Preminuo general Nebojša Pavković

Hvala Bogu, Čačak ipak nije turcizam, od većih mesta turcizmi su samo Yeni Bazaar, Ćuprija i sve Palanke. To će morati da sačeka neku vlast koja će doneti odluku o opštem ukidanju turcizama i svega što je turski okupator ostavio za sobom.

The origin of the name is obscured today. However, several dictionaries from the 19th and even from the 20th century, including works of major linguists Vuk Stefanović Karadžić and Đuro Daničić, mention words čačak and the corresponding adjective čačkovit, meaning (lumps of) frozen or dried mud, or lumps of stone protruding from the ground. The widening along the West Morava where Čačak is located, was indeed regularly flooded until the 20th century. Daničić suggested that the origin of the word is the root skak (skakati means jumping in Serbian). The word and its variants completely disappeared from Serbian language today, but some other toponymy of the same origin were preserved, like in the name of the Čakor [sr] mountain.[8]
Чачак на турском значи суво блато. Çaçak

Име које је носио пре Турака је Градац.

Ћуприја се звала Равно.

za hrvatsku me kolega boli isto ono sto me boli za bosnu.
Највећа занимљивост овог форума је залагање за титоистичку визију суженог српства свих антикомуниста на форуму.
Чак шта више, ваша подршка његовом АВНОЈ-у ставља вас у сам врх љубитеља лика и дела 'највећег сина народа и народности'.
Веома слично његовој мимикрији југословенства док утерује србима аустроугарску верзију српства.

Брате мили потроши енергију на тролчине које треба оставити да се сами овде дописују.
Ја свратих да видим шта има ново, кад оно међутим.
Поздрав брате, олади, не вреди, препусти их тој карми на коју се позивају из дубине свога хришћанскога бића.
Нисам свраћао овде поодавно и не могу ти дочарати колико се боље осећам.
Нема стајања сада.

Чекам да видим када ће Парага у затвор и да ли ће Ђинђић за Босански Шамац.

Највећа занимљивост овог форума је залагање за титоистичку визију суженог српства свих антикомуниста на форуму.
Чак шта више, ваша подршка његовом АВНОЈ-у ставља вас у сам врх љубитеља лика и дела 'највећег сина народа и народности'.
Веома слично његовој мимикрији југословенства док утерује србима аустроугарску верзију српства.
To je upravo ono o čemu je još 2012. pisao Profesor Milo Lompar, ovde se vidi i ono čuveno Tadićevo (tada je još bio predsednik) poricanje rođenog oca (da ne kažem neku težu reč) u vezi nekakvog “bosanstva” Srba iz RS…

72E551EC-425A-44AB-BF95-A748D1C4C149.png

Verujem da bi i vi kolege voleli da pročitate o ovome.
Po komentarima na ovom forumu tek vidimo kolko su komunisti poslije rata bili mlaki.
Значи нису Црногорци, Босанци, Ерцеговци, Косовари, Личани, Банијци, Кордунаши и др. извањци, него су Србијанци ти који су то радили?
Није никаква предрасуда да су Црногорци

To je upravo ono o čemu je još 2012. pisao Profesor Milo Lompar, ovde se vidi i ono čuveno Tadićevo (tada je još bio predsednik) poricanje rođenog oca (da ne kažem neku težu reč) u vezi nekakvog “bosanstva” Srba iz RS…

Pogledajte prilog 1803769

Verujem da bi i vi kolege voleli da pročitate o ovome.
Мене занима да ли ће Ђинђић пут Босне.

Нема одговора.

И анархисти са жељом да смакну и београдску буржоазију, будуће лиферанте што сипају песак у следовања српског војника.
U pitanju je onaj isti austro-jugoslovenski pogled na svet (ogoljeno na geopolitiku) koji si malopre pomenuo: praktično celokupna srpska levica je temeljno zaražena (i to onim Titovim) jugoslovenstvom.

Back