Pravoslavlje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
И то је била глупост и тада а и сада је. Не постоји ниједан црквени извор који учи тако. Управо супротно. Црква се борила против таквог учења. То што ти говориш то је јерес савелијанства. Савелијанство је опет осуђено на Другом васељенском сабору али је било осуђивано и раније. Сам Савелије је избачен из Цркве као јеретик. Св. Иполит Римски у 3. вијеку пише против овог учења о којем ти говориш. Оно је увијек у Цркви сматрано јеретичким.
Pa vidimo crkva dugo nije obozavala slike i predmete postujuci 2 zapovest.
A onda su nadosli neznabosci u crkvi nasino to naturili pobivsi one prave ...
Treba biti iskren i priznati kako je bilo

Tema 15 da li je tvoj favorit?

Razlog br. 16 – Pravoslavlje je razvodnjena religija

Pa vidimo crkva dugo nije obozavala slike i predmete postujuci 2 zapovest.
A onda su nadosli neznabosci u crkvi nasino to naturili pobivsi one prave ...
Treba biti iskren i priznati kako je bilo

Tema 15 da li je tvoj favorit?
Ne, mi vidimo upravo obrnuto da rana Crkva ima ikone. Najstarije hrišćanske građevine sadrže ikone.

Imam pitanje za vas dvojicu subotara.
@Glasnik.
@robivek
Koja žena vam je bitnija za vjeru? Isusova majka Marija ili Elena Vajt?

Ja imam tužnu vijest za njih. Razveli im se ćaća i mater, Ellen White i James White.

Gerald Wheeler u knjizi - "James White: Innovator and Overcomer" iznosi neke detalje braka Ellen i James-a White, koji su odmah postali dio onih zbunjujućih pitanja koja se među adventistima rijetko spominju, ali koja sada dominiraju adventizmom otkad je većina od tisuća stranica spisa Ellen White postala dostupna. James i Ellen White razveli su se kasnih 1870-ih zbog privremeno nepomirljivih razlika. James je smatrao da ga Ellen pokušava kontrolirati, a i Ellen je mislila da James nju pokušava kontrolirati. Ne zauzimajući ni jednu stranu, Wheeler je sve opisao jednostavno citirajući njih dvoje. James, čiji je razum Ellen dovela u pitanje, svojoj ženi-proročici napisao je o svojoj najvećoj nevolji, muci:

Kad za mene dobijete poruku od Gospodina, nadam se da ću biti tamo gdje ću drhtati pred Njegovom riječi. Ali i pored toga, morate mi dopustiti da budem ravnopravan, ili je bolje da radimo odvojeno. . . . Nemoj se više brinuti zbog mog razmišljanja o neugodnim stvarima. Imam ih na umu. Ali dok sam sposoban raditi, koristit ću se svojom starom dobrom glavom koju mi je Bog dao, sve dok mi On ne otkrije da sam u krivu. Tvoja glava neće stajati na mojim ramenima. Zadrži je tamo gdje joj je mjesto, a ja ću pokušati odati počast Bogu koristeći svoju vlastitu. Bit će mi drago čuti vas, ali nemojte gubiti svoje dragocjeno vrijeme i snagu podučavajući me o stvarima pukog mišljenja.

Pa sve to ima povezanost sa otrovnim vinom VAVILONA.
Otpad je prorecen.
Otpad je ispunjenje ororocanstva.

Evo:

Razlog br. 7 uticaj Vavilona na otpad– Crkve/hramovi, tornjevi i obelisci

Prema Svetom Pismu, jedini od Boga propisani objekat za upražnjavanje vjerske službe (ako ne računamo podizanje jednostavnih oltara u vrijeme starih patrijarha) bio je Šator od sastanka i kasnije hram u Jerusalimu, gdje se vršila od Boga propisana služba koja je ilustrovala Plan spasenja. Sa Hristovim prvim dolaskom i preuzimanjem stvarne službe pomirenja, potreba za zemaljskim hramom i sveštenstvom je prestala.

