Pravljenje figurica za torte - cake toppers

ja sam ranje filovala sve torte bez obruca i nikad nisam imala problema ni sa jednom tortom, jeste da je lakse sa obrucima i ide brze ali i bez obruca se lako filuje torta i bude lepa ravna......i sada filujem u obrucu i odmah ga skidam i tortu u frizider......
A zasto odmah skidas obruc? Pa i zoji je potrebno barem 10 min u frizideru da se sitne kompeltno kako treba, a kamo li Moskvi
 
ja sam ranje filovala sve torte bez obruca i nikad nisam imala problema ni sa jednom tortom, jeste da je lakse sa obrucima i ide brze ali i bez obruca se lako filuje torta i bude lepa ravna......i sada filujem u obrucu i odmah ga skidam i tortu u frizider......

Pa ja još nisam majstor. Kada postanem majstor, onda ću umeti i bRez obruča. :)

Šalim se, do pre pola godine nisam ni imala obruče, ali sada kada ih imam, mnogo mi je lakše sa njima. I ne skidam ih odmah, čekam da se zabetonira torta. :zkez:
 
Meni treba jedan savet, ustvari okvirna ideja za dekoraciju.
Za jednu porodičnu proslavu praviću tortu (planiram Moskvu ali sa jagodama) a odozgo će biti slatka pavlaka. Nisam stručnjak, a i ne vidim baš dobro da bih sama pravila neke lepe ukrase, pa će verovatno biti kupovni.
E sad, slavljenik je devojčica od 12 godina - ni dete, ni devojka. Da je manja, bilo bi zamkova i Barbika, da je veća dobila bi zlatne i srebrne detalje.
Za ovaj uzrast ne znam šta da napravim. Ima li neko predlog?
 
Pa probala sam da ispipam još kad su nas zvali, ali njena mama kaže da niko nema obavezu da donosi tortu (bilo joj je neprijatno), a posle sam se raspitala i kažu da malo bliža familija ipak za ovu priliku donosi tortu.
U pitanju je odumiranje starih običaja (po kojima se torta nosi pod obavezno) i još nedovoljno čvrstih novih navika (majka angažuje keterig za hranu, ali ne i za kolače - dakle očekuje da gosti donesu). Muke!
 
Kako se na obode torte koja je obljepljena filom po visini lijepe raznorazne sjeckane stvarcice, ljesnici, listici badema, ili mrvice cokolade??? Htjela sam to uraditi na nasoj Uskrsnjoj torti, ali dzaba kad ne znam :sad2: da nakrecem trotu pa posipam po njoj iz ruke mrvice cokolade, izgledalo mi je prosto nemoguce, neprakticno, a tek da mi je torta od slaga i za musteriju i jos da ih imam puno za vikend... ma nema sanse da uradim, mora da postoji neki jednostavniji nacin

Daco, pošto znam da nikada nije kasno, šaljem ti link da vidiš kako to radi Rudolf. Možda ti poogne.

http://www.24kitchen.nl/recepten/christoffeltaart
 
Evo je mladenačka, rađena po Uninoj, za koju sam se toliko raspitivala i dvoumila oko dimenzija.

33to0og.jpg


Do kraja su bile fi 31, 26, 22 i 15cm, livada, snikers, kidi i moskva, i bila je teška oko 12kg. Prve tri su bile visoke 8,5cm, gornja 9cm, i za moj ukus sasvim dovoljna visina za četvorospratnu tortu. Idealna, rekla bih.
 

Back
Top