Pravoslavlje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dalje sto kopiras se nigde ne pominje da je to - to, idolatrija
trazio si prorocanstva, ja sam ti ih dao, ISAIJU KOJI POMINJE VAVILON, da se preko njega vije psenica gumna Bozijega, a Hristos da se nadovezuje na njega - da bi to satana da radi!
ti na to kopiras teskt gde se vavilon ni ne pominje?! - van pameti, evo ti opet gde se pominje:

ceo prvi vek su hriscani postojali, a da pojma nisu imali da je problem u vavilonu [kao bajagi duhovnom], cak
1. Petrova 5,13Pozdravlja vas crkva s vama izbrana u Vavilonu, i Marko sin moj.
samo razmislite nisam li ja onaj ucenik koji je u pravu, a vi svi u krivu, jer na mojoj strani je rana crkva koja tvrdi ovo [vidi moj potpis]:
Откровење Јованово неки примају. али многи га називају лажним.
https://geocities.ws/svetopismo/

Isaija:​

znaci Isaija, ako se vec pozivamo na bibl. prorocanstva kao sto se ti @Glasnik. pozivas, jasno kaze da vi preko vavilona bi da vrsate Boziju psenicu!
to isto i Gospod tvrdi u jevandjelju, da vi sa sotonom bi da vijete hriscane kao psenicu - OPTUZUJUCI IH ZA IDOLATRIJU, eto samo to sto nije rekao na koji nacin bi da vijete/vrsate psenicu sa djavolom!
  • LUKA 22,31 (LUKA 22,30)
  • I reče Gospod: Simone, Simone, evo vas zaiska satana da vas vije kao pšenicu.
p.s. ofarbao sam u crveno da se jasno vidi poenta
Pa sve to ima povezanost sa otrovnim vinom VAVILONA.
Otpad je prorecen.
Otpad je ispunjenje ororocanstva.

Evo:

Razlog br. 7 uticaj Vavilona na otpad– Crkve/hramovi, tornjevi i obelisci

Prema Svetom Pismu, jedini od Boga propisani objekat za upražnjavanje vjerske službe (ako ne računamo podizanje jednostavnih oltara u vrijeme starih patrijarha) bio je Šator od sastanka i kasnije hram u Jerusalimu, gdje se vršila od Boga propisana služba koja je ilustrovala Plan spasenja. Sa Hristovim prvim dolaskom i preuzimanjem stvarne službe pomirenja, potreba za zemaljskim hramom i sveštenstvom je prestala.

Podizanje idolatrijskih vjerskih objekata započelo je sa Vavilonskom kulom. Kroz vjekove i danas sagrađeni su mnogi objekti koji slove kao „hramovi“ ili „crkve“, uključujući naravno i pravoslavlje. Po definiciji, „crkva“ je: 1) građevina za javnu hrišćansku službu; 2) sveštenstvo ili činovništvo vjerskog tijela; 3) tijelo ili organizacija ili religijski vjernici; 4) javna božanska služba; 5) sveštenička profesija. Iako ćete u vašim prevodima Biblije naići na pojam „crkva“, moraćemo vas razočarati – takva riječ uopšte ne postoji u originalu. Grčka riječ „eklesija“ doslovno znači „pozvani“ (iz svijeta od Boga), „skupština“ ili „skup“, i nikad, u nijednom slučaju, se ne odnosi na građevinu niti na sveštenstvo. Da li ste zapazili da nijedan hrišćanin u zapisanoj istoriji Novog saveza nikada nije bio „sveštenik“ ili polagao pravo na to zvanje i službu?