Podizanje idolatrijskih vjerskih objekata započelo je sa Vavilonskom kulom. Kroz vjekove i danas sagrađeni su mnogi objekti koji slove kao „hramovi“ ili „crkve“, uključujući naravno i pravoslavlje. Po definiciji, „crkva“ je: 1) građevina za javnu hrišćansku službu; 2) sveštenstvo ili činovništvo vjerskog tijela; 3) tijelo ili organizacija ili religijski vjernici; 4) javna božanska služba; 5) sveštenička profesija. Iako ćete u vašim prevodima Biblije naići na pojam „crkva“, moraćemo vas razočarati – takva riječ uopšte ne postoji u originalu. Grčka riječ „eklesija“ doslovno znači „pozvani“ (iz svijeta od Boga), „skupština“ ili „skup“, i nikad, u nijednom slučaju, se ne odnosi na građevinu niti na sveštenstvo. Da li ste zapazili da nijedan hrišćanin u zapisanoj istoriji Novog saveza nikada nije bio „sveštenik“ ili polagao pravo na to zvanje i službu?

Riječ „crkva“: Porijeklo ove riječi je neizvjesno. U germanskim i slovenskim jezicima nalazimo sledeće: anglosaksonski, cyrica, circ, cyric; engleski, church; škotski, kirk; njemački, kirche; nizo-njemački, karke; frizijski[2], tzierke; danski, kyrke; švedski, Kyrka; bohemijanski, cyrkew; poljski, cerkiew; ruski, церков. Vjerovatno je postojala neka riječ, na jeziku iz kojeg su teutonski i slovenski potekli, koja označava stara neznabožačka mjesta vjerskih okupljanja, i ova riječ je, uzevši različite oblike na različitim dijalektima, prihvaćena od hrišćanskih misionara. Vjerovatno je povezana sa latinskim circus, circulus, i grčkim kuklos. (Cyclopaedia of Biblical, Theological and Ecclesiastical Literature, Volume II, p.322)

U svom Rječniku fraza i priča (Dictionary of Phrase and Fable) pod pojmom „crkva“ (originalno izdanje), Bruer konstatuje: „Generalno se pretpostavlja da etimologija ove riječi potiče iz grčkog, kuriou oikos (Gospodnja kuća); ali ovo nije nimalo vjerovatno, pošto je riječ postojala u svim keltskim dijalektima mnogo prije uvođenja grčkog. Nema sumnje da ova riječ znači ‘krug’. Mjesta bogosluženja među germanskim i keltskim narodima bila su uvijek kružnog oblika.“

Paganska arhitektura je u uskoj vezi sa mjestima bogosluženja. Paganski hramovi reprezentuju ljudska tijela ili tijela „bogova“. To je posebno primjenljivo na genitalije muškog i ženskog tijela. Falus (obelisk) je „spomen obilježje“ rašireno po cijelom svijetu. Zašiljeni stub uperen prema Nebu! Sa krstom (znakom Tamuza) ili bez njega, kako god. Vrhunac drskosti. Ova simbolička strategija koristi se za duhovno „prosvjetljenje“ vjernika putem raznih kodiranih dizajna odjeljenja i inventara koji sačinjavaju hramove. Cijeli religijski svijet je u teškoj idolatriji, čak i oni koji misle da su protiv idola. Taj otpali sistem Božja Riječ i dalje označava kao „Misterija, Vavilon veliki, Majka bludnicama“ (zapazite termin „misterija“, jer radi se o tajni drevnih misterija).

Da li sada vidis kako unistavaju Bozju psenicu i gumno, cak vam opticki to pokazuju a vi ne vidite?
A vi zelite da se'sjedinite sa Vavilonom velikim?
Nisi svjestan koliko si sebe upecao ovim Glasniče jer upravo tvoja proročica na grobu ima obelisk.

Sve postujemo...
Ali Marija je najblazenija medju zenama.
Samo nije bog sto je vasa praksa.

Znaci tema 15 je tvoj favorit?
Srećo draga nismo mi rimokatolici da od Marije pravimo Boga. Upravo suprotno. Pravoslavni Oci i svetitelji su uvijek poštovali Bogorodicu onako kako joj priliči. Ni previše kao rimokatolici ni premalo kao vi kojima je ona sporedna ličnost kako ju je robivek opisao.

Srećo draga nismo mi rimokatolici da od Marije pravimo Boga. Upravo suprotno. Pravoslavni Oci i svetitelji su uvijek poštovali Bogorodicu onako kako joj priliči. Ni previše kao rimokatolici ni premalo kao vi kojima je ona sporedna ličnost kako ju je robivek opisao.
Praksu zna svako i svako zna da ova tvoja izjava nije tacna i da postupate isto kao rimokatolici.
Ljudima se obraca dok su zivi.
Samo Bogu se moli.
Posle smrti svako moljenje mrtvim ljudima je sluzva tim ljudima i greh pred Bogom.
Ali samo napred uzivajte...
Da li treba da postavim dokaz prakse?

