Predstavite kućnog ljubimca

Evo spomenute macke od tog drugara.Nasli je njegovi na placu kao malu.Mislili prvo da je mrtva ali videli mrda.Pa kao uzeli da je oporave pa ce je puste napolje.I eto ona se tako oporavlja vec godinu dana ,hahah tj uvalila im se za stalno.Inace tezak kreten od macke.Daje da se mazi samo kad je umorna inace kad nije nema sanse da je mazis.Odmah se prevrce na ledja i u gard staje da se bije.Sva je istripovana da je opasna.Ali valjda je to sto je mlada mozda kasnije malo "omeksa"
Ovde sam ih slikao kad je ortak klopao a ova se prikacila sa strane da se malo ogrebe mada je zdrala pre toga.

zdravo drugari
chitam vas vec danima
pa rekoh da vam se pridruzim i pitam za mishljenje
spremam se da uzmem machku
vec sam obishla pet shopove i u planu je velika kupovina
krevet, wc, nosach, ogrlica, sudovi, chetka, shamponi i sl

josh uvek se dvoumim
da li da uzmem machka ili machku?
nekada sam imala machku
a sa mushkim pripadnicima ove divne vrste se chini se ne kapiram
zivim u stanu i hocu milu macu koja ce se maziti
sve dechake koje sam `upoznala` i mazila
bili su vrlo divlji

hvala unapred!

José Luis Torrente:
Evo spomenute macke od tog drugara.Nasli je njegovi na placu kao malu.Mislili prvo da je mrtva ali videli mrda.Pa kao uzeli da je oporave pa ce je puste napolje.I eto ona se tako oporavlja vec godinu dana ,hahah tj uvalila im se za stalno.Inace tezak kreten od macke.Daje da se mazi samo kad je umorna inace kad nije nema sanse da je mazis.Odmah se prevrce na ledja i u gard staje da se bije.Sva je istripovana da je opasna.Ali valjda je to sto je mlada mozda kasnije malo "omeksa"
Ovde sam ih slikao kad je ortak klopao a ova se prikacila sa strane da se malo ogrebe mada je zdrala pre toga.

Bas je slatka mica. :D I bas je lepo sto su je usvojili, iako je bilo slucajno. :lol:
A sta ces, neke mace su divlje i tako je to.

@Kelis
Koju god macu da uzmes ona ce prvenstveno provoditi vreme sa tobom, pa ce te se pretpostavljam lepo slagati. Mada nema garancije da ce biti umiljata, bilo kog da je pola.
Meni tudje mace nisu neko merilo jer po mom macoru znam da je on totalno povucen kad su gosti u pitanju, ali zato nas proganja po kuci da ga mazimo. I kako godine prolaze cini mi se da se sve vise mazi.
Ako zelis da ti maca ili macor budu umiljati izaberi ono mache koje se najvise mazi. ;) Tako sigurno ne mozes da pogresis jer ako se sa dva meseca mazi onda ce hteti i sa godinu dana.

Mackic:
Bas je slatka mica. :D I bas je lepo sto su je usvojili, iako je bilo slucajno. :lol:
A sta ces, neke mace su divlje i tako je to.

Ma ne bezi ona ali nece da se mazi vec radije voli da se bije.Jedino kad se izmori onda mozes da je mazis ovako dok je u formi to ne da.Mada tek joj je godinu dana pa ce se mozda promeniti kad malo omatori.Sada im samo ide po stanu i vreba iza coskova.Jos sad kako je leto samo lovi raznorazne musice.
Najjaca je bila kad se pokenjala u kadu posto joj valjda njen pesak nije bio cist.Umro sam od smeha.

José Luis Torrente:
Ma ne bezi ona ali nece da se mazi vec radije voli da se bije.Jedino kad se izmori onda mozes da je mazis ovako dok je u formi to ne da.Mada tek joj je godinu dana pa ce se mozda promeniti kad malo omatori.Sada im samo ide po stanu i vreba iza coskova.Jos sad kako je leto samo lovi raznorazne musice.
Najjaca je bila kad se pokenjala u kadu posto joj valjda njen pesak nije bio cist.Umro sam od smeha.

Bice da je to sto je jos mlada ipak u pitanju. Kad malo omatore prestanu tako da vitlaju.
Inace znam jednog macora koji redovno kaki u kadi a piski u svom pesku, i tako vec 10 godina. :D

Kelis:
zdravo drugari
chitam vas vec danima
pa rekoh da vam se pridruzim i pitam za mishljenje
spremam se da uzmem machku
vec sam obishla pet shopove i u planu je velika kupovina
krevet, wc, nosach, ogrlica, sudovi, chetka, shamponi i sl

josh uvek se dvoumim
da li da uzmem machka ili machku?
nekada sam imala machku
a sa mushkim pripadnicima ove divne vrste se chini se ne kapiram
zivim u stanu i hocu milu macu koja ce se maziti
sve dechake koje sam `upoznala` i mazila
bili su vrlo divlji

