Preminuo gradonačelnik Beograda

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
DellBoy-011:
"Gradonačelnik je od "Stankoma" kupio stan u izgradnji, u zgradi na uglu Dositejeve i Gospodar Jovanove, površine 82 kvadrata, još pre pet godina"

Gde je još 518 kvadrata, oooooo sveznajuća?
Ili to zna Jarry, taj zna sve o beogradu

ja sam uzeo streline informacije zdravo za gotovo bez da proveravam. posto si rekao 82 kvadrata malo sam pretrazio i nasao ovaj clanak u novostima. esad ti meni objasni odakle njemu 150.000e u kesu za gajbu od 82 kvadrata , i kako to da je navodno prodao stari stan u prohorskoj a novi vlasnik mu ga ostavio da zivi u njemu jos 5 godina? :D

ciste malverzacije

-----------

ZGRADA u Dositejevoj broj 22 nova je adresa gradonačelnika Nenada Bogdanovića. On, međutim, i dalje živi u starom stanu u Pohorskoj ulici kao - podstanar. Kiriju ne plaća novom vlasniku, već samo izmiruje račune.
Ugovor o prodaji stana potpisao je još 2001. godine, ali je tek od decembra 2004. godine, kada je završena gradnja nove zgrade u centru grada, Bogdanović kako kaže, pravno postao - vlasnik stana u Dositejevoj i podstanar u Pohorskoj.
Gradonačelnik je od "Stankoma" kupio stan u izgradnji, u zgradi na uglu Dositejeve i Gospodar Jovanove, površine 82 kvadrata, još pre pet godina. Tada je dao i najveći deo novca.
U vreme predizborne kampanje, septembra 2004. godine, pričao je drugačije. U intervjuu našim novinama Nenad Bogdanović je prećutao novo stameno rešenje. Rekao je da ima stan u Pohorskoj ulici od 73 kvadrata i da ga je pre osam godina kupio na kredit. Dodao je da je to uradio posle razvoda sa prvom suprugom.
Ako je sudeći po izjavama prvog čoveka Beograda, priča danas izgleda ovako. Kredit za stan u Pohorskoj vraćen je posle samo pet godina, gradonačelnik je kupio novi stan u Dositejevoj, zahvaljujući ušteđevini, a novi vlasnici stana u Novom Beogradu nisu se bunili što Bogdanović pet godina stanuje pod njihovim krovom, a ne plaća kiriju.
- Moji advokati su napravili takav ugovor o prodaji stana u Pohorskoj i potpuno me zaštitili, da ne bih ostao na ulici dok mi se ne izgradi drugi stan - objašnjava Bogdanović. - Ne znam koliko me je tačno koštao, to je bilo pre pet godina. Doplatio sam oko 30 hiljada evra.
Na pitanje da li je kvadrate u Pohorskoj prodao nekom bliskom, jer je teško zamisliti da se novom vlasniku ne žuri u svoj posed, a još ne ubira ni zakupninu, gradonačelnik je bio kratak.
- Kao što rekoh, moji advokati su napravili takav aranžman da me maksimalno zaštite. To je dovoljno o tome i ne bi trebalo da interesuje druge - kaže Bogdanović. - Nepristojno je sve to pitati. Moj je problem gde ću i kako da ulažem novac.
Bogdanović je izbegao da odgovori da li možda ima još neki stan ili nekretninu. Kaže, da je imovinsku kartu podneo Odboru za imovinu i da nadležni mogu da provere šta poseduje i da li postoji sukob interesa. Kartu ne želi da obelodani javnosti, jer tvrdi, pokušava da živi normalno.

RAČUNICA
U agencijama za nekretnine kažu da se kvadrat u Pohorskoj ulici može prodati od 1.050 do najviše 1.200 evra, ako je stan u odličnom stanju. S druge strane, ista površina na uglu Dositejeve i Gospodar Jovanove košta oko 1.800 evra. Ako je gradonačelnik stan kupio u izgradnji mogao je da prođe sa 1.500 evra po kvadratu. Doduše, ako je celu sumu odmah platio. Agenti tvrde da čim se plaća u ratama, investitor traži punu cenu. U tom slučaju gradonačelnikov stan košta oko 150.000 evra.