Riječ „crkva“: Porijeklo ove riječi je neizvjesno. U germanskim i slovenskim jezicima nalazimo sledeće: anglosaksonski, cyrica, circ, cyric; engleski, church; škotski, kirk; njemački, kirche; nizo-njemački, karke; frizijski[2], tzierke; danski, kyrke; švedski, Kyrka; bohemijanski, cyrkew; poljski, cerkiew; ruski, церков. Vjerovatno je postojala neka riječ, na jeziku iz kojeg su teutonski i slovenski potekli, koja označava stara neznabožačka mjesta vjerskih okupljanja, i ova riječ je, uzevši različite oblike na različitim dijalektima, prihvaćena od hrišćanskih misionara. Vjerovatno je povezana sa latinskim circus, circulus, i grčkim kuklos. (Cyclopaedia of Biblical, Theological and Ecclesiastical Literature, Volume II, p.322)

U svom Rječniku fraza i priča (Dictionary of Phrase and Fable) pod pojmom „crkva“ (originalno izdanje), Bruer konstatuje: „Generalno se pretpostavlja da etimologija ove riječi potiče iz grčkog, kuriou oikos (Gospodnja kuća); ali ovo nije nimalo vjerovatno, pošto je riječ postojala u svim keltskim dijalektima mnogo prije uvođenja grčkog. Nema sumnje da ova riječ znači ‘krug’. Mjesta bogosluženja među germanskim i keltskim narodima bila su uvijek kružnog oblika.“

Paganska arhitektura je u uskoj vezi sa mjestima bogosluženja. Paganski hramovi reprezentuju ljudska tijela ili tijela „bogova“. To je posebno primjenljivo na genitalije muškog i ženskog tijela. Falus (obelisk) je „spomen obilježje“ rašireno po cijelom svijetu. Zašiljeni stub uperen prema Nebu! Sa krstom (znakom Tamuza) ili bez njega, kako god. Vrhunac drskosti. Ova simbolička strategija koristi se za duhovno „prosvjetljenje“ vjernika putem raznih kodiranih dizajna odjeljenja i inventara koji sačinjavaju hramove. Cijeli religijski svijet je u teškoj idolatriji, čak i oni koji misle da su protiv idola. Taj otpali sistem Božja Riječ i dalje označava kao „Misterija, Vavilon veliki, Majka bludnicama“ (zapazite termin „misterija“, jer radi se o tajni drevnih misterija).

Da li sada vidis kako unistavaju Bozju psenicu i gumno, cak vam opticki to pokazuju a vi ne vidite?
A vi zelite da se'sjedinite sa Vavilonom velikim?

Ma jok, klasičnu idolatrija vidimo kod Glasnikovih subotara.

Tamo ne možeš ni da se krstiš ako ne prihvatiš Ellenu za bozicu a njene spise nepogrešivim. A i ostalo im je van pameti.
Da li te zanima broj 9?
Vidim interesovanje je zaista veliko!

Razlog br. 8 – Religijski biznis, prevara i zaglupljivanje vjernika.

Poslednja izmena:
Ma jok, klasičnu idolatrija vidimo kod Glasnikovih subotara.
Sta kazes,nije valjda ?
Jel imas nekog konkretnog dokaza ili ti reko onaj papista a mi mu trebamo verovasti na casnu rec ?
Tamo ne možeš ni da se krstiš ako ne prihvatiš Ellenu za bozicu a njene spise nepogrešivim. A i ostalo im je van pameti.
Uz svo duzno postovanje imam osecaj da si debela lazovcina stoga tre molim da nam das konkretnog dokaza u prilog ove tvrdnje i ja cu se odmah izviniti i javno priznati da nisi ti nego da sam ja,robivek - LAZOVCINA !
Ovo je klasican izazov,rukavica u lice stoga se daj fokusiraj jer ti je prilika da konacno raskrinkas robiveka na dohvat ruku.

Dragi forumasi,evo vam klasicnog primera izvrcenja Bozje reci,da znate kako to realno izgleda - citirao je covek teksta bez zapazenog kontekstra s namerom da mu da pogresan kontekst.
I ovo nije njegova kreacija vec on samo kopira svog ucitelja koji je jednom cak i Hristu davao citate zanemarujuci neke druge poruke Pisma koje su onemogucqavale znacaj s kojim je doticni hteo poentirati.
Evo dokaza u prilog:

