Pravljenje figurica za torte - cake toppers

Koliko prelepih figurica,a nije me bilo samo par dana.
Draga Ellora, probala sam tu masu sa zvakom i nije mi bas uspela,jer sam je zagrevala u mikrotalasnoj,pa mi je zvaka malo izgorela.Za pocetnika mozda ne bi bilo lose da probas onu moju masu sa zelatinom bez,tragakanta.Pre svega ,pretpostavljam da neces praviti komplikovanije cvetove,a sa druge strane nije komplikovana za napraviti.Moj savet je da ,kada je napravis,otkines jedan komad i dodajes gustina dok ti se ne prestane lepiti,mada ne treba preterivati.

Koliko prelepih figurica,a nije me bilo samo par dana.
Draga Ellora, probala sam tu masu sa zvakom i nije mi bas uspela,jer sam je zagrevala u mikrotalasnoj,pa mi je zvaka malo izgorela.Za pocetnika mozda ne bi bilo lose da probas onu moju masu sa zelatinom bez,tragakanta.Pre svega ,pretpostavljam da neces praviti komplikovanije cvetove,a sa druge strane nije komplikovana za napraviti.Moj savet je da ,kada je napravis,otkines jedan komad i dodajes gustina dok ti se ne prestane lepiti,mada ne treba preterivati.

Na koju masu misliš? Radila sam sve dosad sa fondanom (šećer, glicerin, fruktoza, želatina i biljna mast). Ali sam htjela probati o ovu sa tragakantom, ali mi ga je teže nabaviti.

Razlikujemo fondan-masa za prekrivanje i gum-pasta-masa za pravljenje cvetova.Sad.od fondana mozes praviti i figurice i slicno,neke jednostavnije cvetove...a gum-pasta iskljucivo za cvetove i dekoracije i ponesto od figurica...Kada sam pricala o mojoj masi mislila sam na gumpastu sa zelatinom i bez tragakanta,u pitanju je masa za cvetove i recept imas u arhivi recepata.

Ja sam prosle godine kupila tu njihovu Gum pastu i...nista nisam sa njom napravila.Probala sam na sve nacine i ne ide.Cak sam razgovarala i sa njima i oni tvrde da sa njom prave i cvetice i figurice,ali...Ko je ikad radio figurice ili cvetice moze da potvrdi da se sa tim ne moze mnogo!Moje iskustvo i ne znaci da nesto nisu promenili u recepturi!Cak mi se cini da nije dovoljno sitno mleveno to sto se nalazi unutra,mislim na secer,dekstrozu ili sta vec.

Ja sam prosle godine kupila tu njihovu Gum pastu i...nista nisam sa njom napravila.Probala sam na sve nacine i ne ide.Cak sam razgovarala i sa njima i oni tvrde da sa njom prave i cvetice i figurice,ali...Ko je ikad radio figurice ili cvetice moze da potvrdi da se sa tim ne moze mnogo!Moje iskustvo i ne znaci da nesto nisu promenili u recepturi!Cak mi se cini da nije dovoljno sitno mleveno to sto se nalazi unutra,mislim na secer,dekstrozu ili sta vec.

potvrdjujem jednom smo cak na temi i razglabali o toj u prahu,ja kupila i sa njom nisam mogla nista,ova gam pasta plus je nesto drugo ali ni sa njom ne mogu da se rade cvetovi onako lepo tanko,super je za figure i oblaganje torti.

potvrdjujem jednom smo cak na temi i razglabali o toj u prahu,ja kupila i sa njom nisam mogla nista,ova gam pasta plus je nesto drugo ali ni sa njom ne mogu da se rade cvetovi onako lepo tanko,super je za figure i oblaganje torti.

e da da...ja sa njom oblazem torte i pravim figurice mada dodam malo gum paste za cvetove, a cvece nesto ja i ne pravim kad ima ko radi:heart: ali znam da sa njom ne moze bas tanko cvece. ma mene nerivra sto su je nazvali uopste gum pasta :D

Pozdrav svima :)
Pregledala sam jedva pola teme i odusevljena sam vasim radovima!
Ja sam polupocetnik -radila sam ranije sa glinom a tek od skoro i sa fondanom...
Kupila sam gum pastu u prahu, pa me zanima koji je otprilike odnos praha i vode? I koliko dugo napravljena pasta moze da stoji?

Iva, dobro došla, a o gum pasti nemam pojma, pa ću te samo pozdraviti:bye::bye::bye:

Back