Jerry Ropero:
ja sam uzeo streline informacije zdravo za gotovo bez da proveravam. posto si rekao 82 kvadrata malo sam pretrazio i nasao ovaj clanak u novostima. esad ti meni objasni odakle njemu 150.000e u kesu za gajbu od 82 kvadrata , i kako to da je navodno prodao stari stan u prohorskoj a novi vlasnik mu ga ostavio da zivi u njemu jos 5 godina? :D

ciste malverzacije

-----------

ZGRADA u Dositejevoj broj 22 nova je adresa gradonačelnika Nenada Bogdanovića. On, međutim, i dalje živi u starom stanu u Pohorskoj ulici kao - podstanar. Kiriju ne plaća novom vlasniku, već samo izmiruje račune.
Ugovor o prodaji stana potpisao je još 2001. godine, ali je tek od decembra 2004. godine, kada je završena gradnja nove zgrade u centru grada, Bogdanović kako kaže, pravno postao - vlasnik stana u Dositejevoj i podstanar u Pohorskoj.
Gradonačelnik je od "Stankoma" kupio stan u izgradnji, u zgradi na uglu Dositejeve i Gospodar Jovanove, površine 82 kvadrata, još pre pet godina. Tada je dao i najveći deo novca.
U vreme predizborne kampanje, septembra 2004. godine, pričao je drugačije. U intervjuu našim novinama Nenad Bogdanović je prećutao novo stameno rešenje. Rekao je da ima stan u Pohorskoj ulici od 73 kvadrata i da ga je pre osam godina kupio na kredit. Dodao je da je to uradio posle razvoda sa prvom suprugom.
Ako je sudeći po izjavama prvog čoveka Beograda, priča danas izgleda ovako. Kredit za stan u Pohorskoj vraćen je posle samo pet godina, gradonačelnik je kupio novi stan u Dositejevoj, zahvaljujući ušteđevini, a novi vlasnici stana u Novom Beogradu nisu se bunili što Bogdanović pet godina stanuje pod njihovim krovom, a ne plaća kiriju.
- Moji advokati su napravili takav ugovor o prodaji stana u Pohorskoj i potpuno me zaštitili, da ne bih ostao na ulici dok mi se ne izgradi drugi stan - objašnjava Bogdanović. - Ne znam koliko me je tačno koštao, to je bilo pre pet godina. Doplatio sam oko 30 hiljada evra.
Na pitanje da li je kvadrate u Pohorskoj prodao nekom bliskom, jer je teško zamisliti da se novom vlasniku ne žuri u svoj posed, a još ne ubira ni zakupninu, gradonačelnik je bio kratak.
- Kao što rekoh, moji advokati su napravili takav aranžman da me maksimalno zaštite. To je dovoljno o tome i ne bi trebalo da interesuje druge - kaže Bogdanović. - Nepristojno je sve to pitati. Moj je problem gde ću i kako da ulažem novac.
Bogdanović je izbegao da odgovori da li možda ima još neki stan ili nekretninu. Kaže, da je imovinsku kartu podneo Odboru za imovinu i da nadležni mogu da provere šta poseduje i da li postoji sukob interesa. Kartu ne želi da obelodani javnosti, jer tvrdi, pokušava da živi normalno.

RAČUNICA
U agencijama za nekretnine kažu da se kvadrat u Pohorskoj ulici može prodati od 1.050 do najviše 1.200 evra, ako je stan u odličnom stanju. S druge strane, ista površina na uglu Dositejeve i Gospodar Jovanove košta oko 1.800 evra. Ako je gradonačelnik stan kupio u izgradnji mogao je da prođe sa 1.500 evra po kvadratu. Doduše, ako je celu sumu odmah platio. Agenti tvrde da čim se plaća u ratama, investitor traži punu cenu. U tom slučaju gradonačelnikov stan košta oko 150.000 evra.