Mat.4,3-7:
"...I pristupi k njemu kušač i reče: ako si sin Božij, reci da kamenje ovo hljebovi postanu.
A on odgovori i reče: pisano je: ne živi čovjek o samom hljebu, no o svakoj riječi koja izlazi iz usta Božijih.
Tada odvede ga đavo u sveti grad i postavi ga navrh crkve;
Pa mu reče: ako si sin Božij, skoči dolje, jer u pismu stoji da će anđelima svojijem zapovjediti za tebe, i uzeće te na ruke, da gdje ne zapneš za kamen nogom svojom.
A Isus reče njemu: ali i to stoji napisano: nemoj kušati Gospoda Boga svojega..."
ti si kao djavo tuzitelj, optuzujes me bez ikakve argumentacije i logike, prosto spamujes, jer ja nikoga nisam ni iskusavao ni nudio nesto, samo sam se pozvao na Pismo u vezi sa Vavilonom, a to tebi smeta i onda glumis djavola optuzujuci mene za nesto 10-o, sto je suludo.
u prethodnoj replici si rekao da malo mi osetimo kako se sabotira, i sada ti to radis lazno me optuzujuci, djavolises, sveteci se meni za makijA!
...ili kao sto bi rekli ameri - " give them a tase of their own medicine " ! :kafa:
robivece, zasto djavolises, sta sam ti ja uradio, da se meni svetis za makija? nije to lepo sto radis

ti si kao djavo tuzitelj, optuzujes me bez ikakve argumentacije i logike, prosto spamujes, jer ja nikoga nisam ni iskusavao ni nudio nesto, samo sam se pozvao na Pismo u vezi sa Vavilonom, a to tebi smeta i onda glumis djavola optuzujuci mene za nesto 10-o, sto je suludo.
u prethodnoj replici si rekao da malo mi osetimo kako se sabotira, i sada ti to radis lazno me optuzujuci, djavolises

Posto trazis argumentaciju znaci zanima te.

Evo:Razlog vavilonskog otpada br. 8 – Religijski biznis, prevara i zaglupljivanje vjernika

Idolatrijska upotreba relikvija, možda najveće praznovjerje, otkriva nam svu obmanu i nedoslednost crkve. U Srednjem vijeku razvio se veliki biznis i još veće praznovjerje na račun raznoraznih prevara povezanih uglavnom sa „čudotvornim“ relikvijama, „svecima“ i čak navodno sa Hristom („čestice“ ili ostaci „časnog krsta“, „netruležni“ posmrtni ostaci Hristovih savremenika i kasnijih „svetaca“ i sl.). Važno je zapaziti da iza cijele te obmane stoji premisa o zagrobnom životu i kontaktu živih sa „onostranim“. Izlišno je napominjati da su priče o „svecima“ i „svetilištima“ uglavnom obične izmišljotine, povezane sa paganizmom i mistikom, a često i sa subjektivnim okultnim iskustvima inicijatora i pronosilaca takvih zabluda. Ukoliko su zaista u pitanju natprirodna iskustva, stvar je jednostavna: antibiblijska vjerovanja i prakse izlažu sudionike djelovanju i obmanama demona. I dok se narod sve više zaglupljivao, crkva je umnožavala svoje bogatstvo i moć na račun onoga što bi se danas moglo nazvati visoko profitabilnim vjerskim turizmom. Nevjerovatno je da ove groteskne tradicije opstaju u moderno doba kada su ljudima dostupne relevantne informacije.

znaci necete da PISMO bude argument, nego copy/paste razni tekstovi?
trazis prorocanstva biblijska, i posle opljunes kada ti se postave, a robivek postavlja koji nemaju veze sa tvojim pominjanjem Vavilona

cekam repliku na ovo, zasto bi da nas sa satanom vijete/vrsate? mi smo psenica, a vi ste satanisti koji nas vijate kao fol mi vavilon, ali mi i ne krijemo da smo vavilon:

znaci Isaija, ako se vec pozivamo na bibl. prorocanstva kao sto se ti @Glasnik. pozivas, jasno kaze da vi preko vavilona bi da vrsate Boziju psenicu!
to isto i Gospod tvrdi u jevandjelju, da vi sa sotonom bi da vijete hriscane kao psenicu - OPTUZUJUCI IH ZA IDOLATRIJU, eto samo to sto nije rekao na koji nacin bi da vijete/vrsate psenicu sa djavolom!