hvala unapred!
Ako si sigurna da želiš mačiće (jer sve koje znam da čuvaju mačke, ma koliko da nisu to želeli) mace su se omacile (Mislim, postoji sterilizacija i sl ali je to po meni teško njesra), uzmi mačku. Ali ako to ne želiš, mačor je pravi izbor.
Ne zanam kao si nailazila na takve mačore, ja pa imam sasvim drugačije iskustvo. Naši mačori (svako se zove Gvozden, pa tako smo imali i G II a sad je tu G III) su takve maze. Prvi je celu moju trudnoću spavao mi na stomaku, voleo je posle i da spava u krevecu sa bebom Najboljascena je bila kad je u sred avgusta meseca obavio se oko klinca starog 2 meseca i greje ga. Dete spava i kako diše samo se mrdaju Gvozdenove lake. I za čistunce da naglasim da mi deca nis bolešljiva i da nikada nisu imali nikakve probleme sa životinjama. Istina doživljavala sam šlogove kad sam videla ćerku koja je tada imal godinu dana kako gtize viršlu, pa onda Gvozden, pa ona , ali smo se doveli u red.
Gvozden III je samostalna ličnost koja i sada kad ima 4 godine dok hoće da maje po napolju maje kad hoće dođe kući i tada ne ume da bude sam, samo tamo gde smo mi ili deca. Najlepše je da sedi i spava u našem krilu ili evo kao sad da udara tastaturu i da mi smeta.
S
Naravoučenije: život nam samo vraća ono što mi dugima dajemo, pa tako ako ga kao mače naučiš na maženje i nežnost nema šanse da ti celog života ne uzvraća

To jeste tako ako ona zivi u kuci, ali ako je u stanu sterilizacija posle nekog vremena ne gine. Ne sterilisane zenke se razvlace po kuci i zavijaju, a ne sterilisani macori zapisavaju stan (mada ima izuzetaka ali vrlo retko), a i muzjaci i zenke u tom periodu su em izbezumljeni em se bez veze iscrpljuju. Ma koliko ljudi smatrali to nepotrebnim i nehumanim, mislim da je mnogo bolje taj izbor nego da na svakih 6 meseci bude ista prica.

E ljudi,upoznajte mog 6-godisnjeg mačka Kiću,koji je pravi gospodin.
Nikada ne jede u zdeli niti bilo gde sem na cistom delu kuhinjske staze.A da pse ne moze ni da gleda video sam pre neki dan,kad je stupio u bliski kontakt sa rodjakovim dobermanom.
Nenormalno je debeo,i moze da pojede kao neki drugi pas. :lol:

Prilozi

• kico.jpg
    kico.jpg
    16,4 KB · Pregleda: 5
  • kico002.jpg
    kico002.jpg
    29,8 KB · Pregleda: 6
Kelis, ja imam mace preko 30 godina i dala bih ti neki predlog, a ti razmisli pa sama odluči.
1. Nema ništa dosadnije i tužnije od usamljene mace. Ona traži drugara za igru a kako ima samo ljude na raspolaganju, ne može čovek od nje ponekad ni da živi. S druge strane, kada su dve, one se igraju uglavnom među sobom, zajedno spavaju, ližu jedna drugu, grickaju se i jure po kući, prave mnogo manje štete i uopšte, mnogo su srećnije.
2. Koliko sam ja do sada primetila, mačkice su neuporedivo živahnije, više jure i igraju se nego mačorčići. Oni su mirniji i umiljatiji.
3. Što se tiče kupovine potrepština za macu, nemoj mnogo da se trudiš. Spavaće uglavnom u tvom krevetu, a igračke će sama naći. Doduše, najlepša igračka na svetu je obična prazna kutija od cigara (meko pakovanje) zgužvana u lopticu. Može da se juri, šuškava je, nabrana pa se lepo nosi u zubima, mogu se i kandže zabiti u nju... ma idealna je. Takođe vole i pero od goluba ili neke živine, a ponekad ga i pojedu kada se izigraju. To im je prirodni instinkt i neće im naškoditi.
4. Mačiji wc je obavezan, a preporučujem posip sa mirisom: zaista upija smrad i širi neki fin, prijatan miris. Pazi da ga staviš na neko skriveno mesto, mace ne vole da ih gledaju pri takvom "poslu", pa se kriju. Ni posudu ne moraš odmah da kupiš, mi smo veliki četrvtasti kanister presekli na pola i tako dobili posudu sa ručkom, em se lako pere, em je gratis, em ručka dobro dođe. Ipak za početak na pod ispod posude zalepi selotejpom deblji najlon, jer se neiskusnim "klincima" lako dogodi "kiks" a kada pod jednom upije mačiji miris, više ga nikad nećeš oprati. Ako maca nije naučena na wc, posmatraj je , pa kada se uzvrpolji, odmah je nosi u kutiju i drži dok ne obavi šta treba. Ako ipak obavi gde ne treba. obriši papirom, pa ga stavi u wc, a maci pokaži gde je to, posle će ona i sama da nanjuši. Dobro je rešenje i od bivših vlasnika uzeti malo u kesicu "iskorišćenog" peska, pa joj sipati u novu posudu, sve će joj biti jasnije.
5. Za četke i gumu za dlake nisam baš sigurna, možda su potrebne za dugodlake mace, ali moje su kratkodlake i ne podnose ih, pa gumu koristim za grebanje dlaka sa tepiha i fotelja, a one se čiste jezikom.
5. Ako će ti maca biti u stanu nema potrebe da je mučiš sa ogrlicom: moje lunjaju kuda god hoće, a ogrlicu dobiju dan-dva mesečno, i nemaju buve.
Uf, valjda je bilo dosta, ako te bilo šta zanima pitaj, ima nas mnogo i znamo svašta. Srećno sa macom!

wau hvala veliko na opshirnom objashnjenju koje cu shvatiti kao podrshku!
machak beba stize popodne
sve je vec spremno

spremila sam mu i krevet i wc, klopu
ali ovde ima dosta sjajnih saveta

najlon pod wc i sl
sigurna sam da cu imati gomilu pitanja chim se mali pojavi...
hvala josh jednom!
:D

mama Dona u vrele podnevne dane voli da lezi na plocicama u hodniku kuce jer je tu najhladnije, ali je to ne sprecava da izjuri iz kuce *vrata su naravno otvorena* cim neko pridje ogradi dvorista. I dalje mi nije jasno kako to uspe da cuje, ali je definitivno tako

Back