Ово нема везе с памећу. Свако ко се бави некретнинама у Београду јако добро зна

да је квадрат у овом делу града (Јованова, Јевремова, Стахињића Бана, Доситејева,

Добрачина,Риге од Фере,...) минимум 2.000 евра у некој старој згради, а у новим,

(у овом делу града се граде искључиво луксузне зграде), цене иду и до 4.000 евра,

тако да прича о 1.800 евра за квадрат је најобичнија лаж!!! А та зграда на углу

Јованове и Доситејеве, узгред, свако може да оде и да је фотографише, је изузетно

луксузна, значи ту је квадрат - 4.000 евра!!! А ако тако масно лажу за цене метра

квадратног, лажу и за квадрате!!!

I ja mislim da ovo nije trenutak za neka politička prepucavanja, iznošenja malverzacija, akcija, transakcija pokojnika... Mislim, treba proceniti situaciju, pa onda i reagovati...

Ja mogu samo da izrazim žaljenje što je čovek tako izgubio život... na taj način i još uvek mlad... 53 godine... Šta je to... Koliko mi zapravo imamo od života... Koliko truda, borbe, uspinjanja, sekiranja, uživanja, mučenja,... a sve se to onda sruši za tako kratko vreme... i nema te...

Nisam bila njegov simpatizer, ali me je iskreno pogodilo kad sam čula vest.
Ipak je on pre svega čovek, pa tek onda političar i sve što uz to sleduje...
Ili sam ja samo previše empatična osoba. :(

Strela:
Ово нема везе с памећу. Свако ко се бави некретнинама у Београду јако добро зна

да је квадрат у овом делу града (Јованова, Јевремова, Стахињића Бана, Доситејева,

Добрачина,Риге од Фере,...) минимум 2.000 евра у некој старој згради, а у новим,

(у овом делу града се граде искључиво луксузне зграде), цене иду и до 4.000 евра,

тако да прича о 1.800 евра за квадрат је најобичнија лаж!!! А та зграда на углу

Јованове и Доситејеве, узгред, свако може да оде и да је фотографише, је изузетно

луксузна, значи ту је квадрат - 4.000 евра!!! А ако тако масно лажу за цене метра

квадратног, лажу и за квадрате!!!
Evo ti sedmosoban 206m2 de lux stan u Birčaninovoj
http://www.cvetkovicroskov.com/details.aspx?br_pon=6152
pa sračunaj - da zaokružimo na 1500E/m2

Inače, kvadrat u najluksuznijim zgradama u okolini Arene, gde su najskuplji stanovi u BG-u ne ide preko 2500 E. Baš ću morati da vidim kakva je to zgrada od 4000E kad budem bila u komšiluku.

I ima li neko predstavu koliko je 600 m2 stambenog prostora? 15 soba? Strela, odvadi malo.

30.08.2007., 23:36
SargeBG
Registrovan korisnik

Učlanjen: 30.06.2007.

--------------------------------------------------------------------------------

Citat:
Original postavio Strela
Citat:
Original postavio SargeBG
na temi albanske snajke jedan crnogorski ustasa me vredja,ajde napisi skotu netsto da mi drzis ledja,prijavio sam ga ao no sta smo se ja i ti svadjali ne secam se vise stvarno,nije bitno...?

