Pregrevanje motora

Evo i sad predjoh nekih 50ak km i upali se lampica, izignorisah i nastavih jos 30km do odredista zaustavih se i radi ventilator koji se iskljucio posle nekih 10 min. Tecnost ok, malo se podigla ali tu je. Ne znam sta bi mogao biti izrok...
Da elektronika brljavi ne bi se palio ventilator...
Nabavi obd2 (5 evra) pa utakni poveži na telefon preko blututa pa pogledaj šta pokazuje komp od automobila.

Iščitava u stepen celzijusa.

Poslednja izmena:
Obicno kad se kupi polovan auto sve tecnosti treba prekontrolisati ili zameniti prema potrebi, posebno kocionu tecnost, antifriz ako je bas los i obavezno ocistiti sistem jer moze da ima taloga u hladnjaku ili u drugom delu koji sprecavaju cirkulisanje tecnosti...za automatike je obavezno da se ulje promeni, naravno i za manuelce takodje ...eto ja sam imao prilike da vozim bez ulja u menjacu jedan period, jer smatram da je normalno jelte da ima ulja u menjacu, ali svakakvi biseri poseduju kola danas...

Evo me ponovo. U putu mi se pojavila bila lapmica za pregrevanje motora, ja stanem 10 ak minuta, proverim tecnost onda dobra samo malo podignuta verovatno zbog toplote, nigde ne curi i ja nastavim put normalno sa izgasenom lampicom. U povratku mi se nije ponovilo.
Sta to moze biti, da li se tako ponekad desava da se motor pregrije iz nekog razloga pa se ta lampica pali ili moze biti da senzor na citroenu pobudali pa pokazuje pogresno?
Ako ti digne temperaturu motora, ukljuci grejanje na maksimum i brze ce spustiti.

Gubio je nekad pa je majstor to resio. Evo presla sam juce dva puta isu relaciju od po 80 km u oba pravca i ovaj put se nije palila lampica za pregrevanje. Dan je bio kisovit i jako hladan, dok je bio bas vreo dan kad mi se upalila lampa, dal to ima neke veze...

Vilo, ide li mak8nja dobro, tj prima li dobro gas? Da li pojačano dimi? Ponajviše bijeli dim, ko izmaglica nešto?
Nizbrdo fura bas brzo a uzbrdo nekad zna da ide teze (inace uzbrdo prirodno nema neku snagu al nekad osetim da mu je teze, jednom je bas "milio").
I primetila sam nekad prilikom preticanja kad spustam brzinu i jace nabijem gas oce kao malo da se osjeti miris neke paljevine (opet uzbrdo).

Nizbrdo fura bas brzo a uzbrdo nekad zna da ide teze (inace uzbrdo prirodno nema neku snagu al nekad osetim da mu je teze, jednom je bas "milio").
I primetila sam nekad prilikom preticanja kad spustam brzinu i jace nabijem gas oce kao malo da se osjeti miris neke paljevine (opet uzbrdo).
Miris paljevine..moze da bude lamela, izbegavaj tako da vozis uzbrdo, nego dozirano ne naglo gas.

Ako je auto milio sto kazes uzbrdo, moze da bude ako je pretovaren necim...mada ako nije sa nekim teretom to bas i nije dobro, ali da mili to mora da bude bas teret ono 250-300 kila i vise e sad moze da bude i klima ako je ukljucena pa gubi snagu uzbrdo....ja sam jednom imao problema sa prethodnim autom ali to je bilo ekstremno pretovareno.

Prisjeti se dobro šta je bilo taj jedan put kad je " baš milio"?.Koliko osoba u vozilu? Kolika uzbrdica? Da li si zaboravila prebaciti u nižu brzinu?

Back