Predstavite kućnog ljubimca

Моја мачка ниједанпут није огребала Ели, иако је ова досадна у покушајима да се игра са њом ... маци наравно није до игре са једним блентавим штенетом ... има она преча посла! :) У суштини прођу нормално једна поред друге, оњуше се добро и свака својим путем. Нисам ништа форсирала, пустила сам да се саме упознају и реше "недоумице".

Ovaj put kad budem otisao na more, bas cuda slikam macku i mačiće da vidite kako se naježe!

A najjace je kad pocnu da ispustaju neke zvuke da bi se on prepao, a on mtrav 'ladan samo lezi i ne osvrće paznju na njih

Dok ih jedan put ne pregazi sapom! ;)

E moram da se ubacim, našla sam mače u ulici kad sam išla do prodavnice i kupim mu mleko i dam, dođe druga mačka i otera ga i uzme da pije ona mleko, ja je oteram i ostavim ovog mališu da pije. Sutradan ga nađem kod druge zgrade u drugoj ulici, ustvari Lea ga nanjuši i stigne mače i počne da ga liže, ono se jadno ukočilo od straha, a ova moja liže i liže. To je meni bilo toliko smešno....
Mače je uzeo jedan dečko i odveo ga da ga udomi i ono je sad kod njega...

E moram da se ubacim, našla sam mače u ulici kad sam išla do prodavnice i kupim mu mleko i dam, dođe druga mačka i otera ga i uzme da pije ona mleko, ja je oteram i ostavim ovog mališu da pije. Sutradan ga nađem kod druge zgrade u drugoj ulici, ustvari Lea ga nanjuši i stigne mače i počne da ga liže, ono se jadno ukočilo od straha, a ova moja liže i liže. To je meni bilo toliko smešno....
Mače je uzeo jedan dečko i odveo ga da ga udomi i ono je sad kod njega...

E pa super sto si nasla nekog ko ce da ga udomi! :klap::heart:

Jao stalno nalazim neke mece i kuce, a ne mogu kući da ih dovedem, mislim mace, jer bih ih ovi moji psi ugnjavili, pa je taj dečko zadužen za spasavanje, on ih uvek uzima da i udomljava, leči itd...
Juče se pojavila jedna kuca, ustvari dve, pa smo ih nahranili, jedna je imala ranu koju nem nije dala da vidimo nego je jela i pila i pobegla, ja bih rekla da je iz ovče jer je imala crvenu ogrlicu, nahranim ih, bar toliko mogu da im učinim!!!

Poslednja izmena:
Evo nekolike, vi mi recite iskreno misljenje, i koje vam je najljepse?:D

1zgw9yd.jpg

eja654.jpg

11c6oat.jpg

30adxn4.jpg

Da dodam, bjelo i sivkasto mače su muško, a ova crna je ženkso ;)

Da probam i ja da predstavim svoju menazeriju:
1.AB,zenka,stara uskoro 4 g.
2 Macor,mesanac,star 2g.
3.Egzote:4 para guld amadina,par spic,dugorepih amadina,par japanskih galebica,par rizarica,jedna mozambik cajzla,ukupno 15 letecih ljubimaca
(doticni su smestene u jednoj velikoj sobnoj volijeru i dva ogromna kaveza)
4.Dva akvarijuma sa nepoznatim brojem stanovnika,jedan od 80l,drugi oko 40
5.Pronadjeno mace, staro jedva jedna dan, koje pokusavam da spasim i trazim nekoga da ga privremeno udomi,najbolje neko ko vec ima macku sa macicima koja bi prihvatila i ovog malishu dok ne ojaca da ja mogu da uzmem natrag.
Za sada cu postaviti samo njegove slike...mozda se neko smiluje kao i ja kada sam ga danas ugledao ispod jednog automobila,tik do glavnog ulaza u Buvljak,a da niko od stotine prolaznika nije obracao paznju na bespomocno,malo stvorenje koje se borilo za zivot,o onome ko ga je tu ostavio bolje i da ne govorim...