Па знаш шта, нисмо се ја и ти свађали, већ си ми ти упутио најозбиљнију претњу од кад сам на форуму.
Ако желиш неку сарадњу, мислим да би основни ред био да се извинеш, што се мене тиче, сарадња је могућа...

ne secam se sta sam ti napisao,ako mozes nadji,izvini ali ja sam posle trajno banovan a ne vrdjam ono djubre i prijavio sam ga,nista nema ban-a od strane administratora,ovaj jomini kao moderator izgleda hoce da sroza ovaj forum do dna,pogledaj ovo sa temom otkacena slavonka oprostaj od politike,kao da su svi pijani,drogirani,besmislena tema i ne zna da je zatvori,odnosno nece,sta ti mislis?

http://forum.krstarica.com/private.php?do=showpm&pmid=1207462

kakav falsifikat,ko zna ko joj je pisao....misli da me isprovocira sa ovakvim prizemnim,izmisljenim privatnim porukama,ne kazem da ne postoji ta poruka,niti me interesuje ali sargebg je dopisano...
30.8-poruka 450 a sada je 28.9-451 poruka,koliko samo njih sinoc,ajde smisli nesto pametnije da me posvadjas sa jominijem :D
ja ne koristim izraze crnogorski ustasa,bas me briga ko sta hoce da bude u cg,jedino sam u sali onog grofa potkacio juce..... :D

medved_bg:
uzmi u obzir da je ovo stan iz 1937 godine...ima sve to svoje...

medved_bg:
Inače, kvadrat u najluksuznijim zgradama u okolini Arene, gde su najskuplji stanovi u BG-u ne ide preko 2500 E. Baš ću morati da vidim kakva je to zgrada od 4000E kad budem bila u komšiluku.
Postoje i zgrade ciji stanovi nikada ne dospeju na sajt posrednika, u oglase i sl. tako da je bas iluzorno govoriti o vrednostima pojedinih "lokacija" . Recimo...stan u Takovskoj, poslednji sprat, sa bazenom, djakuzijem na terasi itd je prodat za 1.500.000 E...ne znam kvadraturu ali sigurno nije dobio 500m2...[/QUOTE]
medved_bg:
I ima li neko predstavu koliko je 600 m2 stambenog prostora? 15 soba? Strela, odvadi malo.
E, ovde se slazemo, bas 600m2 je lepo poljance za mali fudbal:)

btw, ona informacija o kolilcini stanova kojih je kljuceve "cuvao" gradonacelnik ne treba da vas cudi...svojevremeno je moj direktor imao u fioci svoga stola kljuceve od nekih skoro 300 stanova u Beogradu...neki zaposleni su kada treba da okrece stan, odlazili u drugi, bilo im lakse...

medved_bg:

Арена је најскупљи део НБ, а најскупљи део Београда, што се тиче станова

(изузимајући виле, где наравно Дедиње и Сењак имају примат), је управо овај део

испод Студентског Трга, не би се забадава ту сви важни људи сјатили у задњих

неколико година, изузимајући Коштуницу који је ту одавно... И не продаје се квадрат

само у тој једној згради по тој цени, има их барем 20-30...

dmauka:
uzmi u obzir da je ovo stan iz 1937 godine...ima sve to svoje...

U pravu si, nisam videla.
Evo 2007 na Vračaru
http://www.cvetkovicroskov.com/details.aspx?br_pon=5868
2300E/m2

Pritom ovo su trenutne cene nekretnina, koje su samo u poslednjih 6 meseci uvećane za 10%, dakle samo orjentir.
Postoje i zgrade ciji stanovi nikada ne dospeju na sajt posrednika, u oglase i sl. tako da je bas iluzorno govoriti o vrednostima pojedinih "lokacija" . Recimo...stan u Takovskoj, poslednji sprat, sa bazenom, djakuzijem na terasi itd je prodat za 1.500.000 E...ne znam kvadraturu ali sigurno nije dobio 500m2...
I ovo je tačno, ima perverzija koje ne izlaze u javnu prodaju, gde ne znamo ni cene, ni kvadraturu, ni opremljenost. Zgrade kod Arene koje sam pomenula su ono najluksuznije u BG što je u prodaji - ovu cenu sam dobila direktno u Napredu, ni to nije išlo na oglašavanje. To su one zgrade sa portirima, mermernim kupatilima, đakuzi se podrazumeva...

btw, ona informacija o kolilcini stanova kojih je kljuceve "cuvao" gradonacelnik ne treba da vas cudi...svojevremeno je moj direktor imao u fioci svoga stola kljuceve od nekih skoro 300 stanova u Beogradu...neki zaposleni su kada treba da okrece stan, odlazili u drugi, bilo im lakse...
Znam i ja za par takvih slučajeva, o tome može da se priča ako imamo dovoljno pouzdanih informacija, ali ovo ovde je prosto rečeno šamaranje i po ciframa i po pojmovima.

