Pregrevanje motora

Napr onaj dio od Budve do Brajica bas zna da se sto bi se reklo vuce, nekih 50 km na sat nece vise
Tako kad smo ja i neko drustvo isli u Crnu Goru, pre nekih 11-12 godina, zeznem se i ne zamenim lezaj na zadnjem tocku...culo se brujanje ....i neka uzbrdica ja ga nagazim oko 70 i krk zaustave me panduri a ogranicenje 40 bilo....tuc muc, rekao sam sta sam rekao i nisu me kaznili srecom.

Malo kubika malo konja i ja se penjem na čemerno trećom a ako sam natovaren onda drugom. Sve ima svoju cenu jbg.

Mogu i da ga nagarim ali nigde ne žurim. Kada imam 150 kila voća i stvari nas nekoliko penjem se ko oni šleperi 30 kmh otvorim prozor slušam ptičice :lol:

Tvoj auto je 150 kilograma tezi od moje 205 i to treba uzeti u obzir, slicni su motori ali ja na uzbdicama nisam primetio problem kod mene.
C3 je tu oko tone, to nije jako loši odnos snage i težine na 1.4 8v. Mada postoji mogućnost da je sve to njen subjektivni dojam? Tu je i pitanje plina, jeli plin u redu? Obavljen servis plina? Da li je tada vozila na benzin ili plin?

C3 je tu oko tone, to nije jako loši odnos snage i težine na 1.4 8v. Mada postoji mogućnost da je sve to njen subjektivni dojam? Tu je i pitanje plina, jeli plin u redu? Obavljen servis plina? Da li je tada vozila na benzin ili plin?
Nije ni sjajan odnos, zavisi i da li je rezervoar auta pun sto dodaje dodatnu tezinu, zavisi takodje da li je ostalo nesto i od plina u rezervoaru.

Obavljen servis plina a vise ne vozim na njemu samo na benzinu, nema plina u njemu vise. Mada sto kazes mozda je to moj subjektivni osjecaj...

Hm, mislim da malo pretjeruješ, mada bi joj i ja predložio da se riješi toga. Moj prijedlog je iz iste kuce, Citroen Saxo, redizajn oko 2000- e. Od motora bi preporučio benzina 1.1 i dizelaša 1.5, oba štedljiva i kvalitetna, cijena dijelova, smijurija. Samo pogledati karoseriju da nije propala.
De nadje 1.1 motor za uzbrdice i jos preporuka za 1.5 dci koji je tada imao problema sa diznama i pumpom Deplhi.

De nadje 1.1 motor za uzbrdice i jos preporuka za 1.5 dci koji je tada imao problema sa diznama i pumpom Deplhi.
Nikad čuo za probleme 1 5 d motora( nije dci). Ima mislim 54KS, nije složene konstrukcije jer nema turbinu I izravno ubrizgavanja goriva. Vrlo štedljiv, mada nije brzanac ali služi svrsi. Što se tiče 1.1 benzina u 106 i Saxu on uopće nije loš, već u 206 i C3 osjeti se nedostatak snage ali 106 i Saxo su lagani i ne treba im jaka konjica.

Nikad čuo za probleme 1 5 d motora( nije dci). Ima mislim 54KS, nije složene konstrukcije jer nema turbinu I izravno ubrizgavanja goriva. Vrlo štedljiv, mada nije brzanac ali služi svrsi. Što se tiče 1.1 benzina u 106 i Saxu on uopće nije loš, već u 206 i C3 osjeti se nedostatak snage ali 106 i Saxo su lagani i ne treba im jaka konjica.
Ti si napisao dci a to je moderniji turbo dizel sa common rail sistemom i ti motori odnosno ove komponente koje sam naveo itekako imaju problema i cena za odrzavanje ili zamenu uopste nije mala.Jeste taj Saxo lak i to poprilicno ali opet ga ja odeljem sa mojim 1.4 motorom, taj Saxo je laksi i od mog Pezoa.

Back