trazis prorocanstva biblijska, i posle opljunes kada ti se postave, a robija postavlja koji nemaju veze sa tvojim pominjanjem Vavilona

cekam repliku na ovo

machine-gun-498-x-412-gif-c9m6rob4grisnn8i.gif

Evo:Razlog vavilonskog otpada br. 8 – Religijski biznis, prevara i zaglupljivanje vjernika

Idolatrijska upotreba relikvija, možda najveće praznovjerje, otkriva nam svu obmanu i nedoslednost crkve. U Srednjem vijeku razvio se veliki biznis i još veće praznovjerje na račun raznoraznih prevara povezanih uglavnom sa „čudotvornim“ relikvijama, „svecima“ i čak navodno sa Hristom („čestice“ ili ostaci „časnog krsta“, „netruležni“ posmrtni ostaci Hristovih savremenika i kasnijih „svetaca“ i sl.). Važno je zapaziti da iza cijele te obmane stoji premisa o zagrobnom životu i kontaktu živih sa „onostranim“. Izlišno je napominjati da su priče o „svecima“ i „svetilištima“ uglavnom obične izmišljotine, povezane sa paganizmom i mistikom, a često i sa subjektivnim okultnim iskustvima inicijatora i pronosilaca takvih zabluda. Ukoliko su zaista u pitanju natprirodna iskustva, stvar je jednostavna: antibiblijska vjerovanja i prakse izlažu sudionike djelovanju i obmanama demona. I dok se narod sve više zaglupljivao, crkva je umnožavala svoje bogatstvo i moć na račun onoga što bi se danas moglo nazvati visoko profitabilnim vjerskim turizmom. Nevjerovatno je da ove groteskne tradicije opstaju u moderno doba kada su ljudima dostupne relevantne informacije.
machine-gun-498-x-412-gif-c9m6rob4grisnn8i.gif

trazis prorocanstva biblijska, i posle opljunes kada ti se postave, a robivek postavlja koji nemaju veze sa tvojim pominjanjem Vavilona

cekam repliku na ovo

Vazna je istorija koja potvrdjuje pismo.

Zajedno.

A narod zna dobro da je tako.

Evo pogledaj ovo.

Kada bi izbacili besmrtnost duse sto nije Biblijska nauka nego Vavilonska, ostale bi im samo korice.

Razlog br. 9– Zagrobni život, raj i pakao

Sveto Pismo uči da je samo Bog apsolutno vječan, bez početka i kraja. Stvorena moralna bića po Božjem obličju imaju uslovnu besmrtnost sve dok su poslušni Bogu i dok se kreću u okvirima poretka i svrhe života koje je Bog uspostavio. Pobuna znači podložnost smrti, a jedini razlog zašto Bog odlaže presudu je aktivacija Plana spasenja za čovječanstvo nakon pada u grijeh. Smrt je suprotnost životu. Biblija pominje i drugu odnosno vječnu smrt (anihilaciju) za sve nepokajane grešnike, uključujući Sotonu i pale anđele. U međuvremenu, za pripadnike ljudskog roda ne postoji nikakav oblik zagrobnog života, što je potpuno logično ako uzmemo u obzir principe stvaranja čovjeka.

Zagrobni život, bez obzira na razlike u vjerovanjima, promoviše koncept navodno besmrtne duše. Ali to je samo eho i razrada prve Sotonine obmane u Edenu kada je navukao u pobunu Evu lažnom tvrdnjom da će ako otkažu poslušnost Tvorcu postati kao bogovi i da neće umrijeti. Taj koncept takođe promoviše suvječno postojanje dobra i zla i neuništivost zla i njegovih nosilaca. Svaka paganska religija i filozofija sadrži ove ideje, uključujući i pravoslavlje sa dogmama o zagrobnom „raju“ i „paklu“.

