arsphiltron
Buduća legenda
- Poruka
- 48.748
A sto se mesa tice...ko se mesa krije bolje da ga nije
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mislim da nije rec o bezanju od mesa..licno kazem..da ga spreman na po meni zdraviji nacin..na maslinovom ulju..uz dosta salata..i nesto ga preterano ne kombinujem sa krompirom..belim hlebom..A sto se mesa tice...ko se mesa krije bolje da ga nije
Mislim da nije rec o bezanju od mesa..licno kazem..da ga spreman na po meni zdraviji nacin..na maslinovom ulju..uz dosta salata..i nesto ga preterano ne kombinujem sa krompirom..belim hlebom..
Za mrsavljenje je bitno ne jesti...to je i vrapcima vec jasno..pre je u glavi..jel..
Kazem..a verovatno je zato i jedna od skupljih metoda lecenja..efikasna je u mnogim bolestima..licno znam za koksaki virus..kojem inace nema leka..

Kad pomislim na pizzu zabole me butine.Kakav je to otrov.
A inače, čula sam da voće ne treba jesti na prazan stomak zbog kiselina.
Zdravo je jesti pet puta dnevno, ali pomalo. Voće bi trebalo kao užinu, dakle: doručak, voće, ručak, voće, večera. Što manje testa, hleba. Treba jesti meso, ali ne previše.
Ja volim hranu koja ima različite ukuse, pomešane. Što nije zdravo. Ali volim. Pa dobro, ne pušim. Ni pušenje nije zdravo, pa ljudi puše. A ja to ne jedem svakoga dana.![]()
Pa upravo o tome pricam..zasto bi navikavao organizam na 1 dan pljeskavicu..sutra picu..peceno pile..snicle..brzu hranu..uopsteno meso..
Kao sto se godinama hranim zdravije tako se i osecam..lagano i aktivno..nema tu mesta filozofiji..vidim okruzenje oko sebe i na prvi pogled mi je jasno kako se ko hrani.
Ne razumem zasto pominjes post...ja nikad nisam postio u zivotu..kao sto se ne hranim umereno..jedem sve sto mi organizam 'trazi'..i ne pojedem kilogram prasetine..vec istu kolicinu kao sto bi ribe pojeo..bilo koje druge hrane..kapiras?ne pricas o tome, nego o umerenoj ishrani cele godine, sto znaci da ti i za praznik treba da jedes umereno. ja pricam o postu i prazniku kao nacinu ishrane koji se zasniva na dva ekstrema - praznici dolaze da bi se telo oporavilo od posta, a ne da bi se ljudi koji normalno jedu citave godine na taj dan pretovarili.
praznicne trpeze su namenjene ljudima koji se specijalno hrane pre toga a ne svima, zato mislim da ti primer nije dobar (meni nakon posta nikad ne bude muka za praznik, a i nisam cula nikoga ko je postio da se ikada zalio na mucninu od prasetine)
Vidi moja tema! :-)
Taman da pitam nesto. Ko zna nesto vise o "drenazi" i kome se ona preporucuje? Mislim znam da je to izbacivanje toksina i viska tecnosti iz organizma, ali kako da znam da li ja imam visak tecnosti ili ne?
Ja citala da agrume ne treba nikako ujutru i kasno uvece, pogotovo ne ujutru na prazan stomak.Mislim da to za voce nije istina. Poznato je da je najzdravije ujutru na razan stomak pojesti ili popiti pomorandzu, jer ona pre probudi nego kafa, a i snabdeva organizam vitaminima. Ja vec vise od mesec dana jedem za dorucak voce, ili zitarice izbegavam hleb jedem jecmeni ako moram uz ruicak. i slatkise sam skroz izbacila jedino kad mi se nesto bas prijede uzmem bonzitu ili iz zdrave hrane integralne keksove. Za malo vremena sam smrsala 4 kilograma, ali mozda zato sto sam se ja pre svega ugojila zbog slatkisa pa kad sam ih izbacila smanjila kilazu. Pijem zeleni caj svaki dan, jer regulise masnoce i cisti organizam najbolje, unosim dosta tecnosti ali samo mineralnu vodu i dosta voca i to je dobitna kombinacija. Bez brze hrane, raznih stetnih masti i slatkisa i sve se dovede u normalu. Naravno treba dati oduska sebi ali ne precesto. Treba jesti dosta zrnevlja jer cisti od toksina, dosta jogyrta ali enmasnog a zbog secera moze i suvo grozdje koje je jak antioksidant.
Ja citala da agrume ne treba nikako ujutru i kasno uvece, pogotovo ne ujutru na prazan stomak.
Чињеница је да различита поднебља захтевају различиту исхрану.