Jerry Ropero [B:
ZGRADA u Dositejevoj broj 22 nova je adresa gradonačelnika Nenada Bogdanovića. On, međutim, i dalje živi u starom stanu u Pohorskoj ulici kao - podstanar. Kiriju ne plaća novom vlasniku, već samo izmiruje račune[/B].

RAČUNICA

Ovaj članak iz Večernjih Novosti ima još jedan pasus, koji se Jerry-ju nije preterano svideo. Ne znam zašto, svi znamo da novine lažu.
SKROMNO
STANARI zgrade u Dositejevoj 22 još nisu sretali novog komšiju. Iako u centru grada, višespratnica ne deluje luksuzno, a gradonačelnik izgleda nije imao posebnih zahteva po pitanju uređenja enterijera.
- Radim u firmi koja sređuju enterijer porodici koja živi u ovoj zgradi - sreli smo arhitektu na ulazu. - Svraćao sam u gradonačelnikov stan. Verujte, nije ništa posebno. Vrata su jeftina, a i parket nije naročit. Sasvim običan stan.
http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=14&status=jedna&vest=84913&datum=2007-09-26

dmauka:
Smatraj se pozvatim :)

OK, odo da skupljam dokaze, evo nesto za pocetak:

Vreme je da Maji vidimo leđa

Novinar: J. Paklar, Fotoreporter:

Maja Gojković je birana za gradonačelnika da rešava probleme građana, a ne da ih stvara. Ako ne zna da reši ono što je zakuvala, vreme je da ode s funkcije jer građani zaslužuju odgovorne ljude da brinu o ovom gradu, poručio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare potpredsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (GO DS) Aleksandar Grmuša u osvrtu na radikalizaciju protesta radnika ATP "Vojvodina". Takođe, demokrate su uputile i zahtev Gojkovićevoj da odmah smeni gradskog menadžera Dragana Dunčića, a da na prvoj skupštinskoj sednici inicira smenu direktora "Poslovnog prostora" Zorana Đakovića, tvrdeći da su ova dva funkcionera u sukobu interesa.

Grmuša je naveo kako je vlasnik ATP "Vojvodina" Ilija Dević ugovorom koji je sklopio s gradonačelnicom doveden u zabludu da će biti monopolista na tržištu i naveo da se to vidi iz niza dokumenata. Najpre je pomenuo pismo o namerama koje je Gojkovićeva 20. jula 2005. godine potpisala s Devićem, rekavši da je tada povodom prihvatanja pisma o namerama ATP "Vojvodina" s idejnim projektom radi izgradnje autobuske stanice za međumesni i međunarodni saobraćaj zaključeno da izmeštanje terminala međumesne autobuske stanice (MAS) predstavlja dugoročnu orijentaciju, da je trajnog karaktera, da će se preseljenje međugradske autobuske stanice sprovesti nakon izgradnje autobaze i autostanice, te da je to odluka dugoročnog karaktera.

– Kasnije je potpisan i ugovor, koji u jednoj od svojih tačaka kaže da će se obezbeđenjem novog MAS-a, u skladu sa stavom 1, stvoriti uslovi za izmeštanje prigradskog terminala s Riblje pijace na lokaciju sadašnjeg MAS-a, kao i uslovi za izmeštanje sadašnjeg MAS-a na novu lokaciju u skladu s generalnim planom. Ovi ugovori naveli su Devića da investira ogroman novac u novi MAS, a ove ugovore je potpisala Gojkovićeva – rekao je Grmuša, koji je javno pitao gradonačelnicu i kada je govorila istinu o izmeštanju MAS-a i upozorio na to da ovako grad može zapasti u velike finansijske teškoće.

