Koju pticu izabrati za kućnog ljubimca

muska nimfa. Brzo uce da pricaju.
Ne uče da pričaju nego imitiraju zvuk koji čuju jer su sami.
U tom papagajskom svetu prednost kod parenja ima onaj ko zna više zvučnih kombinacija.

Čitam da u Švajcarskoj ne može da se uzme samo jedna životinja za kućnog ljubimca već minimum dve iste ili više.
Logično - nisi u kući, imaće zanimaciju.

U svojoj grupi nimfu neće zanimati naš jezik.

Ја бих волео гаврана, када би хтео да се бар мало припитоми. Направио бих му гнездо на симсу, као и кућицу мом уличном мачку испод надстрешнице где нема снега и кише. Волим дивље, полу припитомљено, сам се исто тако осећам. Моје је само да их храним, али све остало је њихово. Нема мажења, иначе није дивље.
Срећан Слава мени и свима који славе!

Mi smo išli da kupimo nimfu kod uzgajivača, pa nam se više svidela rozela.
Ali smo se zeznuli.
Jeste, baš je jako lep, ali ima karakter krokodila. Mislim da ima kompleks više vrednosti.
Kad smo se posle informisali, kažu da se teško pripitomljava i da skoro ne može da nauči da priča. Što nije istina.
Istina je da dođe kad on hoće, i da priča kako on hoće .
Zvali smo ga Loki, a kad je progovorio, na svako naše Loki, on je odgovarao da Đođo.
Sad mu je najčešće "dođi Đođo"
A ima i momente kada aterira kao borbeni avion i hoće da ugrize.
I ima borbeni usklik. Kad kaže "buću" znamo da će nekoga da ugrize jer je zbog nečega ljut.
IMG_20251116_074835.jpg

Ја бих волео гаврана, када би хтео да се бар мало припитоми. Направио бих му гнездо на симсу, као и кућицу мом уличном мачку испод надстрешнице где нема снега и кише. Волим дивље, полу припитомљено, сам се исто тако осећам. Моје је само да их храним, али све остало је њихово. Нема мажења, иначе није дивље.
Срећан Слава мени и свима који славе!
Komšija u parkiću našao mladunče gavrana.
Nekim čudom odrasli gavranovi nisu stražarili što rade kad ptić ne uzleti.
Uzeo ga i odneo kući kao pile.
Poprilično se razbaškario ali je najveći problem bio - izmet.

A još ludje je bilo kad je gavra ojačao i počeo da leti.
Odnese ga komšija u isti parkić.
Ostavi ga na grani i ode kući a po parkiću ptica koliko hoćeš pa i gavranova.
Ode ujutro do parkića - gavra ga čeka na istoj grani
E jbg...

I tako par puta dok gavra nije odleteo u neko jato

Mi smo išli da kupimo nimfu kod uzgajivača, pa nam se više svidela rozela.
Ali smo se zeznuli.
Jeste, baš je jako lep, ali ima karakter krokodila. Mislim da ima kompleks više vrednosti.
Kad smo se posle informisali, kažu da se teško pripitomljava i da skoro ne može da nauči da priča. Što nije istina.
Istina je da dođe kad on hoće, i da priča kako on hoće .
Zvali smo ga Loki, a kad je progovorio, na svako naše Loki, on je odgovarao da Đođo.
Sad mu je najčešće "dođi Đođo"
A ima i momente kada aterira kao borbeni avion i hoće da ugrize.
I ima borbeni usklik. Kad kaže "buću" znamo da će nekoga da ugrize jer je zbog nečega ljut.Pogledajte prilog 1818020
Pravi lepotan ..nije ni cudo sto ima kompleks više vrednosti :heart:

Back