Praksu zna svako i svako zna da ova tvoja izjava nije tacna i da postupate isto kao rimokatolici.
Ljudima se obraca dok su zivi.
Samo Bogu se moli.
Posle smrti svako moljenje mrtvim ljudima je sluzva tim ljudima i greh pred Bogom.
Ali samo napred uzivajte...
Da li treba da postavim dokaz prakse?
Još jedna neistina. Pravoslavni ne prave Boga od Bogorodice. Mi se njoj molimo da se ona za nas moli svom Sinu.

Grijeh pred Bogom je negirati Njegove svetitelje a pogotovo Njegovu Majku.

Maki pozaključava sve zanimljive teme. Maki, nađi nekog popa neka održi opelo za forum. Makiju je važno samo da može da udara po adventistima i Elen Vajt. Misli da će time postati neki apologeta od glasa.

Još jedna neistina. Pravoslavni ne prave Boga od Bogorodice. Mi se njoj molimo da se ona za nas moli svom Sinu.

Grijeh pred Bogom je negirati Njegove svetitelje a pogotovo Njegovu Majku.
Hfala za ovu loptu.

Neee ne one prave.
Ali praksom prave dok ustima kazu ne.
Znate vi sta je pravo ali ipak cinite...

Evo:
NOVA NAUKA I PRAKSA UVEDJENA U CKRVI SKORO 800 GODINA POSLE HRISTA I APOSTOLA.

Gl- 788. godine počinju da se obožavaju krst, ikone i različite relikvije u crkvi

Emanuil: Ne da se obožavaju nego da se poštuju. I to u Bibliji:
Pa klanjanje ikoni je obozavanje, i ovo sto vidimo nije postovanje nego klanjanje, obozavanje.

Klanja se samo Bogu:

http://manastir-lepavina.org/vijest.php?id=3805

Raznovrsno. 3805__DSC5053

POKLONJENJE ČUDOTVORNOJ IKONI MAJKE BOŽIJE LEPAVINSKE
A+ A-

ZNACI NIJE KALNJANJE PRED IKONOM NEGO BAS KLANJANJE IKONI STO JE IDOLOPOKLONSTBVO I KAKO KAZE BOG KVARENJE i otpad od vere Hristove i izvornog Hriscanstva.

15 Zato čuvajte dobro duše svoje; jer ne videste nikakav lik u onaj dan kad vam govori Gospod na Horivu isred ognja,
16 Da se ne biste pokvarili i načinili sebi lik rezan ili kakvu god sliku od čoveka ili od žene,
17 Sliku od kakvog živinčeta koje je na zemlji, ili sliku od kakve ptice krilate koja leti ispod neba;
18 Sliku od čega što puže po zemlji, ili sliku od kakve ribe koja je u vodi pod zemljom;
19 I da ne bi podigavši oči svoje k nebu i videvši sunce i mesec i zvezde, svu vojsku nebesku, prevario se i klanjao im se i služio im; jer ih Gospod Bog tvoj dade svim narodima pod celim nebom;
5 Mojsijeva 4.

Bog kaze da je klanjanje slikama kvarenje... crkva koja praktikuje tako nesto se iskvarila nije vise original...ne sluzi vise Bogu

SAMO BOGU SE KLANJA ALI NE IKONI NA KOJOJ JE ON ILI BILO KO OD LJUDI ILI ANDJELA:

Joh 4:23 Ali ide vreme, i već je nastalo, kad će se pravi bogomoljci moliti Ocu duhom i istinom, jer Otac hoće takve bogomoljce.

Joh 4:24 Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.

Off 19:10 I padnuvši pred nogama njegovim poklonih mu se; i reče mi: Gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svedočanstvo Isusovo Duh Proroštva.

Off 22:9 I reče mi: Gle, nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braća tvoja proroci i oni koji drže reči proroštva knjige ove. Bogu se pokloni.

Apg 14:15 Ljudi! Šta to činite? I mi smo kao i vi smrtni ljudi, koji vam propovedamo jevandjelje da se od ovih lažnih stvari obratite k Bogu Živom, koji stvori nebo i zemlju i more i sve što je u njima.

Hahahahah hahahahahahaha hahahahahahah znači kad EGW stavi obelisk to nije pagansko.
To su cela groblja bila takva.
To nije pravi obelisk.
To je kao da sada optuzis nekoga sto je pre 200 god koristio zastavu dugine boje.