Šef pravnog tima GO DS Momčilo Mitreski istakao je da postoje "nepobitni dokazi da su dva funkcionera Srpske radikalne stranke u najgrubljem sukobu interesa" i naveo da je dan pre stupanja na dužnost 1. februara 2006. godine gradski menadžer Dunčić, koji je do tada bio pomoćnik direktora Zavoda za izgradnju grada (ZIG), preneo vlasništvo nad firmom "Bulevar invest" na advokata Olivera Zeveđija.

– I to bez naknade, iako upisan kapital iznosi preko 100.000 evra. U "Bulevar investu" Dunčić je bio suvlasnik 96 odsto s direktorom javnog preduzeća "Poslovni prostor" Đakovićem, koji je vlasnik dva procenta. Nekoliko dana pre toga zaključuje ugovor o suinvestiranju na parceli u ulici Laze Kostića 13, a po tom ugovoru sam sebe ovlašćuje da kao investitor izgradnje nove zgrade, a povodom njene izgradnje, s javnim preduzećima i ZIG-om zaključi ugovor o komunalnom opremanju. Dakle, zaključuje ugovor sam sa sobom. To je nepojmljivo – rekao je Mitreski.

On je javno pitao Gojkovićevu "zašto dozvoljava da privatne firme gradskih funkcionera posluju s javnim preduzećima kojim upravljaju", i naveo da će demokrate, ukoliko gradonačelnica u naredna tri dana ne bude reagovala, pokrenuti postupak pred nadležnim organom.

Maja pravi ceh, građani će platiti!

Gojkovićeva pravi probleme građanima jer svakog jutra trpe torturu i ne mogu da dođu u školu, bolnicu, na posao, te građani na kraju rešavaju probleme koji nastaju na ulicama grada kada se susretnu s nezadovoljnim radnicima ATP "Vojvodina" i GSP-a. Građani će na kraju i platiti jer ih je Gojkovićeva ovakvim ugovorom i odnosom prema gradskoj imovini dovela u poziciju da na kraju moraju da snose njene troškove i račune – rekao je Grmuša.

Maja kô zalivena, Deviću se smeše milioni evra

Novinar: N. Radivojević, Fotoreporter:

Gradske vlasti još uvek se zvanično ne izjašnjavaju o tužbi koju je vlasnik ATP "Vojvodina" Ilija Dević podneo protiv grada, republike i JGSP "Novi Sad" zbog, kako je naveo, neispunjavanja obaveza iz ugovora koji je ovo preduzeće potpisalo s gradonačelnicom Majom Gojković o izgradnji nove autobuske stanice. U Službi za informisanje Gradske kuće nije bilo moguće dobiti odgovor na to kako će grad reagovati na tužbu koju je Dević podneo 6. jula pred Trgovinskim sudom u Beogradu, a bez odgovora smo ostali i u Gradskom javnom pravobranilaštvu, gde nam je rečeno da se za zvanične informacije obratimo Službi za informisanje. I dok gradske institucije uporno ćute, pravnici upozoravaju na to da zakonski rok za odgovor grada na tužbu polako ističe (ako već i nije), što može prouzrokovati nesagledive štetne posledice po grad.

