Pregrevanje motora

Hm, mislim da malo pretjeruješ, mada bi joj i ja predložio da se riješi toga. Moj prijedlog je iz iste kuce, Citroen Saxo, redizajn oko 2000- e. Od motora bi preporučio benzina 1.1 i dizelaša 1.5, oba štedljiva i kvalitetna, cijena dijelova, smijurija. Samo pogledati karoseriju da nije propala.
najzadovoljniji sam bio sa Citroen AX dizelas. Vozio se ko covek po svetu par godina. Al bio mator 20 godina pa poceo truliti odole i nisam mogo produziti registraciju.

Ne znaš ti iskoristiti potencijal ni ovoga 1.4, sto će tebi 1.6? Vozit ćeš ga isto polako, a potrošnja će ti narasti.
A kako da ga vozim najbolje na tim duzim uzbrdicama kad dajem gas a on nece da se natera pa moram da ga prebacim u nizu i silim ga na preko 3000 obrtaja da bi isao ni brzo ni polako nego normalno? Moze li neki savet za sto bolje iskoriscavanje ovog 1.4 motora, benzin.
Na nizbrdicama i ravnom se vrlo dobro ponasa i brz je taman za nase puteve, ni ono da mozes da ga nagazis 120km i preko i rizikujes udes nego ono 80,90,100 sasvim lepo ide, odlicni su ti motori sto se motora tice. Elektronika je kod njih dosta slaba, i to me je*ava da oprostite.
Pogotovo onaj senzor za kolicinu benzina, to sara gore dole, poludi, ode gore brojka naglo pa se naglo i spusti i to me nervira bas. Taj senzor.
Ostalo sam sve zadovoljna, bas je pouzdan i ekonomican auto. Sto bi se reklo pravi za jednu zenu:D
Nisam ja uopste opcinjena da mora biti neko snazno i brzo auto, jer ovako i mene ogranicava da vozim normalno.
Zavrsava posao, bezbedno i sigurno.

Poslednja izmena:
A kako da ga vozim najbolje na tim duzim uzbrdicama kad dajem gas a on nece da se natera pa moram da ga prebacim u nizu i silim ga na preko 3000 obrtaja da bi isao ni brzo ni polako nego normalno? Moze li neki savet za sto bolje iskoriscavanje ovog 1.4 motora, benzin.
Na nizbrdicama i ravnom se vrlo dobro ponasa i brz je taman za nase puteve, ni ono da mozes da ga nagazis 120km i preko i rizikujes udes nego ono 80,90,100 sasvim lepo ide, odlicni su ti motori sto se motora tice. Elektronika je kod njih dosta slaba, i to me je*ava da oprostite.
Pogotovo onaj senzor za kolicinu benzina, to sara gore dole, poludi, ode gore brojka naglo pa se naglo i spusti i to me nervira bas. Taj senzor.
Ostalo sam sve zadovoljna, bas je pouzdan i ekonomican auto. Sto bi se reklo pravi za jednu zenu:D
Nisam ja uopste opcinjena da mora biti neko snazno i brzo auto, jer ovako i mene ogranicava da vozim normalno.
Najbolji savjet ti je voziti ispravan automobil. Kod mene taj 1.4 PSA pići uzbrdo 100 km/ h bez problema.

Као неко ко има искуства са слабим моторима, могу да кажем следеће:

Ухвати залет пред узбрдицом. Нпр. терај 100 км/ч и на успону вози 80 или 70 км/ч у четвртом степену преноса. Мислим да би тај 1.4 мотор могао то да извуче.

На дужим успонима мотор креће да се прегрева, ако је мала брзина и ако је термостат лош.

Back