Predstavite kućnog ljubimca

Zeleo bih da predstavim jednog lepog papagaja i ako on nije vise kod mene ali on to stvarno zasluzuje,naime zbog njegovog nacina oglasavanja koje je bilo nemoguce morao sam da ga prodam,ali stvar je u tome sto kada sam ga kupovao bio sam prevaren bas za to koliko je glasan i koliko se dere a drao se 24/7, usput da nisam imao problema u zgradi sigurno bih ga zadrzao zauvek, jel je bio lud(pozitivno) i 1000% pitom, sta da kazem kad sam ga posele 3 meseca izvodio napolje, tj bolje reci da se nije skidao sa mog ramena pa gde sam isao ja tu je bio i on na mom ramenu,kad mu dune malo se izleti pa se vrati.
evo par slicica.

E da inace vrsta papagaja koju vidite je patagonac,a ime ovog lepog zvrka je Pablo.
Ovde na poslednjoj slici ga mozete videti kako slobodno stoji u prirodi,a to je bilo kad sam ga malo vodio u selo.
Nadam se da ce vam se svideti.

Bas je zanimljiv i mnogo lep papagaj. Meni su super te vrste koje ne moras stalno da drzis u kavezu, onda imam utisak da su ipak na neki nacin slobodne. Steta sto si moras da ga das, verujem da ti je tesko palo. A kakve je zvuke ispustao, jel to bas toliko jako i nepodnosljivo da se komsiluk bunio?

Ubijao je koli se drao,ima prodoran prolicno jak glas,i nije podnosio da bude u kavezu,tako da uvek kada je u kavezu urlice do maksimuma, ili kada ja odem a on ostane u kuci nastaje lom,ja sam njega mogao da cujem kad izadjem iz zgrade a on je u mojoj sobi na 2 spratu i na suprotnoj strani zgrade.Ali zato kada dodjem i pustim ga odma kod mene i nema mrdanja,isto je zanimljivo sto apsolutno ga niko nije zanimao osim mene,bas niko i da bio je nevidjeno ljubomoran,npr jednom sam sedeo sa devojcicom kuci i ona je krenula da me pomazi po ruci,on kako je to video odma' sa kaveza i pravo na njenu ruku da je ugrize,ma bio je luda ptica.Ali nikada nikog nije ugrizao punom snagom nego te samo malo jace ustine i da ti do znanja da se pomeris,i dok se nepomeris ruku ili sta vec on te sve vreme drzi kljunom,kad se pomeris on pusti i nastavlja svojim putem ma totalni lik.

ovako izgleda kad se popne na nesto i sav se naduje koliko se dere,e sad zamislite kakvi su to zvuci kad se i on napreze.

Ne nije on izuzetak,inace su patagonci takvi po prirodi stvarno se veoma jako oglasavaju,i pravi odgaivaci ih nikada nece preporuciti za drzanje u stanu,cak su i kakadui malo problematicni po tom pitanju,ali ako imas kucu onda mogu i jako su zahvalni jel se veoma dobro pripitome.Pricam ti o rucno hranjenim pticama kao sto je i ovaj,jel se oni veoma brzo vezuju za ljude jel ljude smatraju za pripadnike "svog jata" nemaju strahove jel ih je covek odhranio i samim tim su naviknuti na coveka od kad su se izlegli iz jajeta, i ako bilo ko odluci da za kucnog ljubimca uzme bilo kog papagaja treba ga savetovati da uzme rucno odhranjenu pticu,bas zbog toga sto ce se zbliziti neverovatno,dok "divlje" ptice nikada nece biti toliko pitome.Oni ti spadaju u rod konura koje su inace fenomenalni kucni ljubimci izuzev bas patagonca koji tu malo strci po pitanju dranja.
A prodao sam ga tatinom prijatelju i po njegovim pricama su u stvarno dobrim odosima,prilagodio se i pripitomio,tako da nema problema jel on i zivi u kuci tako da je sve ok.