– Ukoliko grad ne dostavi sudu odgovor u roku od 30 dana od dana prijema tužbe, presuda može postati pravosnažna jer se smatra da se grad ne protivi tužbi – kaže za GL advokat Momčilo Mitreski. U tužbenom zahtevu vlasnik ATP-a traži da se tom preduzeću na ime naknade štete zaključno s danom podnošenja tužbe isplati 320.000.000 dinara s pripadajućim kamatama, to jest četiri miliona evra, a za svaki mesec do ispunjenja ugovora po milion evra mesečno, odnosno 80.000.000 miliona dinara, što predstavlja buduću izgubljenu dobit sve do dana kada grad ne ukine staru stanicu i međunarodni i međumesni saobraćaj ne preusmeri na stanicu "Vojvodine". Mitreski, takođe navodi da je gradski javni pravobranilac trebalo da reaguje i pokrene postupak za poništaj spornog ugovora. Za razliku od grada, trećeoptuženi u Devićevoj tužbi – JGSP "Novi Sad" odgovorio je na tužbu u kojoj je sugerisao sudu da odbaci tužbu protiv njihovog preduzeća jer, kako ističu, ne postoji pravni osnov za to. U pravnoj službi tog preduzeća navode da GSP nije u pravnom odnosu s tužiocem, ATP "Vojvodinom" i da samim tim ne mogu biti ni tužena strana u ovom sporu. Druga teza koju zastupa GSP, a koju iznose u svom odgovoru jeste da "niko, pa ni Dević ne može raspolagati delatnošću GSP-a u oblasti pružanja staničnih usluga u međumesnom autobuskom saobraćaju, jer to može samo Skupština grada na osnovu prethodne odluke Upravnog odbora preduzeća". Iz Pravne službe novosadskog gradskog prevoznika ističu i da se pred Komisijom za zaštitu konkurencije Republike Srbije vodi postupak po zahtevu udruženja vojvođanskih autobuskih prevoznika "Pantrans" da se poništi ugovor novosadske gradonačelnice i vlasnika ATP "Vojvodina", jer su, kako tvrde, prilikom njegovog sačinjavanja prekršene odredbe Zakona o zaštiti konkurencije. U GSP-u će tražiti da se postupak pred sudom prekine do okončanja postupka pred republičkom Komisijom za zaštitu konkurencije jer se upravo u tom postupku osporava ugovor na koji se vlasnik ATP-a poziva u tužbi.

Licemerje gradonačelnice

Novinar: D. Ig., Fotoreporter:

Otvaranje "Merkatora" predstavlja samo još jedan primer licemerja i neprincipijelnosti gradonačelnice Maje Gojković i Srpske radikalne stranke, kao i dokaz da na svoje stavove i ubeđenja zaborave čim dođu na vlast, kaže se u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke. Demokrate u saopštenju podsećaju da su stavovi radikalskih čelnika prema stranim investicijama, a pogotovo slovenačkim i hrvatskim, dobro poznati javnosti i kao primer navode izjavu predsednika IO SRS-a Dragana Todorovića: "Već godinama pre kupovine gledam poreklo robe jer proizvode iz Hrvatske i Slovenije ne kupujem ni ja niti iko u mojoj porodici. Svesni smo da su nam naneli veliko zlo i zato im se bar na ovakav način treba revanširati. Nisam bio u Hrvatskoj od 1990. godine i ne mislim ni da idem. Ali, prvi put kada Republika Srpska Krajina bude ponovo uspostavljena, sa zadovoljstvom ću otići u Knin", izjavio je Todorović u februaru.

"Stvaranje imidža estradne ličnosti je jedina stvar na kojoj gradonačelnica ozbiljno radi, pa nas ovaj postupak uopšte ne iznenađuje. Smatramo da je krajnje vreme da gradonačelnica prestane da komunicira s građanima isključivo preko TV spotova, bilborda, otvaranjem brojnih manifestacija i gostovanjima u emisijama zabavnog karaktera i objasni javnosti brojne afere čije su posledice po grad katastrofalne. Uništavanje imovine grada, enormno bogaćenje i sukob interesa gradskih čelnika, višemilionski gubici javnih preduzeća, uništavanje najstarijih kulturnih institucija, prava su slika rada ove gradske vlasti, za koju će gradonačelnica kad-tad morati da snosi odgovornost i položi račune građanima, jer su upravo građani ti koji plaćaju cenu njihove neodgovornosti i bahatosti", navodi se na kraju saopštenja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back