Strahota ideje o „paklu“ kao „vječnom mučilištu“ navela je mnoge misleće ljude da odbace Boga jer su zaključili da je on sigurno neki zli tiranin. Ideja o paklu i raju ušla je u paganizovano hrišćanstvo, ponajviše preko grčke filozofije. Ovaj lažni koncept suvječnog dualizma dobra i zla, koji potiče od Lucifera (Sotone), nanio je više štete nego bilo koja druga izopačena religijska ideja. Poruka dogme o paklu je da su zlo i njegovi nosioci neuništivi i vječni – što je sama srž satanizma.

Mi smo Vavilon
ali ovi su satanisti koji bi da nas viju i vrse, raskrinkani su

ajde sad
sta je bolje, ili sta je gore:
da budes vavilon, ili da budes sa satanom koji bi da nas vrse i vija, jer smo mi kao vavilon? - ovo je sustina svega, sustina naseg spora ovde

ja sam VAVILON, ali ovi su u SATANINOM kolu koji nas vrse i vijaju, pa da vidimo sta je gore

Само пиши и цитирај. Читам шта пишеш. Сам немам више времена, али ћу навече прочитати.
Evo:

Razlog br. 10 – Crkva kao progonitelj istinskog Božjeg naroda

Već od 4. i 5. vijeka na crkveno-državnim saborima počinju se uspostavljati rigorozni kanoni za tretman „jeretika“ odnosno neistomišljenika crkve i onih koji ne prihvataju njene dogme u očiglednoj suprotnosti sa Svetim Pismom i prvobitnim hrišćanstvom. U progonstvima je prednjačila Rimska crkva koja je stekla veliku moć kao faktički naslednik Rimske imperije, što je kulminiralo neljudskom inkvizicijom. S druge strane, istočna crkva ili pravoslavlje nakon tzv. velike šizme nikad nije imala toliku moć i bila je donekle tolerantnija, ali je takođe činila zlodjela sa pozicija sprege klerikalne i državne sile. Kao primjer na našim prostorima može se navesti tretman bogumila koje su istrijebili Nemanjići, rodonačelnici Srpske pravoslavne crkve. Činjenica je da pravoslavna crkva nikad nije bila blagonaklona prema biblijski vjerujućim ljudima i da je radila sve što je mogla da bi pripadnike drugačijeg vjerovanja ozloglasila kao „sektaše“ ili izopštenike nacije s obzirom da se uveliko baštini na nacionalizmu i tzv. etnofiletizmu.

Lista koje hriscane je istrebila istocna crkva je duga.
Pa ako nem potrebe necu ju postavljati iz kulturnih razloga.

Ne niste...
Vec ste prevareni popili ste vino Vavilo nsko.

To ce ti objasniti sledece tacke strpi se ne moze preko reda.

Ako te zanima sledeca tacka otpada je:

Razlog br. 10 – Crkva kao progonitelj istinskog Božjeg naroda

aha, znaci ti si ucitelj, a mi svi moramo da te slusamo ovde, drzis nam predavanja, a mi ne smemo nista da pitamo, samo da cutimo i da cekamo, da se strpimo?
ako smo mi popili vino vavilonsko, objasni isaiju ko ste vi koji nas vavilonce vijate i vrsate, sta znaci kada Isaija kaze - kapitalizovao sam:
  • VRŠAJU MOJ, i PŠENICE GUMNA MOJEGA!
  • sta znaci kada Hristos kaze da bi satana da nas vije kao psenicu?

Dok ste se ovako zajapurili znači da vam itekako smeta otkrivanje istine o proročici.
Ne.
Vec se radi o prizemljenu.
Preso sam na vas nacin komuniciranja samo.
Pridruzi im se je najbolji nacin.
Mozda shvatite da je uzajamno postovanje i doktrinalna diskusija jedini pravi i posten nacin?
A ako ne, prihvatam vas nacin diskusije.
Da li i tebe zanima tacka 11?

aha, znaci ti si ucitelj, a mi svi moramo da te slusamo ovde, drzis nam predavanja, a mi ne smemo nista da pitamo, samo da cutimo i da cekamo, da se strpimo?
ako smo mi popili vino vavilonsko, objasni isaiju ko ste vi koji nas vavilonce vijate i vrsate, sta znaci kada Isaija kaze - kapitalizovao sam:
  • VRŠAJU MOJ, i PŠENICE GUMNA MOJEGA!
  • sta znaci kada Hristos kaze da bi satana da nas vije kao psenicu?