José Luis Torrente:
Kakve bre ovo pomije jede??
Ovo je, pretpostavljam šala?
Ali da ipak odgovorim...
Pse sam oduvek hranila hranom koju im ja spremam.
Konkretrno, tz u loncu je bilo goveđe srce, pileće meso bez kostiju, šargarepa, brokoli i pirinač. Skuvano u ekspres loncu... prilično starom, doduše, ali ne verujem da to njima smeta ;)

Usput i ova maza kako joj je i ime bi mogla malo da se ufura ovde.Ima 2 god za koji dan,nevidjeno je poslusna i pametna,obozava da se mazi i ceska,a kada je setnja u pitanju nije joj nikad dosta.Polovinom juna je postala mama ali se pre tri dana oprostila od svog zadnjeg sina, koji se inace prvi ostenio a imao je jos sedmoro brace i sestara.

ovako smo izgledali u drugom stanju :D !

mislim , kada bi svakood nas birao NAJboljeg, NAJlepseg, NAJH..., NAJ... ljubimca to bi svakako bio MOJ ljubimac.Ja sam negde aprila meseca nabavio zlatnog retrivera od jedne gospodje iz Beceja , u pitanju je zenkica ZLATNOG RETRIVERA i rodjena je 20 februara.Posle (naravno) odrewdjenih problema sa prevozom, nekako je kuca stigla do nas. Ona sada ima 6 i po meseci i IZUZETNA JE!!! Pre svega zelim da naglasim kuca ima jedno uvo pregrizeno!!!Znaci gospodja koja nam ga je da kazem poklonila, jer smo ga platili 40 eura , naravno bez papira, rekla nam je da majka nije htela da je prihvati i da je stalno odbijala i da joj je na kraju odgrizla uvo!! Poveo sam kucu kod veterinara i nisam mu nista ispricao , i kada je primetio uvo prvo sto me je pitao bilo je KO joj je ODGRIZAO UVO? I kada sam ispricao veterinari celu pricu on mi je rekao SVAKA CAST, JER SVI ZELE NEKE SAVRSENE PSE ODAVNO NISAM SREO DA NEKO ZELI SAMO KUCNOG LJUBIMCA!!!!Zelim da NAGLASIM da nije vazno kakav je pas vec STA ON VAMA ZNACI< A MOPJA ABA NAMA ZNACI MMNOOOOOOGO,bez razlike sto ima samo pola ili cak trecinu jednog uveta!!!Slike mogu postaviti ako neko zeli da vidi NASU FENOMENALNU ABU!!!!!Nema p\apire ali nam i ne trebaju, nama je ona FENOMENALNI LJUBIMAC , A VEROVATNI CE I OSTATI.Zato kazem NAJBOLJI Ljubimac je ustvari MOJ ljubimac -*KAKAV JE TAKAV JE!!!!

ljube03:
mislim , kada bi svakood nas birao NAJboljeg, NAJlepseg, NAJH..., NAJ... ljubimca to bi svakako bio MOJ ljubimac.Ja sam negde aprila meseca nabavio zlatnog retrivera od jedne gospodje iz Beceja , u pitanju je zenkica ZLATNOG RETRIVERA i rodjena je 20 februara.Posle (naravno) odrewdjenih problema sa prevozom, nekako je kuca stigla do nas. Ona sada ima 6 i po meseci i IZUZETNA JE!!! Pre svega zelim da naglasim kuca ima jedno uvo pregrizeno!!!Znaci gospodja koja nam ga je da kazem poklonila, jer smo ga platili 40 eura , naravno bez papira, rekla nam je da majka nije htela da je prihvati i da je stalno odbijala i da joj je na kraju odgrizla uvo!! Poveo sam kucu kod veterinara i nisam mu nista ispricao , i kada je primetio uvo prvo sto me je pitao bilo je KO joj je ODGRIZAO UVO? I kada sam ispricao veterinari celu pricu on mi je rekao SVAKA CAST, JER SVI ZELE NEKE SAVRSENE PSE ODAVNO NISAM SREO DA NEKO ZELI SAMO KUCNOG LJUBIMCA!!!!Zelim da NAGLASIM da nije vazno kakav je pas vec STA ON VAMA ZNACI< A MOPJA ABA NAMA ZNACI MMNOOOOOOGO,bez razlike sto ima samo pola ili cak trecinu jednog uveta!!!Slike mogu postaviti ako neko zeli da vidi NASU FENOMENALNU ABU!!!!!Nema p\apire ali nam i ne trebaju, nama je ona FENOMENALNI LJUBIMAC , A VEROVATNI CE I OSTATI.Zato kazem NAJBOLJI Ljubimac je ustvari MOJ ljubimac -*KAKAV JE TAKAV JE!!!!

U pravu si ljube03 i jako mi je drago što imaš takvo mišljenje :D jer i ja naravno isto mislim! Bilo bi lepo da posle onolike potrage i problema sa prevozom konačno i vidimo sličice male Abe! ;) Čekamo ih od kako je došla kući!!! :D

Ovo je Obi,verovatno ga vec znate,ali evo jojedne njegove slike...
my.php
[/URL][/img]
samo da se vidi kako postuje svoj deo kreveta....

Back