Prilozi

• Picture 109.jpg
    Picture 109.jpg
    58,2 KB · Pregleda: 1
  • Picture 110.jpg
    Picture 110.jpg
    72,5 KB · Pregleda: 1
To je i meni palo na pamet kad sam je ugledao, ista kao Mazona, mada sve crne macke su skoro iste!

A ovako bih po izgledu prije rekao da je zensko, mada izgled moze da prevari.

Zanimaju me odgovori na pitanja koje je postavila Mackic, a nema potrebe da ih i ja postavljam!

Мени пре личи на мушко, али јесте, стварно личи на Мазону, посебно што је ово изгледа млада маца. Значи, то је та маца, Смехић! Баш је лепа! Како иде привикавање, са Доном, ....?

Mače je čistokrvno "kontejnerče" :D.
Zgrada u kojoj nam je firma ima dvorište (zajedničko sa apotekom, Crkvom i još nekim lokalima). U tom dvorištu se često mogu videti dve simpatične, ofucane crno-žute mace (mislim da su majka i ćerka) koje uredno hranimo, ali nam ne prilaze. Nedavno sam ih videla kako se izležavaju zajedno sa dva mačeta - ovim crnim (ima jednu malenu belu tufnicu ispod vrata) i žutim. Meni se posebno dopalo žuto, ali nikako ne uspevamo da ga uhvatimo - čak ne prilazi ni hrani sve dok sam u blizini. Crno je moj dragi (pojma nemam kako) uhvatio i doneo u Igraonicu. Par dana nam se zavlačilo po svim mogućim ćoškovima (najčešće u prostor gde se nalazi kompresor frižidera!) i izlazilo samo da jede i pije vodu. Vremenom se pripitomilo toliko da smo uspeli da ga uhvatimo i odnesemo kući. Sad, posle 10 - 15 dana je već postalo mazno i prilazi nam, ali ne napušta tavan tako da se još nije srelo sa Donom.
Pojma nemam kako se utvrđuje pol kod tako male mace, pa zato nema ni ime (još uvek), ali smislićemo nešto... i bićete obavešteni na vreme ;)

Синоћ смо отишли на "место злочина" :lol: .... тј. прошетали до Пет центра да купимо неку посластицу и нашој драгој другарици Мазони храну. Било је узбудљиво, упознали смо неколико куца, добро смо се измазили, изњушкали све и .... ево нас!:ok:

Напустили смо место злочина, бацили последњи поглед ... и при заласку сунца упутили се у авантуру ... шетњу по кеју.

Уследила је узбудљива вожња колима ...:klap:

Нешто смо ушмекали у току вожње ...

И на крају смо сели да попијемо неко пићенце и тамо упознали самоједа, голденку (са којом се овде упознаје) и једну авлијанерку ...

А овде се мало власница поигравала са мном и са фотком па покушала да направи уметничку фотку са мном!:hahaha:

Poslednja izmena:
Ајооој, какве окицеееее .... име му одлично пристаје!

Da... Ima nešto jako, jako privlačno u sebi. Mi smo šetali Donu kad je on "izvirio" ispod jedne klupe. Mladić i devojka koji su tu sedeli su požurili da nam kažu: "Nije naše", a ja stvarno nisam imala srca da ga ostavim tu... onako malenog i preslatkog. Inače, niti se on uplašio Done, niti je ona uradila bilo šta što bi ga moglo povrediti. Nosili smo ga u naručju do kuće i, za pravo čudo, Dona nije pokazala nikakve znake ljubomore!
Nisam sumnjala da ćemo mu brzo naći dom, jer teško da bi neko mogao odoleti tim okicama...

Eво опет Елице и њене досадне власнице ... :)

Дакле, били смо на Ади, први пут, да не причам колико смо били раздрагани и весели ...

Овде смо се мало монтирали за фоткање ....

Мало смо сели да предахнемо, гледамо у даљини и маштамо ....

И мало прилегли да одморимо шапице пред повратак ....

Толико је била раздрагана да се залетела право у воду, упала у дубљи део, запливала као да плива сваки дан и излетела! Било је то невероватно искуство! После је само гацкала по води али није улазила да плива.

Снимак је лошији па не замерите.

Back