ja sam uzeo streline informacije zdravo za gotovo bez da proveravam. posto si rekao 82 kvadrata malo sam pretrazio i nasao ovaj clanak u novostima. esad ti meni objasni odakle njemu 150.000e u kesu za gajbu od 82 kvadrata , i kako to da je navodno prodao stari stan u prohorskoj a novi vlasnik mu ga ostavio da zivi u njemu jos 5 godina?
ciste malverzacije
-----------
ZGRADA u Dositejevoj broj 22 nova je adresa gradonačelnika Nenada Bogdanovića. On, međutim, i dalje živi u starom stanu u Pohorskoj ulici kao - podstanar. Kiriju ne plaća novom vlasniku, već samo izmiruje račune.
Ugovor o prodaji stana potpisao je još 2001. godine, ali je tek od decembra 2004. godine, kada je završena gradnja nove zgrade u centru grada, Bogdanović kako kaže, pravno postao - vlasnik stana u Dositejevoj i podstanar u Pohorskoj.
Gradonačelnik je od "Stankoma" kupio stan u izgradnji, u zgradi na uglu Dositejeve i Gospodar Jovanove, površine 82 kvadrata, još pre pet godina. Tada je dao i najveći deo novca.
U vreme predizborne kampanje, septembra 2004. godine, pričao je drugačije. U intervjuu našim novinama Nenad Bogdanović je prećutao novo stameno rešenje. Rekao je da ima stan u Pohorskoj ulici od 73 kvadrata i da ga je pre osam godina kupio na kredit. Dodao je da je to uradio posle razvoda sa prvom suprugom.
Ako je sudeći po izjavama prvog čoveka Beograda, priča danas izgleda ovako. Kredit za stan u Pohorskoj vraćen je posle samo pet godina, gradonačelnik je kupio novi stan u Dositejevoj, zahvaljujući ušteđevini, a novi vlasnici stana u Novom Beogradu nisu se bunili što Bogdanović pet godina stanuje pod njihovim krovom, a ne plaća kiriju.
- Moji advokati su napravili takav ugovor o prodaji stana u Pohorskoj i potpuno me zaštitili, da ne bih ostao na ulici dok mi se ne izgradi drugi stan - objašnjava Bogdanović. - Ne znam koliko me je tačno koštao, to je bilo pre pet godina. Doplatio sam oko 30 hiljada evra.
Na pitanje da li je kvadrate u Pohorskoj prodao nekom bliskom, jer je teško zamisliti da se novom vlasniku ne žuri u svoj posed, a još ne ubira ni zakupninu, gradonačelnik je bio kratak.
- Kao što rekoh, moji advokati su napravili takav aranžman da me maksimalno zaštite. To je dovoljno o tome i ne bi trebalo da interesuje druge - kaže Bogdanović. - Nepristojno je sve to pitati. Moj je problem gde ću i kako da ulažem novac.
Bogdanović je izbegao da odgovori da li možda ima još neki stan ili nekretninu. Kaže, da je imovinsku kartu podneo Odboru za imovinu i da nadležni mogu da provere šta poseduje i da li postoji sukob interesa. Kartu ne želi da obelodani javnosti, jer tvrdi, pokušava da živi normalno.
RAČUNICA
U agencijama za nekretnine kažu da se kvadrat u Pohorskoj ulici može prodati od 1.050 do najviše 1.200 evra, ako je stan u odličnom stanju. S druge strane,
ista površina na uglu Dositejeve i Gospodar Jovanove košta oko 1.800 evra. Ako je gradonačelnik stan kupio u izgradnji mogao je da prođe sa 1.500 evra po kvadratu. Doduše, ako je celu sumu odmah platio. Agenti tvrde da čim se plaća u ratama, investitor traži punu cenu.
U tom slučaju gradonačelnikov stan košta oko 150.000 evra.