Idemo na tacku15.

Razlog br. 15 – Pravoslavlje je razvodnjena religija

Etiketa „pravoslavac“ u najvećem broju slučajeva označava nacionalnu i etničku pripadnost. U stvarnosti pod tim religijskim „brendom“ možete sresti sve profile ljudi, od ateista do revnih fanatika za crkvene i lokalne forme i običaje. Pravoslavci upražnjavaju faktički sve oblike paganstva, uključujući vračanje i gatanje, istočnjačke široko popularizovane discipline, sujevjerni su i čine sve što i ostali. Prosječan pravoslavac je biblijski i teološki neupucen, nezainteresovan za obraćenje i moralnu i duhovnu reformu.

To su cela groblja bila takva.
To nije pravi obelisk.
To je kao da sada optuzis nekoga sto je pre 200 god koristio zastavu dugine boje.

Idemo na tacku15.

Razlog br. 16 – Pravoslavlje je razvodnjena religija

Etiketa „pravoslavac“ u najvećem broju slučajeva označava nacionalnu i etničku pripadnost. U stvarnosti pod tim religijskim „brendom“ možete sresti sve profile ljudi, od ateista do revnih fanatika za crkvene i lokalne forme i običaje. Pravoslavci upražnjavaju faktički sve oblike paganstva, uključujući vračanje i gatanje, istočnjačke široko popularizovane discipline, sujevjerni su i čine sve što i ostali. Prosječan pravoslavac je biblijski i teološki neupucen, nezainteresovan za obraćenje i moralnu i duhovnu reformu.
Ali može Pavle Simović to staviti kao udar na pravoslavlje je li?

Samo piši. Za mene je tu puno toga novo.
Samo za tebe:

Šta ignoriše vecina istoricara da bi sakrila otpad crkve?

Svetska istorija oskudeva podacima o istinitom Hristovom Telu! Ovaj svet slabo primecuje i pamti rad tog "malog stada", koje je mrzeo, prezirao i terao u pustinju; stado koje je uvek nailazilo na otpor i ciji clanovi su uglavnom živeli raštrkani po celom svetu! Ali, postoje mnoge istorijske reference o tome da je istinita Crkva postojala kroz vekove sve do danas! Knjiga Otkrivenja 12 konkretno govori o toj Crkvi.

Istinita Crkva je prikazana u duhovnom svetlu, slavi i sjaju Božijeg Duha, ali je u ovom svetu progonjena! Ta Crkva drži Deset Božijih zapovesti. U Srednjem veku je bila oterana u pustinju tokom 1260 godina! Cak i u vreme apostola Pavla mnogi clanovi Crkve u Antiohiji, Jerusalimu, Efesu, Korintu i drugim mestima poceli su da otpadaju od istine. Javile su se podele. Nepreobraceni ljudi, ili oni koji su se odvratili od Božije istine i pobožnog nacina života, nisu ni bili deo istinite Božije Crkve, mada su se naizgled okupljali sa onima koji to jesu. "Tajna bezakonja" je vec delovala unutar tih vidljivih crkava. Otpad je uzimao sve više maha po lokalnim crkvama (narocito tamo gde su se okupljali clanovi nejevrejskog porekla) tako da je vec oko 125. godine n.e. vecina nastavila da se drži mnogobrojnih drevnih paganskih verovanja i obicaja, mada su i dalje ispovedali hrišcanstvo! Sve manji i manji deo vidljive crkve (koja se nazivala "hrišcanskom") je ostajao odistinski veran Bogu i Njegovoj istini i nastavio da se potcinjava rukovodenju Božijeg Duha.

Kada je pocetkom cetvrtog veka Konstantin preuzeo kontrolu nad tom vidnom nazovi-hrišcanskom crkvom, ona se vec skoro sasvim paganizovala, a zatim je zapocela sa ekskomunikacijom (iskljucivanjem) i progonom onih koji su se držali istinite Božije Reci! Istinitim hrišcanima koji su, iako raštrkani po svetu, sacinjavali istinitu hrišcansku Crkvu, najzad nije preostalo ništa drugo do da pobegnu, kako bi odistinski mogli da služe Bogu! Tako se vidno organizovana Crkva uspela na tron moci i postala LAZNA Crkva - otpala žena iz Knjige Otkrivenja 17.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back