампаних у Шпиглу.
[..]
Сами сте рекли да је рани средњи век предмет полемика у одређеним круговима, пре свега међу лаицима. Све сте овим казали. Наука се пише у тишини радне собе, нешто ређе библиотеке, док лаици то чине, онако, како би се науком у кафани бавили. Да будем прецизан до краја, наука пре свега подразумева метод, па тако и историографија, а то се учи током основних, а потом и постдипломских студија, али историје, не машинства или медицине. Без методологије, нема науке. Псеудоисторичарима мањка тај важан сегмент, који би њиховим тумачењима додао на тежини. Нешто друго је по среди када су у питању новоромантичари – новац. Пласирање незнања, упакованог у бајке о небеском народу, најстаријем народу, пранароду, даје јако добру финансијску жетву. Народу, који једва да има неколико процената факултетски образованих људи, лако је подметати и њиме манипулисати. Али, то је шири феномен којег су новоромантичари само део. Када већ помињете то весело друштво, сећам се да је негде 1994. године, на телевизији Палма или тако некако, редовно емитован позив донаторима који би помогли издавање српских извора. Паметном доста. Професионални историчари углавном стоички игноришу новоромантичаре, уз изузетак проф. Радивоја Радића, и понекад, далеко ређе, моје маленкости. Мислим да их не треба игнорисати. Овај народ мора, дословце, да се бори за сваког човека, за што више образованих, како би се, надајмо се, некако кренуло у мало лепшу будућност. А борба са произвођачима лажи и опсена најбоље ће се водити уз одређену законску регулативу усмерену према џеповима оних који ту маглу продају.
http://www.nspm.rs/kulturna-politika/sami-smo-odsekli-deo-nase-istorije.html
Ne znam koliko ovo puta još treba ponoviti da bi bilo jasnije i da bi prestao da ponavljaš iz nejasnih razloga Tibora.
Tibor je smatrao da protiv ljudi kao što je bio Srboljub Živanović (govorimo, naravno, o ovom kasnom Živanoviću, koji je odjednom od kasnih 1980-ih počeo iz još uvek nerasvetljenih razloga da radi to što je radio) treba istupati tako što se oni zakonski sankcionišu, tako što im se udari po džepu tako da izgube svoj (po njegovom mišljenju) osnovni motiv zbog kojeg rade to što rade, plasirajući to neznanje upakovano u bajke.
То те уопште нисам питао, нарочито да исцрпно цитираш нешто што би желео људима да набијеш на нос.
Тибор Живковић ипак издваја Милоша С Милојевића и не пише о њему на начин на којим пише о осталим псеудоисторичарима.
Ти то тад ниси знао па си почео пљувачину по Милошу С Милојевићу или ниси уопште знао ко је он па си мислио да је само историчар из Маринкове овај Црне Баре?
Ово је поента разговараш о Србољубу Живановићу као са пиљарина са пијаце!То је информација која потиче од твог "другара" слично ономе "Ја сам питао Курту"
"Знаш шта је Тибор Живковић рекао за ВАС"
никакву доказну тежину.