Neee nikako....
Ti si pitao ja odgovaram...
Ti si vec treci kojega zanima tacka 11.

Razlog otpada br. 11 – Lažirana sveštenička hijerarhija i službe

Već smo pomenuli jedinu vrstu sveštenstva i službe odobrene od Boga pod Starim savezom. Duhovno sveštenstvo svih vjernika je jasan stav Novog saveza.

Međutim, u vjekovima otpada neki su uzeli za sebe pravo da se uzvise kao „gospodari nad Božjom baštinom“ i poučavali ljude da im treba sveštenik kao posrednik pred Bogom i za razne službe. U stvarnosti, stari paganski hramovi su proglašeni hrišćanskim „crkvama“ a paganski sveštenici se preobukli u „hrišćanske sveštenike“. Koristeći novosavezne termine iz organizacije ranih hrišćanskih zajednica kao masku napravljena je sveštenička hijerarhija po uzoru na paganske. Mnogobožačko porijeklo svešteničke hijerarhije se može prepoznati u raznim aspektima, između ostalog i kroz oslovljavanje tih lica sa „oče“ (uvriježena riječ „pop“ takođe ima isto značenje). To je u direktnoj suprotnosti sa Hristovim učenjem: „

Monaški (kaluđerski) celibat takođe ima direktno pagansko porijeklo. I umjesto da promovišu čednost i moralnost takve zabrane su proizvele poplavu tajnih i gnusnih grijeha koji se i danas nastavljaju povremeno otkrivati unutar katoličke i pravoslavne crkve.

Među raznim „misterioznim“ svešteničkim službama treba pomenuti i „tajnu pričešća“, ritual kojem se u katolicizmu i pravoslavlju pripisuje najveća važnost za spasenje.

Krštenje u pravoslavlju je obred koji se obavlja ritualno nad malim bebama (rjeđe nad odraslim „nekrštenim“ ili prozelitima), što je potpuno nebiblijski kako po načinu izvedbe tako i u neprikladnom pokrštavanju (žigosanju ili etiketiranju) nesvjesnog ljudskog bića koje to ne izabira svojom voljom i ličnim ulaskom u savez sa Bogom. Tako je taj čin ništa drugo do zloupotreba i paganski ritual.

Ispovijedanje grijeha svešteniku je još jedna velika obmana i takođe odličan način da se dođe do tajnih informacija i narod drži pod kontrolom i strahom.

I kao što su Božje sveštenike i uopšte sve ljude posvećene službi Njemu, odlikovali visoka svijest o potrebi za posvećenjem, razum, trezvenost, smjernost i skromnost, razborita vjera, mudrost, znanje Zakona i svetih stvari i stroga poslušnost Bogu, tako i lažna sveštenička služba ima svoje znake raspoznavanja: obrede i rituale osmišljene da očaraju čula, simuliranje svetosti, idolopokloničku nakinđurenu odeždu, krcatu okultnom simbolikom, idolopokloničke grandiozne objekte za vršenje vjerske službe, lažno moralne i često vrlo nemoralne sveštenike oskrnavljene grijesima, lažno posredništvo između čovjeka i Boga mimo Hrista, idolske žrtve, vrlo često od nečistih životinja (vidi 1. Korinćanima 10:19-21), zaluđeni i nemoralni narod koji se nikad ne poziva na stvarno pokajanje i obraćenje te im stoga „odgovaraju“ takvi „bogovi“, mrtvi sveci i mrtva religija, što sve može biti praćeno demonskim čudima i znacima u cilju utvrđivanja na zlom putu (vidi 2. Solunjanima 2:7-12; Otkrivenje 13:12-15).

U najavi ako nekog zanima?

Razlog otpada br. 12 – Podmetanje paganskih kao „najvećih hrišćanskih praznika“

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back