S_K_V_O
Iskusan
- Poruka
- 6.181
evo doktore cekam sliku da vidim ko te napravi takvog:-P
refresh
refresh
refresh
refresh
refresh
refresh
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Samo cu ti reci..tvrdim iz iskustva i ne samo mog..lekar ne pita pacijenta sta jede i pije..koliko..kada...vec koju terapiju ima i prepisuje lekove..pri tom sam pusi i hrani se nezdravo.
Ok..sta znaci teza bolest..moja majka vuce vec 20god..astma..srce..bubrezi..preko 100kg..pije pola apoteke..zato tvrdim da je nikada njena lekarka nije pitala sta i kako se hrani..da nesto promeni u vezi sa kretanjem..Ovo poslednje je tacno. Osim toga nisu u pravu ili - bolje receno - donekle si u pravu. Jer, dobar lekar uvek pita kakve zivotne navike ima pacijent. Narocito pacijent koji je oboleo od neke teze bolesti. Za ovakve stvari uvek pitaju, jer vecina savremenih bolesti predstavlja sintezu nekog psiho - fizickog problema. Bolest nije samo telo, nego i dusha. Kad dusha pati i telo pati.
Sustina svega je imunitet, ako se covek dobro i kvalitetno hrani, veseo je i srecan ( a sreca je u sustini stvar uma i nacina prihvatanja sveta oko sebe), okrenut ka lepsim stranama zivota, a ne zadrzava se na losim ili se trudi da ih prebrodi, imuni sistem je dobar i dobro brani telo. Ako dusha pati, onda se to prenosi i na telo i ono nema snage da se odupre.
Ali ako si na ivici, patis, a lose se i hranis neka karika u telu jednostavno pukne. Kao osigurac. To je cela mudrost.
Лепо речено.U tome je poenta..ali to ljudima kojima je zivot hrana..a ne hrana zivot..ne mozes objasniti.

isto ko i moj deda,identicno samo sto je njemu bio koban izliv krvi u mozak,koji je dobio btw dok je jeo kobas i pusio cigaretaJao, Hellen, nasmeja me skroz...
Elem, ono sto kaze Georgejune (prvi put se slazem sa njim :rolleyes: )- i moja pokojna majka je isto tako, imala je secer, godinama sama sebi davala injekcije insulina, secer joj je isao i do 20 (normalno je oko 3-6, cini mi se). Ali je zato jela, po ceo dan je nesto zvackala, slatko, slano, masno, sve i svasta, nocu se budila da bi jela, uzas... Pokusavali smo na razne nacine da promenimo situaciju, nije vredelo. E onda je saznala da je imala onaj "infarkt na nogama", cak ni to je nije navelo da promeni nacin ishrane... I posle nepunih 3 meseca je imala jos jedan infarkt-onaj kobni.
A i sada, gledam svog brata, koji ima 120 kg, pritisak preko 150 ujutru, isto tako se ponasa, a ima jedva 30 godina... I sebe gledam, i ja sam cesto neumerena... Ljudska priroda je to, glupost, sta li...
Zato cu ja kad se vratim odavde gde sam sada, jedno 2-3 nedelje da jedem samo musli Nestle-Fitness, da se malo procistim, smrsam i tako to... Uz voce, hehe... :rolleyes:
)....jednostavno nije sve za svakoga....neko krka,pusi celog zivota,alkoholise se i umre zdrav,a neko bez svega toga umre mlad
samo treba imati mere...nista vise 
isto ko i moj deda,identicno samo sto je njemu bio koban izliv krvi u mozak,koji je dobio btw dok je jeo kobas i pusio cigaretai sad je posle sedam meseci umro na jedvite jade...i moj stari je bio krenuo tim putem ali se opametio kad je sa tries i kusur dobio rak jezika od pusenja i kad je bio krenuo da se goji od masne hrane...sad izgleda bolje od vecine 30ogodisnjaka a i mladjih ( nazalost
)....jednostavno nije sve za svakoga....neko krka,pusi celog zivota,alkoholise se i umre zdrav,a neko bez svega toga umre mlad
samo treba imati mere...nista vise
![]()

ops:Doktori jako malo znaju o ishrani, a ne zele da priznaju,radije ce prepisati lekove nego uputiti kod nutricioniste.Ako neko ima visok krvni pritisak kazu "ne jedi slano",ako ima dijabetes "ne jedi slatko",ako ima holesterol "jedi kuvano" i na tome se zavrsava.Samo cu ti reci..tvrdim iz iskustva i ne samo mog..lekar ne pita pacijenta sta jede i pije..koliko..kada...vec koju terapiju ima i prepisuje lekove..pri tom sam pusi i hrani se nezdravo.
Tacno i najgore od svega..sto ne priznaju alternativnu medicinu..kao da si im prst u oko nabio..akupunktura je skoro tek priznata a kod nas ce na sveti nikad.Doktori jako malo znaju o ishrani, a ne zele da priznaju,radije ce prepisati lekove nego uputiti kod nutricioniste.Ako neko ima visok krvni pritisak kazu "ne jedi slano",ako ima dijabetes "ne jedi slatko",ako ima holesterol "jedi kuvano" i na tome se zavrsava.
Da li je dovoljan dokaz to sto su najdugovecniji na planeti ljudi koji zive na Kavkazu i cija je ishrana bazirana na mleku i mlecnim proizvodima ?Sto se tice toga da su naucnici dokazali da je mleko zdravo, volela bih da prikazete te dokaze, kako je to mleko zdravo.
Da li je dovoljan dokaz to sto su najdugovecniji na planeti ljudi koji zive na Kavkazu i cija je ishrana bazirana na mleku i mlecnim proizvodima ?
Norveska je prva po sklapanju gay brakova...mozda zbog toga