Preljuba - religijski aspekt

Znamo da sve veće religije osuđuju preljubu kao nemoralan čin. Međutim, nerijetko se dešava da se dogodi velika ljubav sa osobom koja nam nije supružnik. Zašto je to tako? Jel nas to đavo iskušava? Otkud nečastivi tamo gdje je iskrena emocija?
Sa religioznog aspekta preljuba i sama pomisao je greh. Međutim, ranijih vremena su se ugovarali brakovi, tako da se dešavalo da se supružnici ne vole, a prinuđeni su na zajednički život.
Kada je čoveku društvo omogućilo da sam/a bira, opet imamo isti problem. Smatram da tom grehu teško ko može da se odupre ili u delu ili u mislima.

Znamo da sve veće religije osuđuju preljubu kao nemoralan čin. Međutim, nerijetko se dešava da se dogodi velika ljubav sa osobom koja nam nije supružnik. Zašto je to tako? Jel nas to đavo iskušava? Otkud nečastivi tamo gdje je iskrena emocija?
Prevara i Izdaja nisu isto.Prevariti mozes bilo koga pa i onog iz Kine a izdajes uvek onog najblizeg, voljenog.
Izdajnike ne voli niko,
uvek bilo i bice.
Tako da kad muz spava sa drugom ili zena sa drugim to je Izdaja.
Seks sa drugom osobom traje par minuta a Izdaja celi zivot.
I danas mnogi ljudi razmisljaju bedno.
Strasno je biti sam a nije toliko strasno biti izdajnik, ljudska olupina,jos se to pravda tipa sloboda neka, osobi treba malo oduska neke avanture itd.
Pa mogu na milion nacina naci odusak pa su bas izabrali Izdaju,kako bedne relativizacije i opravdanja,za nesto sto svi znaju da je Izdaja..

Prevara i Izdaja nisu isto.Prevariti mozes bilo koga pa i onog iz Kine a izdajes uvek onog najblizeg, voljenog.
Izdajnike ne voli niko,
uvek bilo i bice.
Tako da kad muz spava sa drugom ili zena sa drugim to je Izdaja.
Seks sa drugom osobom traje par minuta a Izdaja celi zivot.
I danas mnogi ljudi razmisljaju bedno.
Strasno je biti sam a nije toliko strasno biti izdajnik, ljudska olupina,jos se to pravda tipa sloboda neka, osobi treba malo oduska neke avanture itd.
Pa mogu na milion nacina naci odusak pa su bas izabrali Izdaju,kako bedne relativizacije i opravdanja,za nesto sto svi znaju da je Izdaja..
Ozlojeđen si zbog nečega/nekoga.

Back